Ryhdin voittoputki jatkuu.
Julkaistu: 22.01.2019 00.00

Kortesjärven Järvi-Veikot – Kurikan Ryhti 1

1 – 3 (13-25, 12-25, 25-23, 18-25)

Sunnuntaina Ryhti 1 lähti hieman vajaalla kokoonpanolla Kortesjärven vieraaksi. Samassa alkusarjassakin paininut KJV on omista haasteistaan huolimatta kehittynyt kauden aikana huimasti. Syksyllä Ryhti voitti kohtaamiset kahteen otteeseen, mutta mitään läpihuutojuttuja ei kumpikaan ottelu ollut. Niimpä naisilla oli takki visusti kiinni peliin lähdettäessä, töitä oltiin valmiita tekemään.

Jälleen kerran Ryhti aloitti ottelun näyttämällä parastaan. Ensimmäisen erän pelaaminen oli sujuvaa, iloista ja äänekästä. Saatiin samantien kotijoukkueelta turhat luulot pois, kun passari Mira Nygård takoi kunnon syöttöputken heti erän alkuun. Tilanne Ryhdille 10-1 ja KJV:n naisten ilmeet näyttivät vähintäänkin murheellisilta. Ryhti ei sääliä tuntenut, vaan jatkoi samaan malliin ratsastaen vastustajan virheillä. Kaikki sujui kuin elokuvissa ja erä tuli helposti Ryhdille lukemin 25-13.

Toinen erä alkoi, mutta sama meno jatkui. Mihinkäs sitä hyvää tekemistä muuttamaan. KJV ei päässyt tässäkään erässä vauhtiin mukaan ja kotijoukkueen suupielet laskivat entisestään. On tullut syystäkin kehuttua jatkosarjan aikana Rantamäen Saran kättä, ja kehuja satelee nytkin. Tänään keskarin tontilta lähti lyönti nimittäin sen verran tehokkaasti että ujompia varmasti pelotti. Koko joukkue toimi hienosti yhteen, ja sillä saatiin toinenkin erä murskaavasti kotiin 25-12.

Kolmas erä käyntiin. Huomattiin heti, että KJV tuli tähän erään kuin uutena joukkueena. Kotijoukkueen näytöt olivat kahden ensimmäisen erän aikana heikkoja, mutta nyt oli suunta muuttunut. Ehkä vähän häkellyttiin kortesjärveläisten uudesta ilmeestä, jonka johdosta Ryhdin pelistä tuli vaisua. Etenkin nostopeli muuttui heikoksi, eikä torjuntakaan pysynyt tiukkana. Vastaavasti kotijoukkue löysi lisää tehoja hyökkäyksiin, ja etenkin syötöistä tuli meille lähes mahdottomia. Tämän todisti KJV:n Ida Pöllänen, joka asteli syöttöruutuun ja sai viettää siellä aivan liian pitkän tovin. Syötöt putosivat suoraan Ryhdin kenttään, tai jos joku sattui saamaan kädet väliin niin käsistä sen kimposi kattoon tai seinille. Kun pallo ei noussut edes passaria kohti, niin ei päästy itse hyökkäämään ollenkaan. En ihmettele, että Pöllänen on mukana maajoukkueringissä; noilla taidoilla selkeältä vaikuttanut peli muutti suuntaa täysin. Ryhti sai roikuttua mukana erän loppuun saakka, mutta KJV voitti lopulta erän ansaitusti, pistein 25-23. No, saatiinpahan tänäänkin vähän suuttua.

Neljänteen erään täytyi Ryhdin lähteä enemmän kuin tosissaan. Niin kuin arvata saattaa, lähti samalla asenteella vastustajakin. Tässä erässä nähtiin pitkiä taistelupalloja ja pisteitä napsittiin tasaisesti vuorotellen. KJV aiheutti edelleen syötöillään murheita, mutta nyt Ryhti sai onneksi nostonsa paremmalle tasolle. Tilanteessa 15-15 Ryhdin Eveliina Salo päätti tehdä jännästä pelistä selvän, ja jäätävillä hyppyleijoillaan antoi KJV:n maistaa omaa lääkettään. Eveliinan sinetöimä erävoitto Ryhdille 25-18 ja tämän ansiosta koko ottelu 3-1. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

Päivän saldona kaksi helppoa erää, ja kaksi haastavaa. Onneksi vaikeuksista kuitenkin selvittiin sitkeydellä, ja tälläkin kertaa saatiin epätoivon jälkeen oma peli vielä toimimaan. Kokemus puhui jälleen. Ryhdin oli mukava ajella kotiin lumipyryssä, täydet kolme pinnaa taskussa. Ensi sunnuntaina kohdataankin sitten lohkon kakkonen; Kauhava. Saakohan tämä kovettu lentopallopitäjä Ryhdin voittoputken katkeamaan? Jännä nähdä.