Hyvä peli ei kantanut pisteisiin Waasassa.
Julkaistu: 03.02.2020 00.00

KoMu Ht - KuRy 4-3 (1-1, 1-1, 2-1)

Normaaleista tavoista poiketen Kurikan Ryhti kiekkoili Rautaliigaottelun merkeissä menneenä viikonloppuna vain sunnuntaina, mutta sen ei annettu tapahtumiin kentällä vaikuttaa. Komua vastaan pelit ovat usein vauhdikkaita ja tapahtumarikkaita, joten emme tahtoneet lähteä tekemään poikkeusta sääntöön.

Hivenen jopa yllättäen Ryhti otti hallitsevana osapuolena ohjaimet käteen heti ottelun alussa. Yllättäen siksi, että viime vuosina Komua vastaan yleensä mustapaitaiset ovat hallinneet peliä ja myös voittosaraketta. Hallinnasta huolimatta avausmaalista vastasi kuitenkin kotijoukkue, kun meidän ylivoimalla kaveri pääsi karkaamaan maalintekoon. Ryhti sai ansaitun palkintonsa erän lopussa, kun Joni Muikku luisteli läpi kentän, heitti tesomalaisen feikkilämärin ja nosti kiekon tuplatolppien kautta uuniin. Ihan ok suoritus. 1-1.

Toisessa erässä olimme vielä enemmän pelin päällä, kuin mitä ensimmäisessä. Tästä johtuen kaveri pakotettiin rikkomaan ja istumaan boxiin. Ajassa 30.22 Jani Lehtosen ja Allu Baryshevin syötöstä Joni Muikku lataakin ylivoimalla suoraan syötöstä limpun pussiin. 1-2. Valitettavasti iloa kesti mukavat 20 pelisekuntia, kun Komun pelaaja unohdetaan vapaaksi maalin kulmalle, josta on helppo työ räpätä musta kassiin. 2-2.

Kolmannessa erässä puntit olivat tasan tai ehkä jopa vähän mustasaarelaisten hyväksi. Tällä kertaa vain Ryhti avasi maalinteon. Ajassa 49.23 kahden miehen ylivoimalla Tuomas Hautaniemi ja Herra Muikku löytävät oman pään haussa hyökkäyssiniseltä Iiro Pakan, joka nostaa läpiajosta kiekon tylysti ylärämeikköön. 2-3 Johto. Viimeisen kymmenen minuutin aikana kotijoukkue KoMu painoi kuitenkin pelin väkisin ensin tasoihin ja vielä vajaa neljä minuuttia ennen loppua itsensä johtoon ja samalla voittoon. Lopussa tehtiin kaikki mitä voi, mutta maali jäi syntymättä. 4-3.

Hieno esitys kokonaisuutena taistelevalta Ryhdiltä, mutta ei palkintoa. Maalipaikkoja meillä oli vaikka ja kuinka, mutta tiensä perille löysi vain kolme. Sillä määrällä ei näin laadukasta kiekkoporukkaa kaadeta. Näitä asioita on parannettava ja mielellään nopeasti, sillä revanssi otetaan jo perjantaina!

Tulen tällä viikolla muistuttamaan asiasta vielä useampaankin kertaan, mutta silti: nyt tulevana perjantaina 7.2. pelataan kotona ottelu Kurikan Ryhti vs KoMu Ht, johon on ILMAINEN SISÄÄNPÄÄSYLLÄ KAIKILLE! Ottelutapahtuma alkaa 1830. Tervetuloa kaiket kansat Kurikan Jäähallille seuraamaan laatukiekkoa (mahdollisesti) ja Ryhdin revanssia (toivottavasti)! Kuva- Pasi Palo