Vaasa kumoon – Ryhdin nousukiito jatkuu.
Julkaistu: 05.02.2019 00.00

Kurikan Ryhti 1 – Vaasan Kiisto 2

3 – 0 (25-9, 25-20, 25-15)

Sunnuntaina Ryhdin lentopallonaiset pääsivät pitkästä aika pelaamaan kotikentällä, ja ottelun vastustajat saapuivat Vaasasta läpi tuulen ja tuiskun. Kiiston kakkosjoukkue majailee lohkon hännillä haastavan alkuvuoden myötä, kun Ryhti taas on saanut nauttia voitoista koko pitkän tammikuun. Voittoputkea ei missään nimessä haluttu päästää katkeamaan, niinpä tavoitteena oli täydet kolme pistettä. Vaikka vastustajasta ei aiempaa kokemusta ollutkaan, tiedettiin Vaasan pelinaisten olevan tunnetusti vaarallisia, ja heiltä voi odottaa mitä tahansa.

Ensimmäinen erä alkoi vierasjoukkueen virheillä. Niitä tuli niin syötöissä kuin hyökkäyksissäkin, ja näiden myötä Ryhti pääsi hallitsemaan peliä. Vaasalaiset tarjosivat Ryhdille maittavia paikkoja, jotka pystyttiin hyödyntämään. Kotijoukkue pelasi varmasti ja riskittömästi, mutta se riitti ja tulosta syntyi. Loppuerää kohden Kiisto sai puolustuspeliään parannettua, mutta Ryhti huomasi tämän heti ja laittoi lisää tehoa omiin hyökkäyksiin. Se kantoi ja ensimmäinen erä tuli Ryhdille helposti 25-9.

Toiseen erään lähdettiin samalla rähinällä. Oli aika kokeilla uusia temppuja ja pelipaikkoja, koska siihenkin on vahvan joukkueen pystyttävä. Tämä vei kotijoukkuetta kuitenkin epämukavuusalueelle ja Kiisto pääsi Ryhdin rinnalle. Välillä kentällä hätäiltiin ja Ryhdin puolustus muuttui epävarmaksi. Vieraat tietenkin hyödynsivät tämän ja saivat lisää itsevarmuutta omaan tekemiseen. Tilanteessa 17-17 oli viimein aika lopettaa turha hätäily, tiedettiin että oma varma tekeminen riittää kyllä. Ryhdin taitavat keskihyökkääjät pelastivat erän kotiin pistein 25-20.

Kolmannessa erässä peli jatkui tasaisena. Ryhdin passit ja hyökkäys kulki moitteettomasti, mutta puolustus rakoili edelleen. Peli ei ollut nopeatempoista, mutta Kiiston hyökkäys päätyi liian useasti Ryhdin kenttään, etenkin takakulmiin. Taas oli herättävä ja nostettava peliä omalle tasolle. Tilanteeseen 15-15 kuljettiin vaasalaisten kanssa käsi kädessä, kunnes Ryhdin keskitorjuja Riikka Huhtanen päätti että nyt saa jännitys loppua. Riikka torjui Kiiston hyökkäyksiä tolkuttoman määrän putkeen, kuin plussapalloja olisi tipahdellut Vaasalaisten etukenttään. Tämän jälkeen Ryhdin kapteeni Sara Rantamäki alkoi takomaan palloa tuttuun tapaansa, ja sai Kiistolta luulot pois. Onneksi vierasjoukkue ei ehtinyt Saran hyökkäysten alle, olisivat vain saaneet kipeää, sen verran voimaa niissä oli. Erän loppuun vielä passari Maria Forsilta pahat ässäsyötöt Kiiston kenttään ja kolmas erä Ryhdille 25-15. Eihän se niin tiukkaa ollutkaan.

Lopputulos puhukoot puolestaan. Täydet pisteet jäivät Kurikkaan ja lohkon herruus saa jatkua. Tämä voitto oli Ryhdin keskitorjujien ansiota, he työskentelivät kentällä mahtavasti. Aivan parasta ei päästy tänään näyttämään, mutta homma pysyi alusta loppuun Ryhdin käsissä ja se on tärkeintä. Tästä jatketaan hymyssä suin, ja tulevalla viikolla päästäänkin jo kuluttamaan Monnarin uutta lattiaa. Kiitos kotiyleisö, kun saavuitte paikalle lumikinostenkin läpi!