Ryhti jatkaa playoffien toiselle kierrokselle.
Julkaistu: 01.03.2020 00.00

IKK - KuRy 4-5 (1-1, 1-2, 2-2)

Perjantaina 28. helmikuuta Kurikan Ryhti aloitti playoffit vierasottelulla IKK:ta vastaan. Runkosarjan neljännen ja viidennen playoff-taistosta uumoiltiin tasaista sarjaa, eikä ensimmäinen ottelu pettänyt ennakko-odotuksia.

Heti alusta saakka peli oli osaltamme hyvin uomissa ja saimme aikaan maalipaikkoja ja luotua hyökkäyksiä. Palkinto saatiin ajassa 13:38, kun Joni "Muisu" Muikku passaa lätyn maalin takaa Jani "Lelle" Lehtosen lapaan, joka naulaa suoraan syötöstä Ryhdin johtoon. Erän lopussa kaveri pääsee kuitenkin tasoittamaan varsin harmittoman tilanteen päätteksi, kun kiekko kimpoili maalin edestä luistimien kautta maaliin. Homma kuitenkin kasassa ja välitunnille tilanteessa 1-1.

Toisessa erässä playoff-tunnelma vain yltyi ja tämähän meille sopi. Erän alussa Tommi Huhtanen katkaisee vastustajan syötön, jonka jälkeen hän löytää Iiro Pakan maalin edestä, josta Pakkaleeni painaa mustan uuniin ja meidät takaisin kuskin paikalle. Tästä vain parin minuutin kuluttua saamme aikaan vastahyökkäyksen ja laukauksen, jonka irtokiekon Eero Laurila (Perälä, Salo-Tuisku) saa hakattua tupiin ja johdon jo kahteen maaliin. Jälleen erän loppupuolella kaveri saa kuitenkin painettua kavennuksen, joka luo kolmanteen erään mukavan ja kutkuttavan tilanteen 2-3.

Kolmannen erän alku oli melkoista taistelua, kun rangaistukset sotkivat tekemistämme paljon. Tästä kuitenkin toivuttuamme pääsivät laiturit Ville Perälä ja Eero Laurila kahdella nollaa vastaan. Ville heittää vettä korvasta ja syöttää kiekon vasemmalle puolelleen Eerolle, joka naulaa one-timerillä tilanteeksi 2-4. Erän puolivälin jälkeen pääsemme kokeilemaan jopa 5-3 ylivoimaa ja tälläkin kertaa se tuottaa tulosta, kun Muikun ja erinomaisen ottelun pelanneen Jarkko Anttilan syötöistä Iiro Pakka lämää kiekon verkkoon ja tilanteeksi jo 2-5. Ottelun lopussa ilmeisesti luulimme jo pelin ratkenneen, koska kaveri pääsi hiipimään kahdella börssillään jo maalin päähän, mutta lopun puolustustaistelun ja Anssi Ojanperän torjuntojen ansiosta summerin viiiiihdoin ja viimein soidessa voimme todeta meille mieluisien lukemien 4-5 paistavan valotaululta. Huhhuh. Ansaittu voitto ja ensimmäinen kiinnitys!

Voitolla siirryimme ottelusarjassa 1-0 johtoon. Näin ollen tänään on paikka laittaa sarja suoraan kahdessa pelissä pakettiin. Kaikki paikalle Kurikan Jäähalliin ja tunnelma jälleen kerran kattoon! Ottelutapahtuma alkaa 1630 ja kiekko tipahtaa jäähän 1700.

HirviSydänKlubi ja Ravintola Yläpesä palvelevat normaalisti. Liput 7e ja 5e.

#JUNTTIHURMOS

KuRy - IKK 5-4 ja. (0-1, 2-1, 2-2, 1-0)

Lauantaina 29. helmikuuta Ryhti toimi isäntänä playoffien toisessa ottelussa IKK:ta vastaan Kurikan Jäähallissa. Edellispäiväinen vierasvoitto samaisesta joukkueesta 4-5 lukemin ja ensimmäinen kiinnitys jatkopaikkaan oli laitettu ajatuksissa sivuun, kun kiekko tipahti uudelleen jäähän.

Koko ensimmäinen erä ja vielä toisenkin erän alku olivat meiltä vaatimattoman heikkoa kiekkoa, jonka aikana vierasjoukkue karkasi jo 0-2 johtoon. Tämän jälkeen moottorit käynnistyivät vasta kotijoukkueenkin kaikkien moottorien osalta kunnolla. Kapellimestarina toimi tälläkin kertaa Tesoman taikuri Joni Muikku, joka kahdella maalillaan toi Ryhdin toisen erän aikana tasoihin. Kolmannessa erässä mentiin tasatahtiin, kun ensin IKK siirtyi 2-3 johtoon, mutta Eero Laurila kuittasi meidät nopeasti takaisin tasoihin. Erän lopussa, kun kellossa oli vain 1.08 otteluaikaa jäljellä, pääsivät kruunupyyläiset juhlimaan johto-osumaa, mutta vain 10 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua Muisu Muikku naulaa kiekon uuniin, täydentää hattutempun, tuo Ryhdin tasoihin ja nitkauttaa Kurikan Jäähallin perustukset liitoksistaan. Lopullinen niitti nähdään vasta jatkoajalla, kun Janne Salo-Tuisku vapauttaa ylivoimalla Iiro Pakan ampumaan kiekon tyhjään rysään koko jäähallin yleisön ja kotijoukkue Ryhdin samanaikaisesti rävähtäen selkäpiitä ihanasti kutittelevaan juhlaan! Mieletön taistelu ja voitto, jolla napattiin ottelusarja suoraan kahdessa ottelussa ja lunastettiin paikka neljän parhaan joukkoon.

Kiitos katsojille upeasta kannustuksesta. Teitä oli paikalla kiitettävät 374 katsojaa. Upea pudotuspelien henkeen kuuluva fiilis hallissa, kiitos!

Kiitokset on jaettava lisäksi vastustaja IKK:lle. Saatiinhan aikaan kaksi todellakin playoff- kategoriaan menevää kiekko-ottelua.

Tästä on erittäin hyvä jatkaa välieriin, jonka vastustaja selviää tämän päivän aikana. Peliaikataulu on oletettavasti seuraavanlainen: perjantaina ensimmäinen ottelu vieraissa, lauantaina toinen matsi kotona (tutusti ottelutapahtuma kello 1630 alkaen ja kiekko jäähän 1700) ja mahdollinen kolmas ottelu sunnuntaina jälleen vieraissa.

AI AI AI! Nautitaan hetki ja sitten suuntaamme ajatukset kohti ensi viikkoa!