Ryhdin tuplaviikonlopun saldona täydet pisteet!
Julkaistu: 20.02.2019 00.00

Kurikan Ryhti 1 – Kortesjärven Järvi-Veikot

3 – 0 (25-21, 25-20, 25-20)

Ryhdin lentopallonaiset saivat aloittaa peliviikonlopun jo perjantaina Monnarilla, kun vastaan asteli entuudestaankin tuttu KJV. Ryhti lähti otteluun odottavaisin mielin tavoitteenaan puhdas voitto, sillä KJV majailee lohkossa vasta viidentenä. Tästä ottelusta olisi selvittävä puhtaasti, jos aikoo pärjätä lohkon ylemmillekin joukkueille. Haasteita molemmille tiimeille toi sairastapaukset. Ryhdin kapteeni joutui valitettavasti olla sivussa, joten suuret saappaat olivat täytettävänä. Vaikka sota ei yhtä miestä kaipaa (eikä lentopallo yhtä naista), niin muiden oli nyt otettava vähän enemmän vastuuta kuin yleensä.

Ensimmäinen erä alkoi, ja niin alkoivat myös Ryhdin epäonnistumiset. Yleisö näki Monnarin katsomosta paljon, nimittäin virheitä. Ryhdin pakka oli sekaisin alusta saakka, etenkin puolustus oli hätääntynyttä. KJV otti heti kättelyssä johdon nimiinsä ja Ryhti kulki väkisin perässä. Vasta erän puolessa välissä saatiin vihdoin langat omiin käsiin, mutta ei homma vieläkään hyvältä näyttänyt. Erä tiukasti, mutta ei niin varmasti Ryhdille 25-21.

Toiseen erään lähdettäessä päätettiin korjata oma epävarmuus, mutta jostain syystä ”mailaa puristettiin” edelleen. Ryhdiltä nähtiin miltei kymmenen syöttövirhettä, joiden vuoksi tämäkin erä venyi tiukaksi. Ilman syöttövirheitä erä tuskin olisi ollut näin jännittävä, mutta sitä on turha jossitella. Homma toimi vain ajoittain, ja omasta hyvästä tasosta nähtiin vain otteita. Onneksi vähempikin riitti, ja KJV otti erän lopussa mallia meidän virheistä. Toinen erä Ryhdille 25-20.

Vihdoin kolmannessa erässä alkoi ääntä ja asennetta löytymään. Suorituksissa näkyi tuttua varmuutta ja kotijoukkueen ilmeet piristyivät. Puollustuksessa ei enää hätäilty, mutta KJV rankaisi meitä useasti jujuillaan, joissa ovatkin harvinaisen taitavia. Etenkin vierasjoukkueen tehokkain pelaaja Eerika Koivuniemi pisti parastaan, ja hyökkäykset jäivät valitettavan useasti Ryhdin kenttään. Ryhti veti kuitenkin vaikeuksien kautta pidemmän korren, Jenniina Keljon ja Riikka Huhtasen hyökkäysten ansioista kolmaskin erä Ryhdille 25-20.

Huhhuh, onneksi ei käynyt kalpaten. Ei jälkeenpäinkään uskoisi että noin tiukka ja jännittävä peli päättyi lopulta selkeästi 3-0. Ryhdin naisille tämä ei ollut paras päivä, eikä niitä voi aina ollakaan. Paljon jäi silti hampaankoloon. Mietittiin pelin jälkeen positiivisia asioita, ja ainut kommentti oli ” No tulihan siinä ainakin kuuma”. Tämä kertoo paljon pelin jälkeisistä fiiliksistä. Voittaminen on meille tärkeää, mutta vielä tärkeämpää on pelata hyvä peli. Onnistua. Viihtyä kentällä. Näitä asioita lähdettiin tavoittelemaan seuraavaan peliin.

Kurikan Ryhti 1 – Alahärmän Kisa
3 – 0 (25-12, 25-11, 25-5)

Perjantaisen hätäilyn jälkeen seuraava peli tuli onneksi eteen nopeasti, nyt oli tehtävä ryhtiliike. Vuorossa oli lohkon kärkikamppailu, jossa vahvan johdon omaava Ryhti sai vieraakseen lohkon kakkosen; Alahärmän Kisan. Oli sanomattakin selvää, ettei edellisen pelin suorituksilla tulla tässä ottelussa pärjäämään. Onneksi oli uusi päivä ja uudet kujeet. Ryhdin kapteeni Rantamäki oli takaisin puikoissa, ja kevyeksi tavoitteeksi otettiin pelata kauden paras peli.

Heti ensimmäisen erän alusta saakka Ryhti lähti toteuttamaan tavoitettaan. Monnari raikui kotijoukkueen äänenkäytöstä ja halli oli täynnä asennetta. Myös vastustajat olivat tulleet pelaamaan täysillä, joka näkyi Alahärmäläisten periksiantamattomuutena. Kotijoukkueella oli kuitenkin voittamaton pöhinä päällä, eikä AK saanut sitä sammumaan kovillakaan hyökkäyksillä. Jokainen Ryhdin pelaaja kantoi kortensa kekoon ja jaksoi taistella jokaisessa pitkässäkin pallorallissa. Keskitorjuja Riikka Huhtanen takoi palloa pystysuoraan Alahärmäläisten kenttään, ja vieraat ehtivät ainoastaan säikähtää. Ensimmäinen erä Ryhdille 25-12.

Ryhdin valtava peli-ilo ei sammunut toisessakaan erässä. Härmäläiset laittoivat lisää pökköä pesään, mutta tulosta ei syntynyt. Ryhdin libero Eveliina Salo noukki palloja kuin marjoja, eikä kukaan vierasjoukkueesta päässyt kartuttamaan tehojaan. Vaikka Ryhdin johto oli läpi ottelun selkeä, jaksoivat Alahärmäläiset yrittää. Turhaan. Myös toinen erä Ryhdille murskaavasti 25-11.

Kolmas erä oli varmasti kauden nopein, se kesti vaivaiset kymmenen minuuttia. Jenniina ”vuoden seniori” Keljo vei vasurillaan AK:n puollustukselta viimeisetkin mehut. Härmäläisillä ei jäänyt paljon lapsille kerrottavaa, kun erä päättyi harvinaisen selkeästi Ryhdille 25-5 ja koko homma jäi Kurikkaan 3-0. Mahtava peli koko joukkueelta, jossa jokainen pystyi näyttämään parastaan. Tämä jaksaa hymyilyttää kauan.

Tuplaviikonlopusta jäi käteen täydet kuusi pistettä. Kaksi hyvin eritasoista peliä, joita on mahdotonta verrata toisiinsa. Molemmista kuitenkin selvittiin selkeinä voittajina, ja viikonlopun suunta oli oikea. Kiitos kotiyleisö. Kiitos tuomarit ja pallotytöt. Seuraava kotipeli pelataan Monnarilla Sunnuntaina 3.3. klo 17.

Jatkosarjan ottelut käyvät vähiin, jännä nähdä mitä sen jälkeen tapahtuu…