Ryhdin johto ei pitänyt ensimmäisessä osaottelussa
Julkaistu: 28.02.2019 00.00

Jeppis - KuRy 6-4 (0-2, 4-2, 2-0)

Eilen keskiviikkona alkoivat Rautaliigan playoffit. Ryhdin kiekkosoturit painelivat ensimmäisen kierroksen ensimmäiseen otteluun Pietarsaareen, jossa vastaan luisteli Jeppis. Ennen ottelua koimme pientä takapakkia, kun valitettavasti loukkaantumisen ja sairauden takia jouduimme jättämään kaksi tärkeää pelaajaamme kotiin parantelemaan itsensä pelikuntoon perjantain kotiottelua ajatellen. No ei se mitään. Rukattiin vähän kokoonpanoa ja lähdettiin taistoon!

Läpi ottelun kaveri kävi aggressiivisesti päälle ja oli kiekollisesti vahva. Todella vahva. Tämä alkoi jo ensimmäisestä erästä, mutta maaleista vastasi kuitenkin Ryhti. Ensin ajassa 11:17 Däni Lazebniks vapauttaa kaks-ykkösestä Ville Perälän naulaamaan kiekon suoraan syötöstä maalin etukulmaan. Toinen syöttäjä Teinari. Tästä kolmisen minuuttia ja Ryhdin ylivoima jauhoi kiekon keskelle vapaana olleelle Myhi Yli-Hannukselalle (Salo-Tuisku, Rask), joka laukoi myös suoraan syötöstä maaliin. Tauolle Jeppiksen joukkueen ja koko Pietarsaaren shokkiyllätykseksi meidän 2-0 johdossa.

Toisessa erässä sama meno jatkui: kaveri vei peliä ja määräsi tahdin. Maalintekoon päästiin vasta erän puolenvälin tienoilla, kun kaveri pääsi kaventamaan pelin 1-2. Tästä vain minuutti ja Tömmi Huhtanen vapauttaa Peris Perälän yksin läpi ja kiekko varmasti maalin perukoille. 1-3. Tästä jälleen vain minuutti ja kaveri kaventaa ottelun 2-3. Sitten mennään aikakelloa eteenpäin jopa kaksi minuuttia ja Däni Lazebniks (Rask, Salo-Tuisku) ajaa itsensä keskelle vapaaksi ja laukoo laatan aivan yläputken alle, 2-4. Nyt ei päästä eteenpäin kuin vajaa minuutti ja Jeppis iskee jälleen itsensä maalin päähän. Vielä kerran hilataan ottelua kaksi minuuttia eteenpäin ja kaveri tasoittaa ottelun 4-4 kahden miehen ylivoimalla. Olihan melkoinen seitsemän minuutin ralli! Kuusi maalia, joista kaveri teki valitettavasti neljä meidän kahta vastaan. Loppuerä ihmeteltiin molemmin puolin edellistä maalisumaa ja siirryttiin 4-4 lukemissa taukomakkaralle.

Kolmannessa erässä meidän paukut oli syöty ja kaveri pääsi taululle kahdesti meidän nollaa vastaan. Olihan mieletön taistelu, joka meinasi ajaa kotijoukkueen alussa lähes shokin partaalle, mutta he pystyivät kääntämään ottelun pelin edetessä itselleen. Lähes uskomaton puolustustaistelu ei lopulta kanna loppuun saakka, vaan kotijoukkue rehellisesti sanottuna ansaitsee itselleen voiton lukemin 6-4.

Se, että ylipäätään pystyttiin taistelemaan voitosta on maalivahtimme Anssi "OJ" Ojanperän ansiota. Anssille merkittiin ottelussa aivan käsittämättömän uskomattoman vaatimattomat 71 torjuntaa. Tämä myös osoittaa suoraan kummassa päässä kiekkoa pääasiassa pelattiin.

Perjantaina jatketaan sarjaa Kurikassa. Ottelutapahtuma alkaa 1830 ja kiekko tippuu jäähän 1900. Laitetaan sarja kotona tasoihin ja käydään viikonloppuna hakemassa kultainen tiketti jatkoon vierasottelusta.

Tervetuloa HirviAreenalle seuraamaan playofflätkää!