KRC Blackbirds valtakunnallisen alkeissarjan voittajaksi!
21.5.2019 19:07 Uutiset / Cheerleading etusivu

Voitokas 9-13-vuotiaiden kilpacheerleadingjoukkue Blackbirds

Kurikan Ryhti Cheerleadersille historiansa ensimmäinen murskavoitto Vantaalta

Kurikan Ryhti Cheerleadersin 9-13-v. kilpacheerleadingjoukkue Blackbirds lähti hakemaan alkeissarjojen kevään päätapahtumasta May Madness 2019 kilpailuista kokemusta ja suorituspuhdasta ohjelmaa, johon valmentajat ja urheilijat itse voisivat olla tyytyväisiä. Kisat olivat vasta joukkueen toiset, sillä Blackbirds perustettiin syksyllä 2018. Joukkueen ilo oli suuri ohjelman onnistuessa niin hyvin, että kotiin tuomisina oli kilpailujen kirkkain sijoitus ja vieläpä koko kaksipäiväisten kisojen korkeimmilla pisteillä!

Blackbirdsin kevätkausi käynnistyi tammikuussa karsinnoilla, joista joukkue täydentyi uusilla urheilijoilla. Kauden alkuun kerrattiin perusasioita, kohotettiin kuntoa fysiikkatreeneillä ja hiottiin lajitaitoja kaksilla lajiharjoituksilla viikossa. Tie kultapokaalin luo ei ollut suinkaan helppo ja johtotiimissä työtä tehtiin paljon. Valmentajien lukemattomien tuntien työ ohjelman suunnitteluun, kokoamiseen ja muokkaukseen kuitenkin kannatti urheilijoiden panostaessa sitoutuneesti yhteiseen tavoitteeseen niin treenisalilla kuin kotiharjoittelussakin. Viikko ennen kisoja kevätnäytöksessä ohjelma koeponnistettiin ja onnistuminen lupaili hyvää tulevaan.

Perjantaina 17.5. Blackbirds tukijoukkoineen matkasi Kurikasta kohti Vantaata. Tunnelma menomatkalla oli energinen ja positiivinen. Joukkueella oli vankka luotto itseensä ja toisiinsa. 18.5. lauantaina puolen päivän jälkeen koitti H-hetki. Onnistunut kisakenraali antoi joukkueelle lisää varmuutta itse kilpailusuoritukseen. Joukkue uskalsi astella kisamatolle, osa urheilijoista ensimmäistä kertaa, itsevarmana tuomareiden eteen. Heti kisasuorituksen aluksi Ryhti-huutojen saattelemana Blackbirds sai yleisön mukaan kannustamaan ja tunnelma Vantaan Trio Areenalla oli mahtava. Ohjelman suoritus oli lajitermein suorituspuhdas, siisti, yhdenaikainen ja toi vaikeimmat akro- ja stunttitaidot esille näyttäen yleisölle kuitenkin helpolta ja sujuvalta. Heti esityksen jälkeen joukkue tiesi tehneensä parhaan vetonsa koko keväänä ja juuri oikeassa paikassa! Valmennusjohto seurasi silmä tarkkana muita sarjan 28:sta joukkueesta ja totesi sarjan kilpailuohjelmien tason nousseen huimasti syksyn valtakunnallisten kilpailujen jälkeen.

Palkintojenjako oli pienille etelä-pohjalaisille cheerleadingseuroille menestys. Kolmannen sijan itselleen nappasi ansiokkaasti naapuriseura Kauhajoen Karhu cheerleading, Blueberries ja toiselle sijalle Tampereen Dream Team Cheerleaders, Supercats. Juontajan kuuluttaessa voittajaksi "pisteiden mukaan ensimmäiselle sijalle Kurikan Ryhti, Blackbirds!" oli ilo, hämmästys ja kiljunta korvia koettelevaa ja onnenkyyneleitä virtasi niin urheilijoiden, valmentajien kuin kannatusjoukkojen kasvoilla. Tunnelma oli sanoinkuvailematon kisojen ensikertalaisen, monille vielä tuikituntemattoman cheerleadingseuran napatessa yllätysvoiton kotiin! Kaksipäiväisten kilpailun sarjojen pistejulkistuksen jälkeen voitto muuttui vielä makeammaksi, kun Suomen Cheerleadingliiton sivuilta kävi ilmi, että Blackbirds oli huikella 416 pisteellään myös koko viikonlopun "pistevoittaja" päihittäen mm. junioreiden ja aikuisten SM-tason joukkueet suorituspisteillään. May Madness -kilpailuihin joukkueita osallistui 98 eli melkein 2900 urheilijaa.

Kiitos ansiokkaasta kevään työstä ja onnea menestyksestä valmentajat Riia Köykkä, Helena Saarela, Viivi Värinen ja joukkueenjohtaja Katri Saarela. Erityisen suuret onnittelut kaikille Blackbirdsin urheilijoille - uskomaton veto ja loistava onnistuminen. Korkeat pisteet ovat merkki siitä, että ohjelman vaikeustaso oli korkea ja koreografia, akrobatia sekä stuntit onnistuivat nappiin. Joukkue saa siirtyä nyt pikkuhiljaa ansaitulle kesätauolle ja jatkaa kilpakauttaan jälleen elokuulla.

Blackbirdsin kisaohjelma löytyy Kurikan Ryhti Cheerleadersin Facebook- sivuilta. Voittajajoukkue löytyy myös Instagramista @krcblackbirds. Seuran yleinen @kurikanryhticheerleaders. Seuraavana tapahtumakalenterissa on juniorikilpajoukkue Nightingalesin kisat Powerparkissa 8.-9.6. Yleisöltä vapaa pääsy, tervetuloa siis laatuviihteen pariin!

Let's go Ryhti!

Valmennusvastaava Elli Lähdesmäki, Kurikan Ryhti/cheerleadingjaosto


   
Lisää uutisia
Kurikan Ryhti ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat