Ryhti tekee upean nousun ja nappaa kaksi pistettä Kauhavalta!
Julkaistu: 09.02.2019 00.00

He-Ki - KuRy 4-5 VL (tulospalvelu)

Kurikan Ryhti kävi perjantaina 8.2. hakemassa mielettömän taistelun jälkeen kaksi pistettä rankkareiden jälkeen Kauhavan pimenevässä illassa.

Ennen ottelua oli jo tiedossa, että tästä tulee todellinen henkien ja sydänten kamppailu, koska molemmat joukkueet taistelevat tiukasti viimeisestä paikasta playoffeihin.

Ottelun suuret panokset ja paineet eivät näkyneet kyllä Ryhdin peliesityksissä ollenkaan. Läpi ottelun pelimme oli vahvaa ja veimme tapahtumia kentällä lähes tauotta. Varsin kummallista kuitenkin oli, että kymmenen peliminuutin jälkeen kotijoukkue He-Ki johti ottelua 2-0. Tästä ei lannistuttu, vaan jatkettiin pelin painamista kaverin päätyyn. Tämä tuotti erän lopulla vihdoin tulosta, kun kahden miehen ylivoimalla Tomi "Tossu" Siekkisen syötöstä Ville "Peris" Perälä napautti kiekon maalin ylähyllylle niin, että vesipullokin sai kyytiä. Hieno maali. Taukokahville 2-1.

Heti toisen erän alkuun Ryhti jatkoi kovaa työntekoaan ja sai siitä heti ansaitun palkinnon, kun Däni Lazebniks purjehti läpi vastustajan puolustusasemien ja nakkasi kiekon rystyllä upeasti maaliin. Syöttäjäksi maaliin Harri "Hepatiitti" Huhtanen. Valitettavasti tästä vain noin minuutin kuluttua kaveri käytti vaihtovirheemme hyväkseen ja pääsi iskemään itsensä takaisin johtoon. Tämänkin jälkeen pelimme oli silti uomissaan, mutta ottelussa lauotut 21 tolppaa pitivät kaverin tiukasti yhden maalin johdossa. Erän lopulla ottamamme rangaistus kuitenkin kostautui, kun kaveri sai runnottua itsensä jälleen kahden maalin johtoon. Taukomakkaralle jälleen kahden maalin tappioasemasta 4-2.

Erätauolla teimme päätöksen, että tämä saa nyt riittää. Laitetaan kiekkoa pussiin ja voitetaan tämä peli. Näin myös tehtiin. Kolmas erä painettiin hullun lailla kaverin päädyssä ja paikkoja oli kuin parkkipaikalla. Ylivoimalla ajassa 47:34 Mikko "Märkä" Kuivala toimitti kiekon viivaan, jossa odotti Kurikan nallekarhu Tömmi Huhtanen. Tömmi veti isot ja tiukat lihakset taakse ja painoi kunnon jättilämärillä mustan reppuun niin, että verkot repeilivät. Uskomaton laukaus. Tämän jälkeen paine kotijoukkueen päässä vain kasvoi ja He-Ki oli todellisessa pintessä. Lopulta ylivoimalla ajassa 54:21 jälleen Tossu Siekkisen ja Däni Lazebniksin syötöstä Peris Perälä niittasi illan toisensa ja pelin tasoihin 4-4. Tämäkään ei vielä meille riittänyt, vaan voittomaalia haettiin vimmatusti, mutta aika varsinaisella peliajalla loppui kesken. Jatkoille 4-4.

Jatkoajalla He-Ki ei kiekkoon montaa kertaa koskenut. Tästä kertovat jo torjunnatkin: 9-2. Kerta toisensa jälkeen Ryhti myllytti peliä kaverin päässä ja piti kiekkoa fiksusti, mutta kotijoukkueen veskari piti heidät pinnalla aina loppusummeriin saakka. Mennään rankkareille -->

Pilkuilla peli tehtiin selväksi: Ensin kampinkylän kuningatar Iikka "Nassikka" Haapoja laukoi kiekon tarkasti etukulmaan. Tämän jälkeen Märkä Kuivala lirutti mustan pussiin ja vielä lopuksi Janne "S-T" Salo-Tuisku laukoi viimeisen niitin kaverin arkkuun. Lisäksi meidän maalilla Anssi "OJ" Ojanperä hoiti hommansa arvosanalla 10 ja keitto oli valmis nautittavaksi. Kaksi elintärkeää pistettä Kurikkaan!

Riemu voiton jälkeen oli sekä kentällä että yleisössä ylimmillään, kun suuri Kurikkalainen fanilauma sai puhjeta kukkaansa. Kiitos uskollisille kannattajillemme!

Parhaana meiltä palkittiin kahden maalin mies Peris Perälä! Palkittuja olisi voinut olla useampikin, sen verran hienosti pelattiin joukkueena.

Oli kerrassaan upea nousu ja voitto! Joukkue on osoittanut mieletöntä taistelua ja luonnetta läpi kauden ja tuntuu loistavalta saada se realisoitumaan myös valotaululle! Tästä erinomaisen hyvä jatkaa taistelua paikasta playoffeihin!

Kovaa ja korkealta mennään myös huomenna sunnuntaina, kun sarjakakkonen Lapuan Virkiä saapuu Kurikkaan. Ottelutapahtuma alkaa tutusti 1630 ja kiekko lattiaan 1700. Tervetuloa!