Nitro-ottelussa voitto Ryhdille.
Julkaistu: 07.03.2022 12.10

KuRy – IFK Lepplax 7-6JA (1-4,5-1,0-1,1-0)

JÄÄKIEKKOTAPAHTUMA PARHAIMMILLAAN

Perjantaina pelattiin Kurikan Jäähallissa perinteinen Yritysottelu.Kaikkiaan 45 yritystä oli sponsoroinut ottelua, jolloin yleisölle oli kahvitarjoilu ja vapaa pääsy lehtereille. Muutenkin oheistoiminnalla pyrittiin saamaan eloa normaaliin otteluun verrattuna. Ottelun jälkeen pelaajat totesivat, miten hienoa oli pelata, yleisön äänekkään kannustuksen keskellä.Volyymihan hipoi kattoa monta kertaa.

1.eräOttelua oli pelattu vasta nelisen minuuttia, kun kiekko pomppi vieraille ja Maksim Kavalski viimeisteli 0-1.Kolmisen minuuttia myöhemmin kotijoukkueen puolustuksessa sattui kömmähdys ja Ryhdissäkin pelannut Ilya Denisov siirsi joukkueensa jo 0-2 johtoon.Ei mennyt kuitenkaan kun 15 sekuntia ja Akseli Lehto laukoi siniseltä kavennuksen 1-2.Taas tuli todistetuksi – kannattaa ampua.Nyt väännettiin tasatahtiin pitkään, joskin vieraiden hyökkäykset olivat jotenkin kontrolloidumpia, jolloin pääsivät myös paremmin laukaisupaikkoihin. Epävarmuus Ryhdin puolustuspäässä tuli esille myös siinä, kun IFK teki alivoimalla lukemiksi jo 1-3. Huomionarvoista oli, ettei vastustaja omalla alivoimallaan heittänyt yhtäkään pitkää kiekkoa, vaan hyökkäsivät ”normaalisti” tai paineistivat kotijoukkueen puolustusta.IFK:n 1-4 maali oli täysin lahja, kun Ryhti-puolustus syötti oman maalin takaa suoraan lapaan ja taululle muuttuivat lukemat 1-4:ään.En tiedä miksi, mutta ainakin kirjoittajan mieleen tuli, että Ryhti olisi edellis iltana juossut maratonin ja jalat olivat vielä jumissa – en tiedä!

2.eräTaisin olla oikeassa, sillä toiseen erään oli jalat hierottu kuntoon ja kaukaloon luisteli aivan eri joukkue mitä ensimmäiseen.Sitä todisti sekin, että erää oli pelattu vain viisi sekuntia Joni Muikun (J.Saikkonen) kaventaessa 2-4:ään. Vieraat olivat ilmeisesti tuudittautuneet helppoon voittoon, sillä vainpari minuuttia edellisestä ja kotijoukkueen Oliver Sundström (J.Saikkonen) viimeisteli alivoimalla 3-4:ään.Miten se liike voikin erätauon jälkeen muuttua noin valtavasti?Nelisen minuuttia kavennuksesta Chrish Mäkivaara ja Antti Pöllänen karvasivat aktiivisti ja Tino Karppinen sai viimeistellä 4-4 tasoituksen.Innostuiko kotijoukkue liikaa, kun pieni nukahdus soi vieraille maalipaikan, jonka he käyttivät kylmästi hyväkseen Joakim Lindqvistin viimeistellessä 4-5 johdon.Ajassa 33.48 IFK sai rangaistuslaukauksen, jonka Oskari Hanka maalissa kuitenkin tyylikkäästi hoiti kotiin päin ja katsomo ”repesi”.Minuuttia myöhemmin vieraat saivat kaksi kaksiminuuttista samaan aikaan, eikä Ryhti jättänyt tilaisuutta käyttämättä, vaan Jukka Saikkonen (Siekkinen-Muikku) tasoitti lukemiksi 5-5.Ryhdin luistin kulki nyt taas tosi liukkaasti ja Akseli Lehdon jäähyn aikana Antti Pöllänen ohjasi Tomi Siekkisen laukauksen alivoimalla verkon perukoille 6-5.Tuntui uskomattomalta, mutta ensimmäisen erän 1-4 hävittyään Ryhti voitti toisen 5-1.Tästä yleisö tykkäsi ja sellaista pauhua katsomossa ei ole ollut pitkään..pitkään aikaan.Kolmatta erää odoteltiin vesi kielellä 6-5 tilanteessa.

3.erä Aluksi Ryhti selvitti toisen erän lopulla saamansa kaksiminuuttisen, mutta ehti perään hieman heppoisesti tulleen toisen kakkosen aikana vieraat tasoittivat 6-6:een.Peliaikaa oli jäljellä kolmetoista minuuttia, joten vielä voisi tapahtua mitä vaan, kun ajattelee mitä kahdessa erässä ehti tapahtua.Erän puolivälissä kotijoukkue sai vielä kaksiminuuttisen, joka oli kirjoittajan mielestä täysin väärin, mutta minun sananihan ei siinä tilanteessa paina pätkän vertaa.Tasaisesti kuitenkin väännettiin summeriin saakka ja jatkoajalle mentiin 6-6 tilanteessa.

Jatkoaika.Ei ehtinyt oikein vielä asettumaan penkille, kun Juuso Teini jo karkasi Jukka Saikkosen syötöstä ja huudatti kotiyleisöä 7-6 voitto-osumallaan. Olipahan hieno perjantai-illan kiekkotapahtuma.Tällaisia varmasti yleisö ja etenkin pelaajat kaipaavat varmasti lisää.Kiitos kaikille katsojille ja sponsoreille jotka tapahtuman mahdollistivat.