Ryhti sortui virheisiin.
Julkaistu: 28.11.2021 14.11

Aki Kulkula kirjoitti edellisestä ottelusta, miten Ryhti teki luvattoman paljon virheitä, jotka sitten kostautuivat.Sama tahti valitettavasti jatkui lauantain kotiottelussa Maalahtea vastaa.En muista ainakaan kotiotteluissa nähneeni noin isoa virhesumaa, mitä nyt ja joista vastustaja teki ainakin kolme maalia.Siinä on mielestäni jo liikaa tasoitusta, joita vastustaja ei jätä käyttämättä.En rupea tietenkään virheidentekijöitä nimeämään, mutta kyllä jokaisen pelaajan pitää mennä itseensä ja miettiä mitä tein ja mitä teen jatkossa.

1.erä Alku oli aika normaaliin tapaan kummaltakin melkoista hapuilua ja harhasyöttöjen määrä milteipä uskomaton.Ensimmäinen maali näki päivänvalon, kun vieraiden Korobeinikov pääsi laukomaan siniseltä. Ryhdin maalilla oli sellainen maski, ettei maalivahdilla ollut mahdollisuuksia, jos kiekko jostain raosta verkon perille löysi.Ja löysihän se, joten 0-1 oli tosiasia ajassa 4:20.Ryhdin tasoitus tuli kolmisen minuuttia myöhemmin, kun Jupe Luukkainan hienolla karvauksella riisti kiekon ja tarjosi sen Jani Lehtoselle, joka puolestaan viimeisteli 1-1.Pelikello näytti 8:56, kunvieraiden Oskari Levänen purjehti vasemmalta läpi ja nosti ehkä helpohkosti etukulmasta 1-2 johdon.Ajassa 15:16 ryhdille rangaistus, jonka aikana nähtiin MIF:ltä tehokas ylivoima, mikä päättyi 1-3 maaliin.Erää oli jäljellä enää 13 sekuntia, kun Joni Muikku (Teni-Saikkonen) survoi ns. pukukoppimaalin 2-3 ja näissä lukemissa siis tauolle.

2.erä Erää oli pelattu vain puolisen minuutti, kun Ryhdin puolustukselle sattui karkea harhasyöttö omassa päädyssä, josta vastustaja kiitti ja laukoi lukemiksi 2-4.Ryhti ei kuitenkaan pukeutunut mustiin, vaan Mikko Kojola viimeisteli tyylikkäästi Putkonen-Teini esityöstä 3-4:ään, kun kello näytti 22:06.Sitten tahkottiin melko tasapuolisesti erän puoliväliin saakka, jolloin nähtiin illan komein osuma.Tuli mieleen vanha Neuvostoliitto ja Punakone, kun Santeri Lehtinen (Lehtonen-Siekkinen) viimeisteli klap-klap tyyliin tasoituksen 4-4:ään.Ei kulunut kuitenkin kun minuutti ja vastustaja laukoi jo toisen maalinsa etukulmasta4-5 ja jälleen oltiin takaa-ajo asemassa.Välillä kokeiltiin painiotteitakin, mutta tuomarit keskeyttivät ottelut huomauttaen lajin kuuluvan salille.”Tampere” (Muikku-Lehtonen) ja Tomi Siekkinen namuttelivat vielä taukolukemiksi 5-5 Muikun viimeistellessä ja tasalukemista olikin hyvä lähteä kolmanteen erään.

3.erä Nyt pelattiin kummankin taholta jo tarkemmin, virheitä vältellen ja puolustuspeliä korostaen.Seuraavaa maalia saatiin odotella yli neljätoista minuuttia, jolloin Ryhti meni ensi kertaa johtoon. Ja 6-5 maali olikin mitä herkullisin Antti Pölläsen viimeistellessä Ryhdin pelatessa vajaalla.Kotijoukkueelle tuli kuitenkin vielä virhe.SIllä oli ilmeisesti vielä hyvänolon tunne johtoasemasata, jolloin vain 23 sekuntia johtomaalista MIF tasoitti 6-6:een.Siinä kyllä nukuttiin täydellistä Ruususen unta, joskin maali oli ylivoimalla tehty. Puolitoista minuuttia enne loppua Maalahti tuli kahdella yhtä vastaan Ryhdin puolustuksen jäädessä hieman jälkeen ja 6-7 oli valitettavan totta.Ryhti pelasi lopun ilman maalivahtia, mutta se ei nyt auttanut, vaan kirvelevä tappio tuli yhden maalin erolla. Tasaista ottelua todistaa myös maalivahtien torjunnat:Ryhti Marjomäki 30, MIF Pohtola 32.

Oikeastaan aivan turha tappio ja rehellisesti sanottuna Ryhdin on jatkossa saatava nuo karkeimmat virheet karsittua, jos aikoo pistetiliään kartuttaa.Joka sarjatasollahan virheitä sattuu ja niistä rankaistaan, mutta nyt niitä oli kyllä aivan liikaa. Näin sen näin – Rainer Louhela.

Kraft – KuRy6-3 (3-1, 2-2, 1-0)

Ryhti tekee hirvitävän määrän tällä hetkellä töitä pelistä toiseen saadakseen aikaan maalin. Vastaavasti vastustajat iskevät osumansa jopa liiankin helposti. Tämä oli hyvin pitkälle pelin kuva myös lauantain Kraft vieraspelissä.

Kraft sai jo 15 sekunnin pelin jälkeen kiekon Ryhti nuottaan. Joskin olihan kaverilla hieman munkkiakin mukana. Kotijoukkueen pitkä polven korkuinen avaus keskialueelle ja kaveri tiputtaa ykkösellä sen omille pelattavaksi. Tästä kohti maalia ja kädet kattoon. Ei niin timanttinen alku Ryhdille. Joukkue kasasi kuitenkin itsensä ja Vilho Yli-Hannuksela sai kiekon hetkeä myöhemmin hyökkäys siniviivalla ja lähetti laatu laukauksen, joka yllätti Kraft molarin. Tästä paineltiin erän puoleenväliin kohtalaisen tasapäin ja Ryhdillä oli muutamia loisto myllyjä tehdä johto osuma. Näistä ei kuitenkaan onnistuttu ja vanhan kaavan mukaan vieraille tuli pieniä virheitä omassa pelissä ja Kraft teki tylysti erään vielä pari lisäosumaa. Tauolle kotijoukkueen 3-1 johdossa.

Vieraat saivat hyvän lähdön toiseen erään ja näyttikin, että Ryhti vääjäämättä ottaa ohjat omiin käsiinsä. Tästä palkintona Jani Lehtonen (Muikku, Teini) pommitti kavennuksen 3-2. Erä jatkui pienoisella Ryhdin hallinnalla ja tilanteita kotijoukkueen maalille luotiin vaihdosta toiseen. Nyt vain kiekko pomppi aina juuri sille, tolpan väärälle puolelle. Olihan joukossa myös oikein avopaikkojakin mutta Kraft maali pysyi koskemattomana. Kuinkas ollakaan, kun ei Ryhti käyttänyt omia paikkoja kävi vieraat Ryhdin pienten virheiden avustamana iskemässä vasta iskuista muutaman lisäosuman. Erän loppuun saatiin vielä kuitenkin tärkeä osuma ja kuinkas muutenkaan kuin Jani Lehtonen (Muikku, Putkonen) toi ryhdin vielä iskuetäisyydelle kolmatta erää ajatellen.

Kolmanteen erään lähdettiin siis Ryhdin 5-3 takaa-ajo asemista. Ryhti sai heti erän alussa mahdollisuuden kavennukseen ylivoima pelin kautta. Tätä ei pystytty kuitenkaan käyttämään hyväksi ja hetkeä myöhemmin iski Kraft musertavan 6-3 maalin. Ryhti yritti, väänsi ja käänsi mutta ei vain saatu palkintoja tässä pelissä. Ottelu päättyi kotijoukkueen 6-3 voittoon ja sille ansaitut pisteet. Ryhdin pelissä on tällä hetkellä vaikeita hetkiä mutta näitä joukkueen täytyy nyt vain pumpata treenien kautta kuntoon. joukkueen harjoitteluunkin saadaan varmasti uutta sykettä, kun erinäisistä syistä pois olleita pelureita saadaan viikolle harjoituksiin takaisin. Nyt ei kannata laittaa päätä pensaaseen. Kausi on vielä pitkä ja uskon, että Ryhti on jatkossa taas valmiimpi, kun mennään kohti kevään tärkeitä pelejä. Seuraava ottelu ja mahdollisuus tulee kuitenkin jo aivan pian, kun lauantaina Kurikaan saapuu aina niin ihana APV. AK