Ryhti tippui taistelle Suomen Cupista.
Julkaistu: 22.08.2021 20.00

Ryhdin jääkiekon edustusjoukkue aloitti kautensa perjantaina 20.8.-21 Suomen cupissa Suolahden Urhoa vastaan. Perjantain vieraspeli toi omat haasteensa ja matkaan saatiin vain kymmenen kenttäpelaajaa ja molarit. Joukkueella oli alla vain muutamat jääharjoitukset, joten pelituntumakaan ei ollut vielä nimeksikään.

Perjantai 20.8.-21 Urho-KuRy 12-4 (6-0, 3-3, 3-1)

Kotijoukkue aloittikin ottelun lievästi ilmaistuna vauhdikkaasti. Pelikellon pysähtyessä aikaan 10.08, komeili valotaululla kotijoukkue Urhon 5-0 johto lukemat. Ryhdilläkin oli omat tilanteensa mutta vielä ei sihti ollut kohdalla. Kotijoukkue onnistui vielä kertaalleen 1.erän lopussa ja tauolle mentiin 6-0 tilanteessa. 2.erässä Ryhtikin sai hieman koneitaan käyntiin ja ajassa 25.12 Mikko Saikkonen (Pöllänen) teki vieraiden avausosuman ylivoimalla. Edelleen Ryhti sinnitteli pelissä, vaikka kymmenellä pelaajalla väsy iskee yllättävänkin nopeasti. Ryhti iski myös seuraavan osuma kun Chris Mäkivaara (J.Saikkonen, Kojola) teki toisen kavennusmaalin. Kotijoukkue iski väliin yhden maalin, ennen kuin Antti Pöllänen (Teini) tykitti 7-3 tilanteeksi. Urho pääsi kuitenkin erän loppupuolella vielä kahdesti ja johti 9-3. Nyt erä kuitenkin päättyi 3-3. 3.erä alkoi jälleen kotijoukkueen komennossa ja se naulasikin reiluun kahteentoista minuuttiin 3 lisäosumaa. Ottelun loppupuolella Ryhdin Juha-Pekka Luukkainen (M.Saikkonen) pääsi vielä yllättämään alivoimalla kotijoukkueen, tehden lopullisiksi lukemiksi 12-4. Ryhdin maalilla pelanneelle Oskari Hangalle kertyi ottelussa 36 torjuntaa.

Launtai 21.8.-21 KuRy-Urho 5-5 (2-2, 2-0, 1-3)

Perjantain vierasottelusta saatiin kasvatettua kenttäpelaajien määrä kahteentoista. Muutamakin pelaaja lisää oli hyvä juttu koska kuorma perjantailta oli kuitenkin aika kova. Ryhti aloitti ottelun hyvällä asenteella ja loi painetta vastustajan puolustusalueelle ensimmäisissä vaihdoissa. Mutta niin usein, kun käy käytti vierailija Urho muutamat tilanteet hyväkseen. Ajassa 7.08 Urho siirtyi 2-0 johtoon. Jälkimmäisessä maalissa oli tosin heillä onnetarkin mukanaan aika vahvasti. Kotijoukkue ei kuitenkaan tästä hämmentynyt. Edelleen Ryhti sai tilanteita ja vieraat joutuivat rikkomaan kahdesti lyhyen ajan sisällä. Ensimmäisessä ylivoimassa Tino Karppinen (M.Saikkonen, Pöllänen) sipaisi rennosti ranteella 1-2 kavennuksen. Tästä reilu kaksi minuuttia iski Vilho Yli-Hannuksela maalin edestä J.Saikkosen syötöstä tasoituksen. 2.erä alkoi 2-2 tasatilanteesta. Vieraat saivat heti erän alkupuolella mahdollisuuden johto-osumaan kun, sille annettiin rangaistuslaukaus. Tämä ei kuitenkaan onnistunut ja hyviä otteita esittäneen Elmeri Marjomäen maali pysyi tilanteessa koskemattomana. Muutamaa vaihtoa myöhemmin kesken vieraiden painostuksen pääsi Ryhti vastaiskuun ja Jukka Saikkonen sijoitti tarkasti 3-2 johto-osuman. Kotijoukkue oli kyllä koko erän alakynnessä mutta uhrautuva puolustuspelaaminen toimi ja joka jätkä laittoi itsensä ihailtavasti likoon. Palkintona erän lopussa Jukka Saikkonen (Pöllänen) jälleen heilutti vieraiden verkkoa. 4-2 tilanteesta siirryttiin myös toiselle erä tauolle. 3.erän vieraat aloittivat taas tehokkaasti ja iskivät 4-3 kavennuksen ajassa 41.25. Kotijoukkue toipui tästä jälleen nopeasti ja vain 26 sekuntia ja Antti Pöllänen (Hakola, Härkönen) siirsi Ryhdin kahden maalin johtoon. Tässä vaiheessa näytti vielä että, Ryhti olisi viemässä otteluvoitolla jatkopeliin. Urho kuitenkin sai haluamansa kavennuksen ylivoimalla ajassa 43.07. Vieraat jatkoivat paineistamista laajemman pelaajamäärän turvin ja se toi tulosta. Ajassa 48.48 se saikin väännettyä ottelun tasoihin. Ryhdille aukesi lopussa vielä alivoimalla paikka nousta johtoon mutta tällä kertaa ei onnistuttu. Näin Urho jatkaa Suomen cupissa ansaitusti jatkopeleihin. Elmeri Marjomäelle kirjattiin ottelussa 49 torjuntaa. Lauantain ottelusta saatiin mukaan paljon positiivisia asioita jatkoa varten. Nyt joukkue jatkaa pelin hieomista harjoitellen ja pelaamalla harjoitusotteluita. otteluista laitetaan infoa sitä mukaa kun ne varmistuvat.