Ryhdin lentopallo naiset jatkoivat voittoputkeaan.
Julkaistu: 25.03.2019 00.00

Ryhti 1 -Nurmon Jymy 2

3-0 (25-16, 25-23, 25-17)

Naisten kakkossarjan toisen kierroksen pudotuspelit jatkuivat Monnarilla sunnuntaina 24.3 ja vastaan asettui Nurmon Jymyn 2 joukkue. Tätä Nurmon joukkuetta me emme olleet aiemmin tällä kaudella vielä kohdannut, joten mielenkiinnolla odoteltiin minkälainen joukkue oli kyseessä. Yksi asia oli kuitenkin selvä, molemmat joukkueet haluaisivat tämän pelin voittaa, että ensi lauantaina pelattavaan toiseen otteluun olisi paremmat lähtökohdat. Lisähaasteita Ryhdille tuotti kahden tärkeän pelaajan, Riikka Huhtasen ja Jenniina Keljon poissaolo pelistä, nyt oli pärjättävä ilman heitä ja jonkun muun hoideltava näiden kahden pelaajan paikat. Tilannetta helpottamaan saapui kuitenkin paras mahdollinen vaihtoehto, Ryhdin oma kasvatti Liisa "Lissu" Rinta-Tassi joka on tehnyt vakuuttavaa jälkeä Kuortaneella naisten 1-sarjan peleissä sekä U17-maajoukkueessa.

Ensimmäinen erä alkoikin heti Lissun hienolla ässäsyötöllä. Sen jälkeen jatkettiinkin tasaisesti, mutta kuitenkin Ryhdin hiukan johtaessa. Ryhti paransi pallo kerrallaan johtoaan, ensimmäisen erän loppu alkoi jo häämöttää ja kaikki tuntui sujuvan mainiosti. Kotijoukkueen johtaessa tilanteessa 17-11 sattui kuitenkin jotain mitä kukaan ei olisi toivonut tapahtuvan. Tiia Vainionpää loukkasi polvensa verkolla ollessaan ja joutui jättämään pelikentän suurien aplodien saattelemana, joista kiitos kuuluu erinomaiselle kotiyleisölle! Ryhti oli siis taas uuden haasteen edessä, oli jälleen kerran yhdet isot saappaat täytettävänä. Siihenkin meillä onneksi oli mainio ratkaisu; Roosa Koskinen joka hoiti hommansa täydellisesti. Kovasta järkytyksestä huolimatta peliä jatkettiin kotijoukkueen johdossa, libero Eveliina Salo kaivoi peliin tärkeitä palloja toisensa perään ja hyökkääjät antoivat kokemuksen puhua ja hoitivat pisteet Ryhdille. Erä meille 25-16.

Toisen erän alussa Nurmolaiset tarjoili Ryhdille oikein shokkihoitoa, tehtiin kaikenlaisia virheitä eikä oikein oltu mukana pelissä ja tilanne oli vieraille jo huolestuttavasti 11-2. Ollaan kuitenkin ennenkin oltu tässä tilanteessa ja ennenkin siitä noustu, joten niin sitä vain noustiin taaskin, ja hienosti taistellen noustiinkin! Loppuerä mentiinkin sitten Ryhdin kuroessa Nurmon etumatkaa kiinni, vierasjoukkueen kovasta rimpuilusta huolimatta. Tasatilanne 19-19 saavutettiin kapteeni Sara Rantamäen hyvällä syöttövuorolla. Kun vielä tilanteessa 23-23 Sara kepitti vähintäänkin 5-vaihteen silmään ja alkoi takomaan palloa kenttään siihen tahtiin että vierasjoukkue ei siitä välttämättä tule koskaan kokonaan toipumaan, niin erä alkoi olla jo selvä. Saran hyökkäyksellä erä meille 25-23. Tämän erän ehdoton ratkaisutekijä oli kuitenkin valmentaja Heikki Rantamäen viisaat ohjeet, joilla selvittiin monesta tiukaista paikasta ja päästiin taas kiinni peliin. Hurraa huudot Heikille!

Kolmas erä mentiin tasaisesti aina tilanteeseen 9-8, jolloin kotijoukkue alkoi kasvattamaan johtoaan Lissun hienolla hyökkäyksellä ja heti perään hyvällä syötöllä. Erä jatkui kotijoukkueen johtaessa, vaikka vieraat taistelikin pallot hienosti loppuun asti, se ei kuitenkaan tuottanut heille toivottua tulosta. Tämän erän loppupuolella nähtiin muutama pelin hienoimmista hyökkäyksistä, kun Lissu takoi nelospaikalta palloa sellaisista korkeuksista ettei samoihin yllä naisten 2-sarjassa luultavasti kukaan. Perään vielä Lissun takapateri melkein tyhjältä verkolta niin johan alkoi vierasjoukkueen hanskat tipahdella lattiaan melkoisella ryminällä. Tilanteesta 21-17 mentiinkin sitten kylmän viileästi loppuun asti. Erä Ryhdille 25-17 ja koko ottelu oli tapulteltu Ryhdille 3-0.

Yhteenvetona tästä ottelusta voi todellakin sanoa sen, että jos on jotain huonoa niin on myös paljon hyvää. Niin paljon jouduttiin taas joustamaan ja paikkaamaan koko joukkueen voimin. Yleensä passarina pelaava Mira Nygård pelasi hienon ottelun yleispelaajan paikalla ja pelasti joukkueensa monesta tukalasta paikasta. Roosa Koskinen tuli hienosti kentälle Tiian loukkaantumisen jälkeen ja piti joukkuetta kasassa omilla hyvillä suorituksillaan. Suurimmat pisteet tästä pelistä menee kuitenkin ehdottomasti kotiyleisölle, jotka kerta toisensa jälkeen kannustaa raivoisasti kotijoukkuettaan, suuren suuri kiitos tuestanne!

Ensi lauantaina jatketaan vielä Nurmossa, jos Ryhti sen pelin voittaa niin luvassa on suora paikka ensi kaudelle ylempään jatkosarjaan. Jos Nurmo voittaa pelin, niin luvassa on vielä kolmas ja ratkaiseva peli joka pelataan sunnuntaina Nurmossa. Jännä nähdä mihin suorituksiin Ryhti yltääkään, kun kentälle astelee myös kaksikko Huhtanen-Keljo. Olkaahan kuulolla!