19
MAR
17.00
Edustus, 2-divisioona, Keskimaa, lohko 3

Ryhti - IFK Lepplax  

Kurikan jäähalli

Ryhti palaa kotikaukaloon viiden viikon tauon jälkeen!

Timber-hallilla ei olla nähty rautaliigaa viiteen viikkoon, kun Ryhti on rypistänyt vieraspeliputkeaan pakettiin. Loppu kauden aikana Ryhti pelaa enää kerran perättäiset vierasottelut, mikä tarkoittaa säpinää kotihallilla! Lauantaina vastaan luistelee IFK Lepplax, jonka Ryhti on kohdannut jo kauden aikana kertaalleen Pedersöressä. Ensimmäinen kohtaaminen päättyi Lepplaxin voittoon värikkäiden vaiheiden jälkeen, kun ottelussa vihellettiin jäähyjä jatkuvalla syötöllä. Lauantain otteluun isännät lähtevät sarjataulukon sijalta viisi, kun seitsemästä pelatusta ottelusta pisteitä on irronnut 12. Vierasjoukkue Lepplax majailee sijalla kaksi, kun 11 pelistä pisteitä on kertynyt 15 kappaletta. Sarjataulukko on keskikastin välillä erittäin tiukka, koska toisen ja kuudennen joukkueen välillä ei ole kuin neljä pistettä. Tämä tarkoittaa sitä, että jokainen piste voi merkitä sijoituksien nousua tai laskua. Ryhdin puolustaja Matias Mäki-Saari uskoo, että pitkä tauko kotiotteluista lisää jokaisen taistelutahtoa, kun joukkue pääsee pitkästä aikaa pelaamaan kotiyleisön kannustuksen eteen.

- Edellinen kohtaaminen IFK Lepplaxin kanssa oli vauhdikas ja tasaisen oloinen vääntö. Tapahtumarikas pelihän se oli, kun itselle sattui pieni loukkaantuminen pelin puolen välin paikkeilla ja jäähyjä vihellettiin todella paljon molemmille joukkueille. Varmasti lauantainkin ottelusta on tulossa kova ja vauhdikas. Meidän pitää saada pidettyä sama taso kuin aiemmissakin peleissä ja olla hereillä alusta asti, niin uskon että silloin on täydet mahdollisuudet jättää pisteet Kurikkaan, Mäki-Saari ennakoi.

Joukkueen valmentaja Ari Kiviniemi toivoo, että yleisö löytää tiensä pitkästä aikaa hallille, niin joukkue saa ”kuudennen kenttäpelaajan” edun kotikaukalossa sekä auttaa Ryhtiä kasvattamaan voittoputken neljään otteluun.

- Pitkästä aikaa päästään kotiin pelaamaan ja se varmasti antaa jo itsessään lisäbuustia peliin! Vieraspeliputkihan meiltä sujui mallikkaasti ja vaikka peli ei aina ihan parasta ollutkaan niin pisteet saalistettiin kaikista kolmesta ottelusta mukaan. Lepplax kohdattiin jo toisessa pelissä ja se päättyi niukkaan tappioon. Ekassa kohtaamisessa erikoistilanteet olivat isossa roolissa ja siinä Lepplax onnistui paremmin, vaikka muuten oli tunne, että olimme ottelussa niskan päällä. Tulevaan kamppailuun lähdemme samalla periaatteella, että puolustamme hyvin koko kentän alueella ja luomme riittävän määrän hyviä maalintekopaikkoja ottelun voittamiseen, Kiviniemi päättää.