KJV/Kanu parempi "kuuden" pisteen ottelussa
Julkaistu: 07.07.2019 00.00

KJV/Kanu parempi "kuuden" pisteen ottelussa.

KJV/Kanu - KuRy 2-1 ( 1-1)

Joukkueemme hyppäsi torilta Hellanmaan Joukon ohjastamaan bussiin keskiviikkona 26.6. Suuntana oli Kortesjärvi, jossa pisteiden saaminen on aina ollut haasteellista. Yleensä olemme matkustaneet sinne vain parilla vaihtomiehellä. Tällä kertaa olimme saaneet kuitenkin täyden miehistön mukaan, lähtökohdat ottelulle siis hyvät. Fanejakin oli lähtenyt mukaan oiva joukko, kiitos heille. Joukkueet olivat taulukossa peräkkäisillä sijoilla ja voitolla oltaisiin aika lähellä ylempää loppusarjaa.

Pelipaikalle päästyämme, taivas repesi ja saimme vettä niskaamme jo ennen ottelun alkua . Myös Kortesjärven ns. Keskuskenttä oli loistaviin olosuhteisiin tottuneille kurikkalaisille järkytys. Kenttä oli epätasaisempi kuin Juonenkyläinen perunapelto konsanaan. Olosuhteet toki oli molemmille samat. Nurmikko ulottui nilkkoihin asti ja viivoja oli kuin jenkkifutiskentällä konsanaan. Tuli jopa legendaarista Tuiskulan Wembleytä ikävä.

Ennen ottelun alkua saimme tietää että otteluun nimetty tuomari oli sairastunut ja ottelun tuomitsi KJV:n huoltaja ja pelaaja. Kaiken kukkuraksi ei linjatuomareita ollut lainkaan.

Ottelu alkoi tasaisesti ja molemmilla oli paikkoja siirtyä johtoon. Ottelu vanhenee ainoastaan 11 minuuttia, kun Santeri Haapanen karkaa laidaltaan irti ja sijoittaa omaan varmaan tyyliinsä pallon ohi erittäin kokeneen Pekka Kivikankaan, siirtäen Ryhdin vierasjohtoon. Runsaslukuinen Ryhdin kannattajajoukko sai hurrata. Hieman muukalaislegioona muistuttava kotijoukkue pääsee iskemään välittömästi seuraavasta hyökkäyksestä tasoituksen. Tilanne näytti pahasti paitsiolta. Tästä sisuuntuneena rakentelimme paikkoja tasaiseen tahtiin, maaliin pallo ei vaan mennyt. Tauon viettoon siis tilanteesta 1-1.

Toiselle puoliajalle valmennus hieman muutti ryhmitystä siirtyen kahden kärjen taktiikkaan. Joukkueellamme oli lukuisia paikkoja iskeä montakin maalia, vedot kuitenkin viuhuivat hieman ohi, yli tai Kivikankaan hyppysiin. Varsinkin nopeat kärkimiehemme aiheuttivat harmia puolustukselle. Illan viimeinen maali nähtiin kuitenkin kotijoukkueen toimesta, 56 minuutin kohdalla 2-1. Jatkoimme painetta ja yritimme pyristellä kovaa pelanneiden Kortesjärveläisten puristuksessa. Tuomarilinja oli salliva ja erään pelaajamme pelipaitakin taisi suurentua kaksi numeroa. Sen verran miehen paitaa revittiin, onhan Ryhdin sotisopa kyllä hieno. Lopussa nostimme lisää miehiä ylös, tuloksetta. Kotijoukkue pääsi vastahyökkäyksistä kolisuttelemaan pariinkiin otteeseen maalikehikoita. Ottelu päättyi 2-1. Vierailla edessä pitkä kotimatka raskaan tappion jälkeen.

Teimme ottelun tuomaroinnista vastalauseen piiriin. Säännöissä nimittäin lukee selvästi että joukkueen jäsen ei saa toimia tuomarina. Kortesjärvellä on ilmeisesti eri säännöt ja protesti ei mennyt läpi. Nyt ymmärrän Pohjanmaa elokuvasta tutun repliikin. "Pietarsaari on Kortesjärvisten Ameriikka.

Kohtasimme tiistaina kotikentällä SJK-Apollon. Tästä pelistä raportti myöhemmin.