Kurikkalaisessa jalkapallossa puhaltaa uudet tuulet
17.3.2019 15:42 Uutiset / Miehet edustus

Pallo pyörii kampuksella

Oikein hyvää keväistä päivää rakkahat fanit. Jalkapallokesä 2019 häämöttää vääjäämättömästi näköpiirissä, joten on aika kerrata menneitä ja kertoa tulevasta.

Viime kausi sujui joukkueeltamme loistavasti tulosten valossa. Selvitimme tiemme komeasti lohkoykkösinä alkusarjan voittoon. Iloksemme voimme myös todeta että saimme kurikkaan eräänlaista "futisbuumia" kasvatettua. Jokainen ottelumme keräsi Keskuskentän ja Kankaan kentän lehtereille kymmenittäin yleisöä. Parhaimmillaan taisi 200 katsojaa mennä rikki.

Kurikan kaupunginvaltuusto on tehnyt päätöksen rakentaa paikkakunnallemme upean palloiluhallin. Tämä on pelkästään positiivista tulevaisuuden kannalta, soraäänistä huolimatta. Tähän mennessä jaoston joukkueet ovat harjoitelleet Ilmajoella. Halli tulee myös palvelemaan muita kesälajien harrastajia kuin myös kulttuuritapahtumissa. Kurikassa kuitenkin on noin 200 lisenssipelaajaa jalkapallossa, tämä mahdollisuus lisää varmasti harrastajia.

Sitten tulevaan kauteen. Viime kauden loistavat otteet ja runsas pelaajamäärä takasivat sen että kurikassa pelataan kutosta kahden joukkueen voimin. Uutena tuttavuutena paikkakunnan futiskartalle on syntynyt KuRy Experience, joukkue koostuu pääasiassa "vanhemmista" potkijoista. Edustusjoukkue tulee koostumaan nuoremmista ja hieman kokemattomimmista pelureista.

Pelaajapuolella on liikettä hieman tapahtunut. Edustus on saanut naarattua naapurikaupungistamme, kauhajoelta nuoren vikkeläjalkaisen Toni Ilomäen. Seinäjoen Sepsistä joukkueeseen siirtyvät Lauri Mäkinen ja Anselme Habumugisha, tervetuloa remmiin jätkät. Mukaan remmiiin on tullut myös erittäin lupaava ja nuori Jonne Leppinen. Viime kauden loistava valmentajamme Hautalan Kaitsu siirtyy joukkueemme huoltajaksi, Joukkueenjohtajana jatkaa Toni "Kuntsi" Kuntola, joka on myös pelaajasopimukseen raapustanut nimensä. Valmennusvastuuseen astuu aikusten tasolla kokematon Juho Hakala, joka myös pelaamistaan jatkaa ja apukoutsiksi olemme saaneet todellisen futislegendan Mika Jyrän.

Pelaajaliikennettä ulospäinkin on valitettavasti tapahtunut. Viime kauden kipparimme Daniel Louvo ei ensi kaudella kurikassa pelaa, myös Mikot Lenkkeri ja Latva-Kiskola siirtyvät Experienceen yhdessä Aki Kulkulan kanssa. Onnea jätkille tulevaan.

Joukkueemme on kokoontunut kahdesti futsalin merkeissä, upealla Kurikan Kampuksella. Huhtikuussa menemme kauhajoen nuottiareenalle haasteturnaukseen "pojan" metsästykseen.

Kausi pyörähtää käyntiiin toukokuun alkupuoliskolla historian ensimmäisellä paikallisderbyllä, kun "matkustamme" KuRy Experiencen vieraaksi. Aikataulu varmistuu myöhemmin. Tervetuloa jatkossakin kentän laidalle, luvassa vauhtia ja ainakin vaarallisia tilanteita myös kaudella 2019.

#11 Juho Hakala


   
Lisää uutisia
Kurikan Ryhti ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat