3
JOU
14.00
Edustus, 2-divisioona, Keskimaa, lohko 3

MIF - Ryhti   

Maalahti

Ryhdille jäi Maalahdesta luu käteen

Malax IF – Ryhti 9–6 (4–2, 1–3, 4–1)

Vierasottelu Maalahdessa ei tuonut pisteitä Ryhdin pistepottiin lauantaina, vaikka vierasjoukkue piti itsensä kaksi erää hyvin pelissä mukana. Kolmanteen erään joukkueet lähtivät tasatilanteessa 5–5 päätöserään, jossa kotijoukkue teki kolme maalia enemmän ja nappasi pisteet mukaansa. Ensimmäisen miesten pelien starttinsa pelannut Eemeli Söderlund oli päivän yksi onnistujista, tappio pelistä huolimatta. Eemeli piti välillä Ryhtiä pystyssä tärkeillä torjunnoillaan, kun vastustaja vyörytti Ryhdin maalille.

Ryhti aloitti ottelun terävästi, kun ajassa 1:44 vieraat iskivät ottelun avausmaalin hienon oman pään paineen purun päätteeksi, kun Juha-Pekka Luukkaisen ja Ville Perälän hienosta esityöstä Jeremias Haukkala vapautettiin läpiajoon, josta mies ei erehtynyt vaan iski Rautaliiga uransa ensimmäisen maalin makoisaan paikkaan! Tästä kuitenkin illan maalitalkoot vasta alkoivat, kun kotijoukkue näki punaista ja tasoitti pelin Ryhdin merkkivirheestä omassa päässä reilu minuutti avausmaalin jälkeen. Jo kuitenkin heti seuraavassa vaihdossa Ryhti iski lisää vettä myllyyn, kun sotamies Ville Niemi vei vieraat taas maalin etumatkalle Tino Karppisen esityöstä. Tästä seurasi tasaisempi vaihe, jossa molemmat joukkueet pyrkivät hanakasti laukomaan ja pääsemään maalipaikoille. Kuitenkin isännät saivat koneita käyntiin ja iskivät erän puolen välin paikkeilla kolme maalia, joihin Ryhti ei ensimmäisen erän aikana pystynyt enää vastaamaan. Erätauolle siirryttiin 4–2 lukemista.

Toiseen erään Ryhti pumppasi lisää happea koneeseen ja lähti jahtaamaan sarjakärkeä hanakasti. Erän alussa ajassa 22:42 Niemi jatkoi maalitehtailuaan maalin eteen tulleen pomppukiekon jälkeen kaventaen lukemiksi 4–3. Puolustajat Vilho Yli-Hannuksela sekä Akseli Lehto tekivät maaliin esityöt. Kuitenkin taas pari minuuttia myöhemmin kotijoukkue kävi kuittaamassa vieraiden kavennuksen, mutta isäntien 5–3 maalin jälkeen Ryhdin Mäkivaara-Niemi parivaljakko tarvitsi vain kuusi sekuntia kavennukseen, kun Mäkivaara toimitti Niemen tarjoilusta aloitushässäkän jälkeen siniviivalta kiekon maalille ja tämä pomppupallo sattui luikahtamaan maalivahdin kainalosta sisään. Tästä lahjasta Ryhti sai virtaa ja painostus kotijoukkueen päässä alkoi kasvamaan, vaikka Ryhti joutui erän aikana hoitamaan viidellä kolmea vastaan alivoiman. Erän loppupuolella ajassa 37:51 Mäkivaara tasoitti pelin lukemiksi 5–5 Karppisen sekä Niemen syötöistä ja näistä lukemista siirryttiin myös erätauolle.

Kolmas erä alkoi vierasjoukkueen kannalta pahimmalla mahdollisella tavalla, kun MIF tuli kovalla sykkeellä päätöserään, iskien ensimmäiseen kahdeksaan minuuttiin kolme maalia. Vajaalla miehellä pelissä ollut Ryhti alkoi väsyä ottelun korkeaan intensiteettiin ja loppukirin aloittaminen yskähteli, eikä erän puolessa välissä tulleet kaksi perättäistä rangaistusta helpottanut kirin aloittamista. Puolitoista minuuttia ennen ottelun loppua MIF teki 9–5 johto maalin ja puoli minuuttia myöhemmin Ryhti kavensi vielä kertaalleen lukemiksi 9–6, jotka jäivät voimaan myös ottelun loppulukemiksi.

Ensimmäisen Rautaliiga maalinsa tehnyt Jeremias Haukkala sai ottelussa tärkeän onnistumisen, kun hän avasi maalitilinsä ottelun avausmaalilla.

- Jännittävä ja maalirikas ottelu alusta asti. Kaksi erää pysyttiin maalintekokilpailussa mukana ja toisen erän vahvan nousun jälkeen viimeiseen erään lähdettiinkin kutkuttavasta 5–5 tilanteesta. Erän ensimmäisellä puolikkaalla vastustaja pääsi kuitenkin liian isolle karkumatkalle rokottamalla kolmesti, joka harmittavasti riitti voittoon tällä kertaa. Oma luistin kulki lauantaina mukavasti, mutta rauhallisuutta kiekon kanssa täytyy vielä saada lisättyä. Tietysti maali- ja pistetilin avaaminen oli henkisesti tärkeä onnistuminen tulevia otteluja ajatellen, Haukkala kommentoi.

Päävalmentaja Ilari Lehto nostaa alivoiman toimivuuden ottelusta esiin, joka toimi mallikkaasti koko pelin ajan, eikä MIF tehnyt maaliakaan ylivoimiensa aikana.

- Ei saatu sairastupaa tyhjäksi sarjakärkeä vastaan, mikä tietysti hankaloitti asetelmia peliin, koska tiedettiin että tämä on täyden rosterin peli. Kaksi ensimmäistä erää vauhdikasta peliä, jossa peliä käännettiin nopeasti molempien joukkueiden osalta. Kolmannessa erässä tempo vähän laski. Sarjakärki oli vastassa ja tiedettiin, että maalintekopaikat pitäisi saada heiltä minimoitua. Yhdeksän maalia omiin niin ihan ei tuossa onnistuttu nyt, toki kuusi tehtiin, mutta se ei nyt vain riittänyt. Välillä omissa merkit kiekottomista pelaajista katosivat ja sen seurauksena kaveri loi hyviä maalipaikkoja. Toinen erä oli meiltä paras erä ja siitä kolme maalia erään palkintona. Kolmannessa erässä ei päästy lopussa enää jalalla peliin mukaan, kun olisi pitänyt takaa-ajo aloittaa. Kaksi jäähyä piti hoitaa pois ja yksi puolustaja menetettiin jo muutenkin kapeasta alakerrasta vielä pelistä sivuun 50. minuutin kohdalla. Puolustaminen koko pelialueella oli tänään isossa merkityksessä. Ensi viikolla toivottavasti telakka tyhjenee eikä flunssakausi kurittaisi enempää joukkuetta. Tärkeä kotiottelu ennen joulutaukoa ensi viikonloppuna tulossa, Lehto niputtaa.