10
JOU
17.00
Edustus, 2-divisioona, Keskimaa, lohko 3

Ryhti - APV  

Kurikan jäähalli

Ryhti joulutauolle tappio niskassa

Ryhti – APV 3–5 (0–1, 2–2, 1–2)

Ryhdin vuoden viimeinen ottelu ei tuottanut toivottua tulosta ja kurikkalaisjoukkue siirtyy vuoteen 2023 tappiopelillä. Kotijoukkueen koneet eivät käynnistynyt oikein missään vaiheessa ottelua ja vierasjoukkue APV kuittasi ottelun itselleen.

Ensimmäinen erä oli molemmin puolin tasaista vääntöä, josta kertoo erän ainoa tilasto merkintä, joka oli vieraiden ottelun ensimmäinen maali. Toisessa erässä vieraat saivat ottelusta paremmin otetta, vaikka erän alkupuolella Ryhdin peli alkoi jo käynnistymään, kun ensin Antti Pöllänen kavensi ottelun tasoihin Valtteri Hangan ja Chris Mäkivaaran syötöstä ja hetkeä myöhemmin Tino Luoma siirsi takatolpalta Ryhdin 2–1 johtoon Juha-Pekka Luukkaisen ja Petteri Hangan tekemän esityön päätteeksi. Tämän jälkeen Ryhti pääsi ylivoimalle kahteen kertaan peräjälkeen, mutta ylivoima tuottikin lähes päinvastaisen tuloksen, mitä oletetaan. Alivoimansa hoitanut APV pääsikin peliin takaisin mukaan, kun Ryhdin ylivoima oli sekaisin, eikä pyöritystä juurikaan vieraiden päässä tullut. Tästä vieraat kiittivät vielä erän loppuun kahdella ylivoimamaalilla ja toiselle erätauolle siirryttiin 2–3 lukemissa. Kolmas erä alkoi Ryhdin kahdella alivoimalla, jotka joukkue hoiti hienosti ja peli alkoi kääntyä vihdoin isännille. Erän puolen välin jälkeen loppukiri tuotti tulosta, kun hyökkäyspään aloituksen jälkeen Ville Perälä tasoitti ottelun 3–3 lukemiin Tino Karppisen sekä Pölläsen syötöistä. Kuitenkin pari minuuttia myöhemmin vieraat kuittasivat unisen Ryhdin puolustuksen ja siirtyivät taas kuskinpaikalle. Kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Ryhti lähti hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia, mutta vajaan minuutin jälkeen vieraat iskivät ottelun loppulukemiksi jääneet lukemat 3–5.

Joukkueen puolustaja Vilho Yli-Hannuksela urakoi puolustuspäässä isoja minuutteja lauantaina.

- Peli oli joukkueelta vähän sekava. Välillä tuntui, että peli oli täysin hallussa ja oli tunne, että peli meille kääntyy, mutta omilla virheillä helpotettiin vastustajan pelaamista ja he käyttivät paikkansa hyvin ja ansaitsivat kyllä voittonsa. Oma peli jäi omasta mielestä vähän piippuun eikä saanut parasta irti, joten parannettavaa ensi vuodelle jäi. Joulutauolla on hyvin nyt aikaa levätä ja treenata laadukkaasti, niin keväällä ollaan kunnossa! Kova luotto kuitenkin on, että kun saadaan pelattua ehjiä 60 minuuttisia, niin voidaan voittaa kuka tahansa tässä sarjassa, Yli-Hannuksela puntaroi.

Päävalmentaja Ilari Lehto kertoo, että agenda lauantaina oli luistella ja paineistaa vastustajaa koko ajan neljällä kentällä ja olla päästämättä vieraita ylivoimalle, mutta se ei kuitenkaan loppuun asti onnistunut.

- Olisi ollut hyvä juttu päästä joulutauolle voiton kanssa, mutta se nyt ei onnistunut. Tiedettiin, että APV on kova joukkue, vaikkakin pienellä rosterilla ovat kautta vetäneet. Ylivoima heillä on laadukasta ja muutenkin joukkueen tekeminen on heillä tapissa, siitä hatunnosto heille. Ensimmäisessä erässä pelitapa onnistui ja pystyttiin paineistamaan vastustajaa, mutta sitten se kuuluisa jänne antoi periksi pelin vanhetessa. Merkkauspelaamisessa omassa päässä tuli muutama huti, joista kaveri rokotti ja me ei luoduista paikoista saatu limppua sisään. Syksyn osalta kausi meni vähän kaksijakoisesti tai oikeastaan kolmejakoisesti. Voitettiin pelejä vieraissa, hävittiin pelejä vieraissa ja sitten kotona jäi vähän kaikki piippuun. Tammikuu ja sitä kautta kevät alkaa kovalla ottelurupeamalla meidän osaltamme ja tietty se Playoff-paikasta taistelu alkaa huolella. Joukkueen arki on ollut ja on edelleen loistavaa, nyt vain pitää löytää peliin se oikea nuotti, jotta pystytään pelaamaan 60 minuuttia omalla osaamistasolla illasta toiseen, Lehto kertaa lauantaita sekä alkukautta.