Ryhdille taistelupiste Kruunupyystä.
Julkaistu: 19.01.2020 00.00

IKK - KuRy 2-1ja. (0-0, 1-0, 0-1, 1-0)

Lauantaina 18. tammikuuta Kurikan Ryhti kohtasi vieraskamppailussa Kruunupyyläisen IKK:n. Influenssan kourissa pyristelevä Ryhti ei saanut lääkittyä mukaan täyttä neljän kentän kokoonpanoa, mutta laatu korvaa määrän. Ainakin sanonnan mukaan.

Kuten odotettiinkin, tuli kaveri kauhealla luistelulla ja paineella päälle heti alusta alkaen. Pääosin tämä rynnistys hoidettiin mallikkaasti, mutta muutaman kerran kotijoukkue sai luotua liiankin vaarallisia maalintekopaikkoja. Onneksemme maalivahti Anssi "OJ" Ojanperällä oli tälläkin kertaa jumala-moodi päällä ja hän torjui kiekot, vaikka sen ei enää loogisella ajattelutavalla pitäisi olla mahdollista. Koko ottelussa kevyet 44 torjuntaa ja henkinen ykköspelaajan palkinto. Meidän parhaat iskunpaikat tulivat pääosin vastahyökkäyksistä, mutta myös kotijoukkueen maalivahti piti eteisensä puhtaana. Koppiin ensimmäisen erän jälkeen tasoissa 0-0.

Toisessa erässä sama meno jatkui, kun IKK hallitsi pääosin kenttätapahtumia. Kuparinen rikkoutui vasta 37. peliminuutilla, kun kotijoukkue IKK pääsi siniviivakudin jälkeen hakkaamaan useammankin kerran reboundia. OJ hoiti ensimmäiset kolme laukausta, kunnes kiekko kimmahti takatolpalle, josta punakeltaisten oli helppo painaa limppu tyhjään maaliin. Breikille tappioasemasta 1-0.

Kolmas erä olikin sitten meidän, kun saimme annettua isoa painetta IKK:n puolustukseen. Heti erän alussa 4-3 vastaan ylivoimalla Jani Lehtonen syötti kiekon Iiro Pakalle, joka nosti lätyn läpi poikkikentän. Siellä odotteli Joni Muikku valmiina ja hän laukoikin suoraan passista kiekon ylähyllylle. Komea byyri ja tilanne tasoihin 1-1. Koko erän olimme askeleen kaveria edellä, joka johti useisiin erinomaisiin paikkoihin niitata kolme pistettä Kurikkaan, mutta tällä kertaa jääkiekon suuremmat henget eivät sitä meille suoneet. Jatkoille 1-1 ja piste taskuun.

Jatkoajalla 3-3 vastaan käytiin shakkimatsi, jossa IKK oli parempi ansaiten itselleen illan toisen pisteen. Ei selityksiä.

Hieno taistelu, jossa pisteitä olisi voinut tarttua mukaan 0-3, joten olkaamme loppuviimein tyytyväisiä yhteen pisteeseen.

Ensi viikonloppuna kamppaillaan taas kotiareenalla, kun sarjaykkönen Lapuan Virkiä saapuu Kurikkaan lauantaina. Ottelutapahtuma alkaa 1630. Liput 7e ja 5e.