Vaasakin kaatui – Ryhti etenee pudotuspeleihin täydet pisteet taskussa.
Julkaistu: 11.03.2019 00.00

Vaasan Kiisto 2 – Kurikan Ryhti 1

0 – 3 (20-25, 13-25, 9-25)

Kurikan Ryhdin lentopallonaisten viimeinen jatkosarjan ottelu käyntiin sunnuntaina Vaasan Variskalla. Vaikka lohkovoitto oli Ryhdille jo ennen ottelua varma, oli tämäkin peli tärkeä tulevia koitoksia varten. Viimeisetkin kuviot oli laitettava kuntoon. Ilman haasteita ei tänäänkään päästy, sillä valitettavasti jouduttiin lähteä matkaan ilman passaria, jolla on iso rooli pelin pyörittäjänä. Kokeneiden pelaajien on kuitenkin pystyttävä paikkaamaan tämäkin tontti, joten haasteista huolimatta lähdettiin hakemaan voittoa kotiin.

Ensimmäinen erä oli Ryhdiltä varsinaista räpiköintiä. Tuskanhikeä ei säästelty, kun sinkoiltiin kentällä ja arvuuteltiin missä kunkin kuuluisi olla. Omia virheitä tuli sähellyksen keskellä paljon, mutta onneksi ei päästetty Vaasalaisia karkuun. Vaikka energia tuntui menevän haahuiluun, hoitivat Ryhdin hyökkääjät pallon varmuudella toiselle puolelle. Se riitti, ja vaikeakin erä hoidettiin kotiin, koska niin meillä on tapana tehdä. Erä tiukasti Ryhdin nimiin 25-20.

Toisessa erässä alkoi tekeminen onneksi tasaantua ja lisättiin ääntä kentälle. Hyvänä esimerkkinä tästä yleispelaaja Roosa Koskinen, joka rauhoitti peliä varmalla tekemisellään ja äänenkäytöllään. Tässä erässä passit ja hyökkäykset alkoivat näyttämään paremmilta, mutta takakentän nostoissa mokailtiin. Vaikka Ryhdin peli oli edelleen paikoittain sekavaa, niin tuntui Kiisto olevan vielä enemmän sekaisin, liekö myötätuntoa? Toinen erä huomattavasti selkeämmin Ryhdille 25-13.

Kolmannessa erässä alkoi Ryhdin homma vihdoin toimimaan. Pelipaikat alkoivat tulla tutuksi, ja hyökkäyksissä nähtiin viimein tuttua voimaa. Sara Rantamäki sai taottua palloa pystysuorassa kenttään vähän haastavimmistakin passeista. Libero Eveliina Salo piti takakentän puhtaana, eikä Kiisto saanut kerättyä tehoja enää juuri ollenkaan. Hommasta nautittiin, enää ei tarvinnut purra hammasta. Tämän myötä Kiistolla ei ollut enää mitään tehtävissä; erä Ryhdille 25-9 ja koko ottelu 3-0. Hyvää kesälomaa vaasalaisille!

Jatkosarja oli siinä. Kymmenen ottelua, ja jokaisesta täydet kolme pistettä. Lienee sanomattakin selvää, että kauteen saa olla jo tässä vaiheessa tyytyväinen. Ne tärkeimmät pelit ovat kuitenkin vielä edessä, ja vihdoin on aika suunnata katseet tulevaan. Homman nimi on seuraava; tulevana viikonloppuna alkavat pudotuspelit, joihin Ryhti etenee lohkonsa voittajana. Vastustaja on pohjoisen lohkon kolmas; Oulun Kisko. Oulua vastaan pelataan kaksi ottelua ensi viikonlopun aikana. Otteluparin voittaja etenee toiselle kierrokselle, häviäjä siirtyy kesälaitumille. Jos toiselle kierrokselle päästään, on vastassa jälleen uusi vastustaja ja kyseisen kierroksen voittaja saa paikan suoraan ylempään jatkosarjaan ensi kaudelle. Panokset ovat siis huimat, ja nyt tarvitaan kotiyleisöä enemmän kuin koskaan. Tarkempiin aikatauluihin palataan lähipäivinä. Elämme jännittäviä aikoja!