Ryhdin lentopallo naisille makea murskavoitto vieraissa.
Julkaistu: 14.02.2019 00.00

Ylivieskan Kuula – Kurikan Ryhti 1

0 – 3 (18-25, 22-25, 13-25)

Aikaisin sunnuntaina Ryhti 1 lähti vieraspeliin kohti Ylivieskaa. Poikkeuksellisesti naiset lähtivät matkaan ainoastaan kuuden pelaajan voimin sairastelujen ja työesteiden vuoksi. Kuusi pelajaa riittää juuri, mutta sillä määrällä ei ole varaa kenenkään loukkaantua, tai peli olisi siinä. Käytännön haasteista on selvitty aiemminkin, joten tämän ei annettu haitata, päinvastoin. Kun väki vähenee niin pidot paranee! Tällä hetkellä Ryhti majailee vahvasti lohkon ykkösenä, ja Kuula puolestaan neljäntenä. Ryhdin voittaminen nostaisi Ylivieskalaiset lohkossa kakkoseksi, joten panosta ottelussa kyllä riitti.

Kuula lähti vahvasti ensimmäiseen erään. Kotijoukkueen hyökkäyksistä löytyi voimaa, eikä Ryhdin puolustuspeli lämmennyt heti. Etenkin Ryhdin takanurkat vetivät muutamat pallot itseensä kuin magneetti, ja vähän onneakin näytti Kuulan naisilla olevan. Alku oli tasainen, mutta Ryhti ei horjunut. Jokainen pelaaja hoiti mallikkaasti oman tonttinsa. Tavallisesti liberon paikkaa pelaava Roosa Koskinen pelasi tänään myös etukentällä, ja Roosan näytöt olivat huikeita koko ottelun ajan. Tilanteessa 14-15 päätti Ryhti lähteä kaasu pohjassa karkuun, eikä Kuula nähnyt erän lopussa enää vieraiden perävalojakaan. Erä Ryhdille 25-18.

Vahvassa liikkeessä oleva kotijoukkue sai hyvän lähdön myös toiseen erään. Ryhti oli kuitenkin äänekkäämpi ja tasaisesti vahva tässäkin erässä, kun taas kotijoukkueen peli oli ailahtelevaa. Alussa Ryhdiltä pääsi muutama oma syöttö ja laitahyökkäys takarajan yli, mutta virheet korjattiin nopeasti. Toisessa erässä nähtiin pitkiä palloralleja, joissa molemmat joukkueet nostivat palloa huolella ja hyökkäsivät tehokkaasti. Kuulan peli oli tasokasta, mutta liian vaisua Ryhdin rinnalla. Vaikka Kuulan kotiyleisöllä oli torvetkin mukana katsomossa, oli Ryhti silti äänekkäämpi. Tämä katsomon ”torvisoittokunta” taisi kuumentaa vieraita enemmän kuin omiaan. Tiukka ja tasokas erä Ryhdille 25-22.

Ryhti oli päässyt vauhtiin ja se näkyi kolmannen erän alusta saakka. Nostopeli toimi moitteetta, Maria Forsin passit olivat täydellisesti kohdallaan ja tämän jälkeen kaikkien hyökkääjien oli helppo takoa palloa Kuulan kenttään. Ryhdin keskitorjujilta nähtiin tänäänkin vahvoja otteita. Lisäksi Jenniina ”Kepa” Keljon vasuri puhui jälleen, ja hienosti puhuikin. Ylivieskalaiset eivät tokikaan luovuttaneet, ja saivatkin fiksusti muutamat jujut jäämään keskelle Ryhdin kenttää, mutta siihen loppuivat kotijoukkueen näytöt. Viimeisessä erässä Ryhti vei Kuulalta tuhkatkin pesästä numeroin 25-13 ja koko ottelun 3-0. Kolme pinnaa Kurikkaan.

Tällaista peliä on kaivattu. Vahva vastustaja, joka kuitenkin pystyttiin nujertamaan täysin. Oma peli pidettiin hyvällä tasolla koko ottelun ajan, äänekäs ja voitontahtoinen asenne kantoi. Ryhdin valmentajan mukaan noin kauas ei kannata lähteä häviämään, ja siitä ollaan varmasti kaikki samaa mieltä. Parhaina pelaajina palkittiin Ryhdiltä ottelun tehokkain hyökkääjä Sara Rantamäki ja Kuulalta Nea Järvirova. Tuleva tuplaviikonloppu häämöttää jo, ja kaikkien iloksi molemmat ottelut saadaan pelata kotikentällä. Ryhdin omille kannattajille onkin nyt haaste heitetty; ehkä Monnarinkin katsomossa soivat seuraavassa pelissä torvet?