Ryhti haki vierasvoiton Petolahdesta
Julkaistu: 10.09.2019 00.00

PeIK - KuRy 2-6 (1-4)

Kurikan Ryhti lähti hakemaan ensimmäistä vierasvoittoaan Maalahden kupeessa sijaitsevasta Petolahdesta. Viime torstaina matkaan lähdettiin kolmella vaihtomiehellä. Luvassa oli haastellinen peli rannikolla. Aiemmat ottelut täällä ovat olleet tiukkoja pelejä, tuomaristokin on monesti ollut härskisti kotijoukkueen puolella.

Ottelu alkoi todella huonosti joukkueeltamme. Kun joukkueemme valmentaja (eli allekirjoittanut) tarjoili uransa parhaan maalisyötön jo noin 20 sekunnin pelin jälkeen. Tarjoilin sen toki vastustajan jalkaan ja hankalasta pelistä näytti tulevan entistä hankalampi. PeIK siis 1-0 johtoon ja Maken nollapeli murenee heti kättelyssä ??????. Onneksi jo seuraava hyökkäys toi meille tasoituksen. Nuorisoketjumme rakentaa, Jonne Leppisen tarjoilusta Sameli Rinta-Nikkola kuittaa koutsin virheen ja peli alkoi tavallaan alusta. Joukkueemme seuraavan hyökkäyksen jälkeen tuuletimme jälleen, tällä kertaa Jonne Leppinen viimeistelee loistavasti, 1-2. Tässä vaiheessa ottelua takana vasta noin 4 minuuttia.Pääsimme kuskin paikalle ja päätimme että tuomari ei peiä ratko. Vartin pelin jälkeen Leppisen Jonne iskee kauden 11. maalinsa ja siirtää Ryhdin 1-3 johtoon. 24. minuutin kohdalla nähdäänkyllä vuosisadan maali. Viron oma Andrea Pirlo, Tambet Anso näyttää meille jo niin tutun kanuunansa. Tambet ampuu lähes puolesta kentästä ja peliväline ristikon kautta ylänurkkaan. Petolahden maalivahti olisi varmasti mennyt mukana jos olisi saanut sormensa väliin. Tästä tykistä olisi moni SJK:n pelaajakin kateellinen. Ryhti siis 1-4 taukojohtoon.

Toiselle puoliajalle lähdettäessä valmennusvastuussa tässä pelissä ollut Mika Jyrä sai myhäillä tyytyväisenä. Jatkoimme toisella puoliajalla siitä mihin jäimme ja lisäsimme johtoamme. Toista jaksoa takana 4 minuuttia ja 15-vuotias Sameli Rinta-Nikkola iskee jälleen, lukemat jo 1-5. Tambet Anso päätti lähteä joukkueestamme erittäin tyylikkäästi. Tällä kertaa suunnilleen samoilta etäisyyksiltä vaparista maalivahdin käsien välistä 1-6 lukemat täuluun. Vaikka Petolahden stadionin valotaululla komeilivat ns. kotijoukkueen johtolukemat. Myös Petolahtelaiset saivat vielä yhden maalin 53. minuutin kohdalla. Tämä hurlumhei kuitenkin rauhoittui ja ja ottelu päättyi 2-6 lukemin. Ryhti sai kuitenkin pallon vielä ylärimaan allekirjoittaneen toimesta ja Jonne Leppinen paukautti saman tilanteen jälkitilanteesta tolppaan.

Todella komea vierasvoitto Kurikan Ryhdille. Tämä oli ensimmäinen ja ainoa vierasvoittomme tällä kaudella. Onneksi "tapoimme" pelin jo hyvissä ajoin. Nimittäin tuomarityöskentely oli suoraan sanottuna säälittävää. Tiukemmassa pelissä olisi kyllä tuomari ratkaissut. Mutta se ei ole rannikolla mitään uutta.

Suuren suuri kiitos viimeisen ottelunsa pelanneelle Tambet Ansolle. Toivottavasti tapaamme vielä muuallakin kuin päätössaunassa. Lisää työmaita vaan Pohjanmaalta kiitos. Tambet oli kyllä todellinen vahvistus, jolla kokemusta Viron pääsarjastakin. En varmasti liioittele että oli meritoitunein pelaaja koskaan Ryhdin. Mies kyllä rauhoitti ja ohjasti alakertaamme ammattimiehen elkein.

Kautemme jatkuu vielä yhdellä ottelulla. Se pelataan kurikan keskuskentällä lauantaina 14.9 klo 15 alkaen, tervetuloa. Kioskin tuotot lyhentämättömänä junioritoimintaan. Urheilufaneja hellitään lauantaina kurikan kauniissa miljöössä. Klo 13 alkaa KuRy Experience-PeIK ja samaan aikaan meidän kanssamme KylKai taistelee noususta.