Ryhdille Hopeaa Sisucupista!
Julkaistu: 16.02.2019 00.00

Ryhti p12 joukkue osallistui heti uuden vuoden jälkeen järjestettävään Sisucup2019 Turnaukseen joka pelattiin tänä vuonna Seinäjoki areenassa 12.1.2019. Joukkue on ollut aina hyvin sitoutunut ja saimmekin lähteä peleihin lähes täydellä kokoonpanolla.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Sisu07 seinäjoelta, varovaisen ja tunnustelevan alun jälkeenpeli kääntyi selkeästi Ryhdin hallintaan. Avausmaalia sai odotella noin 8 minuutin kohdalle jolloin keskikentän hyvän syöttöketjun päätteeksi keskikentän moottori Aapo Koivuniemi latasi pallon oikeaan yläkulmaan. Maalin jälkeen hallinta oli täysin ryhdillä ja vielä ensimmäisen jakson loppuhetkillä Joonas Kohtala pääsi Daniel Suomun taidokaasta syötöstä siirtämään taukotilanteeksi 0-2, toisella jaksolla ryhti teki vielä kolme maalia joista vastasi komealla kaukolaukauksella Luukas Blommendahl sekä lähi-etäisyydeltä Veeti Mansikkaharju sekä Aatu Viljanmaa kovalla vasemmalla kanuunallaan. Pelin jälkeen yläfemmat ja iloiset Ryhti huudot kaikui hallissa ja vastustajien korvissa 5-0 voiton jälkeen.

Toinen peli jossa vastaan asettui kovaotteinen ja isokokoinen Virkiä lapualta oli tiukkaa vääntöä alusta loppuun, Ryhti piti palloa ja pelasi näyttäviä syöttöketjuja koko ottelun läpi. Vastustaja siirtyi kuitenkin johtoon onnekkaalla pomulla joka pääsi yllättämään Ryhdin jääkiekko sekä jalkapallossa oman ikäluokan kärkivahteihin kuuluvan Juho Palomäen. Ryhti jatkoi kuitenkin painostusta mutta ei onnistunut enää tasoituksessa ensimmäisellä puoliajalla. Toinen puoliaika alkoi samalla kaavalla ja Virkiän maalivahti sai useaan otteeseen venyä parhaimpaansa. Viimein nopean kääntöpelin seurauksena Veeti Mansikkaharju pääsi iskemään Lauri Kytövaaran laukomasta reboundista pallon verkkoon. Lapualaiset siirtyivät kuintekin johtoon päivän korkeimmalla leijapallolla joka leijaili onnekkaasti ohi ryhdin maalivahdin. Ryhti kuittasi nopeasti jälleen suorasta hyökkäyksestä kun joukkueen nuorisojaosto Feeli Mäki-Jyllilän ja Luukas Blommendahlin johdolla pelasi pallon laitaan Joonas Kohtalalle joka iski pelin jälleen tasoihin. Lopussa nähtiin vielä yksi maali kumpaankin päähän joten pisteet jaettiin 3-3 tuloksella.

Kolmannessa pelissä vastassa oli aina kova SJK seinäjoelta, panoksena oli voitolla turnausvoitto joten energiaa haettiin Pizzeriasta hiilaria tankkaamalla. Haastetta toi myös se että osa pelaajista urakoi päivän mittaan ansiokkaasti myös Ryhdin 08-09 peleissä. Peli alkoi jälleen ryhdin pallonhallinnalla ja Ryhti saikin ensimmäisen hyvän tilantee ensi minuuteilla kun hyvän ja vahvan ottelun pakkina pelannut Eelis Koponen pääsi nousemaan vasemmalta laidalta ja onnistui lähes yllättämään SJK:n loistavan maalivahdin. Pian kuitenkin kolisi toisessa päässä kun Juho yllätettiin kovalla laukauksella lähietäisyydeltä, kuittaus tuli nopeasti kun dominoivasti keskikentällä esiintynyt Anttu Korhonen murtautui väkisin keskeltä läpi ja toi tilanteen tasoihin. Ryhti lisäsi johtoa melken samantien ja jälleen asialla oli jälleen Anttu, jonka toinen oli tahtomaali jossa mustelmia ei kaihdettu. SJK kuittasi osuman heti toisen puoliajan aluksi ja saimme peliin trillerimäisen lopun. Molemman joukkueet olivat väsyneitä eikä hienoksia enää paljo nähty, mutta Anttu sai hattutempun täyteen sisulla ja pelasti tasapelin lopulta ryhdille. Vaihdosta tuli vielä hienosti lisävoimaa kun Eero Kankaanpää tuli puolustuksen kuormaa tasaamaan. Joukkueen raatajaosaston Elias Kivistö pelasi jälleen kerran tasapainoisen ja varman pelin / turnauksen ilman ainuttakaan virhearviointia. Ryhti 07 joukkue on pelannut lähes tappiottomasti kesäkuusta lähtien. Voittoja ja tappiota tärkeämpää on kuitenkin mukava yhdessä tekeminen ja nauravat kasvot. Futis voittaa Fortniten 6-0 :). MB