Naisten lentopallon ylempi kakkossarja lähti käyntiin Ryhdin selkeällä voitolla.
Julkaistu: 23.09.2019 00.00

Nurmon Jymy /TR – Kurikan Ryhti

1 – 3 (16-25, 22-25, 25-22, 17-25)

Kesälomat on vihdoin lusittu, ja kovasti odotettu lentopallokausi on päässyt alkamaan. Ryhti päätti hienon viime kautensa nousemalla naisten ylempään kakkossarjaan, ja palloharjoituksissa naiset ovat kulkeneet heinäkuusta saakka valmistautuen kovaan syksyyn. Joukkueen runko on pysynyt lähes samana, muutaman jättäytyessä sivuun joko omasta, tai lääkärin tahdosta. Tilalle vahvistuksina rinkiin on saatu taitavia nuoria, jotka antavat hyvää vastapainoa kokemukselle (ja vanhuudelle). Kaudella 2019-2020 Kurikan Ryhdin joukkueessa pelaavat; Maria Fors, Eveliina Salo, Sanna Puska, Jenniina Keljo, Riikka Huhtanen, Sara Rantamäki, Aada Säntti, Milla Kalliokoski, Meri Törmä, Miina Leppinen ja Jonna Rinta-Keturi. Valmentajana toimii Heikki Rantamäki ja joukkueenjohtajana Tiia Vainionpää. Naisten ylemmän kakkossarjan alkulohkossa Ryhdin haastajina ovat peräti kolme joukkuetta Nurmosta, Vaasan Kiisto, sekä Kuortaneen Urheiluopisto. Kovia ja tiukkoja pelejä siis varmasti jokainen, helpot hommat jäivät viime kaudelle. Ryhdin pelit alkoivat tällä kaudella paria viikkoa aikaisemmin kuin yleensä; missäs muuallakaan kuin Nurmossa.

Ensimmäisessä erässä Ryhti ei antanut jännityksen häiritä. Pitkä kesä ilman pelikokemusta ei vieraiden otteissa näkynyt, vaan kurikkalaiset jatkoivat siitä mihin keväällä jäivät. Varmaa tekemistä horjutti ainoastaan tuomari, joka vihelsi Ryhdin verkkovirheitä ehkä jopa liiankin innokkaasti. Tästäkin huolimatta vieraat määräsivät tahdin erän alusta loppuun saakka, eikä jymyläisiä päästetty johtoon erän aikana kertaakaan. Erä Ryhdille ongelmitta 25-16.

Toisessa erässä kotijoukkue arvatenkin heräsi, ja sai Ryhdille erään tahmean alun. Heti alkuun Nurmo sai syöttöputken ja Ryhdin kenttään muutaman ässän, jonka turvin oli helppo lähteä etumatkalle. Ryhdin nostot lipsahtivat liian lähelle verkkoa, eikä niistä kummoista hyökkäystoimintaa saatu aikaiseksi. Onneksi erän puolessa välissä Ryhti sai syöttöihinsä samaa, ellei vielä pahempaa tatsia kuin Nurmo. Jenniina ”Kepa” Keljo ja Maria Fors takoivat syötöt suoraan Jymyn kenttään, ja näin välimatka oli kurottu kiinni. Toinen erä oli tiukka ja jännittävä aivan loppuun saakka, keskitorjuja Riikka Huhtanen pelasti kuitenkin erän hyökkäyksillään Ryhdille tiukasti 25-22.

Kolmanteen erään Ryhti uskalsi lähteä kokoonpanoa sekoittaen. Uudet pelipaikat sisäistettiin hienosti, mutta nostopeli muuttui paikoittain sekavaksi. Enää ei ollut täysin selvää, kenen tulisi nostaa mikäkin pallo, ja vaikka kaveria autettiin hädässä, löytyi Ryhdin kentältä liikaa tyhjiä paikkoja. Nurmo käytti tätä ovelasti hyväkseen, ja sijoitteli palloa pitkin takakenttää. Ryhdin keskitorjuja Sanna Puska sai kuitenkin omansa vielä heräämään jujuttelemalla palloa ovelasti vastapuolen etukenttään. Siitäkään huolimatta Nurmon etumatkaa ei aivan kurottu kiinni. Tästä erästä ei Ryhti enää säikähdyksellä selvinnyt, vaan Jymy vei erän kotiin 25-22.

Neljännen erän alussa Ryhdin nostopeli horjui edelleen, ja tämän vuoksi erän alku oli jälleen tiukkaa vääntöä. Erän puolessa välissä homma onneksi muuttui. Ryhdin passarin sanoin ”punakone hyrähti vihdoin käyntiin”, eikä sitä konetta Nurmo enää pysäyttänyt, vaan takoi palloa yli rajojen. Ryhdin kapteeni Sara Rantamäeltä nähtiin viimeisessä erässä aikamoista muiluutusta, johon Jymyn oli mahdoton vastata. Viimeinen erä Ryhdille selkeästi 25-17, ja koko ottelu 3-1.

Hieno aloitus kaudelle. Ensimmäiseksi peliksi yllättävänkin rentoa ja varmaa tekemistä. Jännitys ja epävarmuus ei päässyt tälle pelireissulle mukaan. Kaikki joukkueesta saivat peliaikaa, ja tehotkin olivat tasaiset. Kunniamaininnan tästä pelistä ansaitsee ehdottomasti Meri Törmä, joka teki vaikuttavan sisääntulon naisten ylempään kakkossarjaan ja hoiti oman tonttinsa näyttävästi tehden kovan pistemäärän Ryhdille hyökkäyksillään.

Kahden viikon kuluttua 6.10. jatketaan kotona Monnarilla, vastassa Nurmon Jymy. Tulkaahan sinne, kannustusta ja meteliä tarvitaan!