Kurikan Ryhti 1 – Oulun Kisko

3 – 0 (25-23, 25-11, 25-15)
Oulun Kisko – Kurikan Ryhti 1
0 – 3 (15-25, 15-25, 14-25)

Lauantaina naisten kakkossarjan pudotuspelit pääsivät vihdoin alkamaan. Ryhdin ykkösjoukkue raivasi tiensä pudotuspeleihin ollen jatkosarjassa lohkonsa ylivoimainen ykkönen. Vastustaja saapui Oulusta, ja pohjoisen tyttöjen kanssa sovittiin, että pitkien matkojen takia pelataan kierroksen molemmat ottelut Kurikassa saman illan aikana. Ennakointi otteluihin oli mahdotonta, sillä Oululaiset olivat entuudestaan Ryhdille tuntemattomia. Kaikkeen mahdolliseen oli siis varauduttava, ja tiedettiin ettei keskinkertaisella tekemisellä tultaisi enää pärjäämään. Kun vastustajat saapuivat Monnarille, piti nielaista pariin otteeseen, sillä huomattiin heillä olevan samaa vahvuutta kuin meillä; kokemusta.

Ensimmäinen peli alkoi ja jännitys valtasi kotijoukkueen. Saatiin otteluun hyvä ja tehokas alku, mikä on monesti lannistanut vastustajan heti kättelyssä. Tällä kertaa se ei vierasjoukkueen kokeneita naisia kuitenkaan hetkauttanut. Ryhdin johto kesti muutaman hassun minuutin, mutta Kisko tuli vauhdilla rinnalle ja ohi. Kotijoukkueen tekemisestä tuli pakonomaista suorittamista. Muutamien virheiden jälkeen riskin ottamista pelättiin, ja tämän myötä tulosta ei syntynyt. Rinnalla pysyttiin varmalla tekemisellä, mutta Ryhdin ilme ei näyttänyt hyvältä. Erä oli tiukka loppuun saakka, mutta lopulta se kääntyi Ryhdille kotiyleisön ansioista. Kun ei itse pystytty ja uskallettu pitää ääntä, yleisö teki sen meidän puolesta. Ensimmäinen erä kotijoukkueelle 25-23.

Tämän jälkeen joutui Ryhdin valmentaja pitämään joukkueelleen kunnon puhuttelun. Kauden tärkein peli, nyt oli uskallettava tehdä ratkaisuja. Puheen myötä homma saatiin pikkuhiljaa muuttumaan. Toisessa- ja kolmannessa erässä nähtiin jo sellaista tekemistä, mitä koko vuosi ollaan treenattu. Synkkiäkin hetkiä koettiin, etenkin syöttöruudussa, mutta Kisko ei enää päässyt vauhtiin mukaan. Vierasjoukkue osasi taitavasti katsoa minne pallon laittoi, ja sijoitukset olivat harvinaisen tarkkoja. Ryhti sai kuitenkin puolustustaan parannettua pallo pallolta, ja se teki oululaisten pelaamisesta erittäin hankalaa. Kun Ryhti viimein pääsi vauhtiin, ei lopputuloksessa jäänyt mitään jossiteltavaa. Toinen erä kurikkalaisille 25-11, kolmas 25-15. Ja koko ottelu 3-0.

Pienen tauon jälkeen toiseen otteluun. Jännitys ja panikointi jätettiin edelliseen peliin, ja nyt matkaan lähti itsevarma Ryhti. Kuntoakin tuntui vielä riittävän, vaikka yksi ottelu oli jo alla. Tässä pelissä ei Ryhtiä estänyt enää mikään, vaikka kovasti Kisko jaksoi yrittää. Etenkin oululaisten puolustus toimi molemmissa otteluissa. Pallo eli ilmassa pitkiäkin aikoja, eikä Kisko pelännyt hakea palloa kentän ulkopuoleltakaan. Pelkoa oululaisille aiheutti poikkeuksellisen vihaisilla hyökkäyksillään Sara Rantamäki, jonka kädestä ei voima hiipunut viimeisessäkään erässä, päinvastoin. Sopii miettiä kuinka kovaa Saran lapasesta olisi lähtenyt, jos oltaisiin pelattu vielä kolmaskin peli. Kisko piti torjunnallaan taitavasti rajan kiinni, mutta Maria Forsin nappipasseista oli hyökkääjien helppo kokeilla muitakin suuntia. Keskitorjuja Riikka Huhtanen jaksoi pomppia vielä kolmannessakin erässä siihen malliin, että viimeisetkin oululaisten haaveet kaatuivat. Ensimmäinen erä kotijoukkueelle 25-15, toinen 25-15 ja kolmas 25-14. Ottelu murskaavasti Ryhdille 3-0. Turvallista kotimatkaa ja lämmintä kesälomaa pohjoiseen!

Lopulta kaikki meni juuri niin kuin pitikin, alun hankaluuksista huolimatta. Ilman seitsemättä pelaajaa, eli kotiyleisöä, lopputulos olisi varmasti ollut tiukempi. Kiitos että olitte mukana. Nyt Ryhti jatkaa matkaansa viimeiseen vaiheeseen; pudotuspelien toiselle kierrokselle. Seuraava vastustaja kohdataan kahden tulevan viikonlopun aikana, otteluparin voittaja saa paikan suoraan ylempään jatkosarjaan ensi syksyksi. Tarkempiin aikatauluihin ja tulevaan vastustajaan palataan lähempänä. Jälleen saatiin mahtavaa tulosta kuluvaan kauteen, mutta tärkeimmät ottelut siintävät vielä edessä.