Ryhdillä ja Tsempillä tiukkaa vääntöä.
Julkaistu: 31.01.2020 00.00

Kurikan Ryhti – Pieksämäen Tsemppi

0 – 3 (22-25, 23-25, 29-31)

Sunnuntaina Ryhdin lentopallokevät jatkui kotipelin merkeissä Monnarilla, kun vastaan saapui Pieksämäen Tsemppi. Lohkon kärkisijoista kamppaileva Tsemppi tuotti Ryhdille tuskaa Pieksämäellä kovilla syötöillään ja hyökkäyksillään, ja vieraissa Ryhti ei saanut omaa puolustusta toimimaan. Nyt siis tavoitteena saada nostot kuppiin, ja näyttää mitä kurikkalaisten hyökkäykset pitävät sisällään. Haastavaan otteluun lähdettiin kovalla asenteella, vaikka tälläkin kertaa jouduttiin otella vajaalla kokoonpanolla.

Ensimmäinen erä alkoi Ryhdikkäästi. Kotijoukkue laittoi kaiken peliin alusta lähtien, ja vei peliä selkeästi. Ryhdin puolustus oli parantunut huimasti sitten viime näkemän, ja tämä sai kaiken muunkin toimimaan hienosti. Kurikkalaiset johtivat erää parhaimmillaan 11-3, ja kotiyleisö viihtyi. Erän loppupuolella vastustajat kuitenkin lähtivät hurjaan loppukiriin, ja vaikka Ryhti jatkoi onnistumisiaan, sai Pieksämäki Elina Heiskasen johdolla Ryhdin kiinni. Homma jatkui tasaisena tilanteeseen 22-22, mutta tämän jälkeen Tsemppi oli kovempi voittaen erän 25-22.

Toisen erän alkua vei vuorostaan Tsemppi, mutta Ryhtikin jatkoi hyvällä ilmeellä. Vaikka vieraiden hyökkäys ja syötöt olivat tehokkaita, oli Ryhdin puolustus libero Eveliina Salon säestämänä niin tikissä ettei kotijoukkueen kenttään meinannut pallot jäädä sitten millään. Myös passari Maria Forsin passit olivat viimeisen päälle, ja niistä kelpasi hyökätä kovaa ja korkealta. Tsemppi vei erää vain askeleen edellä, ja vielä erän lopussa päätti Ryhdin Jenniina ”Kepa” Keljo paiskata pallon vieraiden kenttään jopa viisi kertaa perä jälkeen. Sen ansioista saatiin vieraat miltei kiinni, mutta erä loppui kesken. Toinen erä tiukasti Tsempille 25-23.

Kolmannessa erässä oli Ryhdin vuoro johtaa peliä. Ottelun kova ja tasainen tahti ei näyttänyt väsyttävän kumpaakaan joukkuetta, sillä isompaa vaihdetta silmään laittoivat kumpikin. Ryhdin johtoa piti yllä keskarit Riikka Huhtanen ja Sanna Puska, joiden hyökkäykset saivat kentän toisen puolen hiljaiseksi. Ryhti ylsi myös useisiin ässäsyöttöihin etenkin Rantamäen, Forsin ja Rinta-Keturin toimesta. Vaikka Ryhti vei peliä, oli Tsemppi kotijoukkueen kannoilla alusta loppuun. Erästä muodostui trilleri, kun eräpisteet venyivät ennätyksellisen pitkiksi. Ryhdillä oli jopa neljä eräpalloa tässä erässä, mutta onni oli tälläkertaa vieraiden puolella. Tsemppi vei kolmannen erän pistein 31-29 ja koko ottelun 3-0.

No nyt oli jännää. Jokainen erä olisi voinut päättyä kummalle joukkueelle tahansa, mutta nyt kävi näin. Ryhti saa olla omaan peliinsä silti enemmän kuin tyytyväinen, ja nyt on kehut paikallaan niin koko joukkueelle, kuin myös jokaiselle pelaajalle yksilöinä. Ei ollut kaukana, että lopputulos olisi aivan toinen. Tiukkakin tappio on kuitenkin nieltävä, ja onneksi tulevana viikonloppuna on taas uudet mahdollisuudet. Lauantaina reissataan Turkuun, ja Sunnuntaina kotona Monnarilla on vastassa Helsingin Naarasleijonat. Se on muuten jatkosarjan viimeinen kotipeli, joten sitä ei kannata jättää välistä!