12
MAR
17.00
Edustus, 2-divisioona, Keskimaa, lohko 3

IKK - Ryhti   

Kruunupyy

Ryhdille kolmas perättäinen vierasvoitto!

IK Kronan – Ryhti 3–5 (0–1, 1–2, 2–2)

Ryhti päätti viisi viikkoa ja kolme peliä kestäneen vierasputkensa lauantaina, kun Hirvilauma kävi ryöstämässä Kruunupyystä bussin kyytiin kolmannen perättäisen kolmen pisteen vierasvoittonsa! Toista kertaa tämän kauden aikana kohdanneet Ryhti ja IKK pelasivat ensimmäisen vastakkaisen ottelunsa kauden avauksessa Kurikassa, joka päättyi Ryhdin voittoon. Viime lauantain otteluun Ryhti lähti kaksi voittopeliä alla, kuten myöskin IKK. Ottelusta ennakoitiin tasaväkistä vääntöä ja sitä ottelu oli! Ryhti piti kuskin paikkaa ensimmäisen erän puolesta välistä asti koko ottelun ajan, mutta jännitystä ottelusta ei puuttunut, koska kotijoukkue kampesi itsensä peliin useasti takaisin mukaan. Varsinkin kolmannen erän viimeisellä viidellä minuutilla kovaa painostanut IKK haki tasoitusta ylivoimalla ja ilman maalivahtiakin.

Ensimmäisessä erässä peli seilasi hyvin pitkälle päästä päähän, eikä kumpikaan joukkue päässyt juurikaan parhaan maalintekosektorin paikoille haastamaan maalivahteja. Erän ainokainen täysosuma nähtiin kuitenkin erän puolessa välissä, kun nopean kahdella yhtä vastaan hyökkäyksen päätteeksi Ville Niemi vei Ryhdin 0–1 johtoon Santeri Lehtisen sekä Oliver Talvikunnaksen esityöstä.

Toinen erä alkoi Ryhdin kannalta maukkaasti, kun toisella vaihtosyklillä ajassa 23:13 Anssi Ojanperä sekä Petteri Hanka olivat omassa päässä hereillä ja hyödynsivät IK Kronanin vaihtovirheen. Pitkällä avauksella Ville Niemi toistamiseen maalintekoon ja lukemiksi 0–2. Hyvä Ryhdin jakso sai jatkoa, kun ajassa 27:38 Chris Mäkivaara lusikoi jälleen maalin edestä pomppukiekon sisään Juuso Teinin ja Tino Karppisen esityöstä, siirtäen vieraat jo kolmen maalin etumatkalle. Ajassa 33:45 olikin isäntien vuoro rokottaa, kun nopean vastahyökkäyksen päätteeksi IKK kavensi lukemat 1–3 tilanteeksi.

Kolmannessa erässä alkoi tapahtua, kun jäähyjäkin alkoi tulla molemmille joukkueille. Kahdessa ensimmäisessä erässä vihellettiin vain yksi jäähy, mutta kolmannessa erässä ottelun tuomarikaksikko passitti viisi kertaa pelaajan istunnolle. Ryhdin alivoima toimi, eikä vastustaja päässyt erikoistilanteista rokottamaan. Kuitenkin erän ensimmäisen maalin teki kotijoukkue ajassa 48:11 ja kavensivat lukemat jo maalin päähän 2–3. Pelimiehen kympiksi kutsuttu kolmannen erän viimeinen kymmenminuuttinen alkoi ja kotijoukkue koitti painostaa kovasti hakien tasoitusmaalia. Kova painostus loppui, kun IKK:lle vihellettiin kaksi minuuttinen ajassa 54:03. Tästä kerkesi peli vanheta vain 22 sekuntia, kun Santeri Lehtinen nosti kiekon maalin kattoon Ville Niemen sekä Akseli Lehdon esityöstä ja siirsi Ryhdin taas kahden maalin karkumatkalle. Samassa ajassa Ryhti käytti aikalisän ja valmennus koitti rauhoitella peliä ja terävöittämään siniviivojen päällä muistettavan nöyryyden. Tästä vain vajaa puoli minuuttia myöhemmin kotijoukkueelle tuomittiin kolmas jäähy, joka nostatti yleisön sekä kotijoukkueen vaihtopenkin tunteita. Ryhti jälleen ylivoimalle. Tämä ei kuitenkaan tuottanut maalia, vaan Ryhdille jäähyn. Tasavajaalla ja ilman maalivahtia pelannut IKK haki tasoitusta kovalla painostuksella ja saivatkin sen ajassa 56:20. IKK jatkoi kovaa painostustaan ja he jatkoivat pyöritystään ilman maalivahtia. Laukauksia tuli, mutta Ryhdin pelaajat blokkasivat nöyrästi ja blokeista ohi menneet vedot Anssi Ojanperä pysäytti vuoren varmasti. Ajassa 59:49 Tino Luoma löi pelin jäihin viimeistelemällä alivoimalla tyhjään maaliin lukemat 3–5 Akseli Lehdon syötöstä.

Ryhdin paidassa ensimmäisen maalinsa tehnyt Tino Luoma palkittiin ottelun jälkeen Kapteenin lakilla. Lisäksi Luoma otti ottelun aikana sekä varsinkin loppuhetkillä tärkeitä blokkeja sekä pelasi muutenkin vahvasti läpi ottelun.

- Oltiin taas hyvällä ilmeellä kaukalossa ja pystyttiin kairaamaan pinnat eksoottisesta Kruunupyyn jäähallista! Oma peli kulki lauantaina hyvin, pääsi pelin sisään alusta asti ja lähti sitä kautta mukavasti rullaamaan. Kiekko laitettu kasvamaan arvoa hyvään talteen! Totta kai maali oli helpottava onnistuminen itselle ja varmasti myös joukkueelle, kun alivoimalla vielä lopussa jouduttiin taistelemaan, Luoma kommentoi.

Päävalmentaja Ilari Lehto on tyytyväinen Ryhdin peliesityksiin. Kolme perättäistä peliä vieraissa ja kaikista tiukat täydet kolmen pisteen voitot lämmittävät, mutta luovat toki uskoa tuleviin otteluihin.

- Peli oli Kruunupyyssä ehkä jopa kaavaltaan sellainen, jota odotettiinkin. Silloin kun pystyttiin hyvin paineistamaan, niin oltiin vahvimmillaan. Luotiin paljon hyviä maalipaikkoja, mutta vähän tarvittaisi tuuriakin matkaan, niin uppoaisi. Kaveri sai toki meitä omissa ajoittain pesukoneeseen, mutta pystyttiin pitämään kudit vaaralliselta alueelta helppoina ja maalivahtipeli onnistui ottamalla kiinni ne, jotka lävitse tuli. Puolustusalueen hyökkäyspelaamisessa meillä on vielä hiomista, että päästäisiin omista laadukkaasti pois. Hyvä voitto vaikkakin lähelle kaveri lopussa tuli ilman maalivahtia. Lisäksi kaksi sentteriä oli poissa ja jouduttiin luovimaan kentällisiä niin, että saatiin tuo kaista tilkittyä. Varsinkin lopussa lämmitti kropalla kiekon eteen menemiset. Se jos joki on joukkueelle pelaamista aina! Kyllä meidän alivoimamme ja yleensäkin puolustuspelaaminen antaa mahdollisuuden voittaa pelejä tällä hetkellä ja toivottavasti sama taso jatkuu, Lehto tuumii.

Lisäksi ”Ile” niputti laajemmaltikin pelejä pakettiin, kun pitkän tauon jälkeen Ryhti palaa Timber-halliin lauantaina, jossa vastaan asettuu IFK Lepplax!

- On nyt menty kolme viikkoa vieraspelejä ja välissä yhden viikon vapaa. Näistä peleistä on otettu täydet pisteet mukaamme, siitä iso käsi koko joukkueelle, erittäin kovia voittoja! Erikoinen sarja muutenkin pelien osalta, kun joillakin on jo 11 peliä ja meillä vasta seitsemän. Kai se Centersin pois jäänti sotki pelisysteemin noin pahoin sitten. Tässä sarjassa kuitenkin kotipelit pitävät kulurakenteet kunnossa ja nyt oltiin noin kuukausi pois kotiluolasta. Taustaryhmä on kyllä hoitanut asiat mallikkaasti, että tämä asia on mahdollista, hyvä juttu ja kiitos siitä heille! Mukava päästä taas kotiyleisön eteen! Toivottavasti saadaan myös sairastupaa tyhjemmäksi, Ile päättää.