Kausi starttasi Monnarilla 21.11.2020
Miehet futsalJulkaistu: 24.11.2020 00.00

Kausi starttasi Monnarilla 21.11.2020

21.11.2020 Kurikan Monnarilla aloiteltiin M4-futsal läntisenpiirin futsal sarja.

Pelipaikalla olivat mukana järjestäväseura Kurikan Ryhti sekä myös VFU, BK-48/RH ja FC KIKKEN.

Kurikan Ryhti pelasi ensimmäisen ottelunsa BK-48/RH vastaan. Ottelun alku oli täyttä shokkihoitoa kotijoukkueelle, sillä 10min pelikellossa ja vastustaja oli rokottanut armotta virheistä mennen 4-0 johtoon. Vielä tuli kylmää vettä niskaan, kunnes Ryhti sai kahdella pikamaalilla (Peter ja Habib) toimesta taukotilanteeksi 2-5.

- Ensimmäisellä jaksolla oltiin jäljessä suoraan sanottuna; tehtiin paljon sellaisia virheitä mitä ei harjoitusotteluissa näkynyt. Ihan selkeä ja simppeli miesvartiointi oli kadoksissa, miehiä vapaana siellä ja täällä. Eritoten keskusta vuoti. Saatiin hyvää painetta silti, mutta ei sillä tavalla päästy kontrolloimaan eikä hallitsemaan ottelua.

Toisella jaksolla Kurikan Ryhti lisäsi vauhtia ja otti enemmän hallintaa. Hyvän jakson jälkeen kuitenkin vierasjoukkue iski 2-6 maalin, josta seurasi lumipalloefekti. Nopeat maalit ja tulostaululla lukemat 2-8. Ryhti osoitti taistelua tehden kaksi nopeaa maalia ja tilanteeksi 4-8 (Habib ja Tufan), mutta pelikello eteni armotta liian nopeasti.

- Toisella jaksolla päästiin vähän jo siihen rytmiin, mutta se ei auta, jos kaksi kolme syöttöcomboa menee hyvin, ja sitten ratkaiseva menee vastustajalle. Liian vaikeaa yritettiin - suorastaan läpi vastustajan, eikä maltettu. Jännitystä oli varmasti kaikilla ilmassa, ja voisi kai todeta, että oli vähän ohipeli meiltä. Tosin vastustaja oli todella hyvä; olivat vahvoja, fyysisiä, tehokkaita maalipaikoissa.


Toisessa ottelussa Ryhti sai vastaansa huippunimiä, tähtipelaajia vilisevän FC KIKKENKIN Kaskisista. Siellä pelaajarosterissa oli SJK-entinen veikkausliigapelaaja, Futsal-liigan pelaaja, jalkapallosta kaikki loput pelaavat 3.divisioonaa. Ottelusta oli tulossa siis ainakin paperilla melkoinen vuori kiivettäväksi.

Ottelussa Ryhti kuitenkin osoitti todella hyvää taistelua, luonnetta, loppuun asti pelaamista. Ensimmäisellä jaksolla FC KIKKEN tuli kovalla prässillä ja fyysisesti päälle. Ryhdillä parani puolustuspeli ja Jonne Leppinen maalilla oli todella hyvä.

- Ensimmäisellä jaksolla koko joukkue oli hyvin tunnetasolla mukana. Ja mielestäni joukkueena parannettiin mitä pidemmälle ottelu eteni. Hyökkyspelaaminen sakkasi, mutta taas puolustussuuntaan oli nähtävissä sitä nöyryyttä ja taistelua, jota nähtiin harjoituskaudella.

Toisella jaksolla Ryhti sai peliään vieläkin paremmaksi ja FC KIKKENIN hyökkäys ei enää niin timanttista ollut; Ryhti sai parannettua ottelunedessä puolustusta hyvin. Olikin hienoa nähdä, miten näin teknistä, taitavaa ja nimekästä joukkuetta vastaan Ryhti taisteli joka pallosta. Pallo liikkui ja miehet liikkui molemmilla joukkueilla. Intesiteetti oli korkealla.

FC KIKKEN oli vain todella vahva molemmilla jaksoilla tehden 7 maalia Ryhdin 0 vastaan. Ryhdillä oli toisella jaksolla myös muutama maukas tilanne, mutta taululle asti ei päästy.

- Toisella jaksolla tykästyin puolustuspelaamisen aktiivisuuteen. Nyt siellä oli niitä palautusjuoksuja ja miehen seuraamista. Ottelu oli varsin kova, mutta uskon, että pelaajamme nauttivat tästä pelistä, sillä harvoin pääsee näin nimekästä joukkuetta vastaan pelaamaan. Pitää olla tyytyväinen peliin. Jos unohdetaan tulostaulu, niin mielestäni ottelun tempo, intesiteetti oli koko ajan korkea. Vaatimustaso oli ja pitää olla koko ajan maksimi. Jos unohdat sekunniksi perusasiat ja vielä enemmän, niin kyllä vastustaja rokottaa. Tämä me nähtiin, niin tässä pelissä kuin ensimmäisessä.


Kausi on niin sanotusti korkattu auki. Paljon jäi parannettavaa, kehitettävää. Turnaus oli opettavainen kaikille. Mutta mikä tärkeintä, nousujohteinen vaikkakaan se ei tuloksen merkeissä näkynyt. Tästä suuntana pelin kehittäminen; tunnetason löytäminen heti alusta kaikille ja siitä kohti ylöspäin.

Kurikan Ryhdin pelit jatkuvat 20.12.2020 Lapualla, jolloin vastaan asettuu Lapuan Ponnistus/2 ja KJV/Black.

Joukkueen uusimmat uutiset