Ryhti kaatui kolmannessa erässä Lapualla.
Julkaistu: 21.01.2019 00.00

Virkiä - KuRy 6-3 (2-1, 1-1, 3-0)

Lauantaina 19. tammikuuta Kurikan Ryhti kohtasi Lapuan jäähallissa paikallisen Virkiän. Ottelu oli kaksi erää tiukkaa vääntöä, kunnes kolmannessa erässä kotijoukkue kaasutteli voittoon.

Jo ensimmäisestä erästä alkaen oli selvä, että tunnetasot ovat tänään äärimmäisen korkealla. Tämä pääsiassa siitä syystä, että Ryhtipelaajien muutama todella kova, mutta varsinkin puhdas niitti pureutui vastustajan ihon sisään, kuin se kuuluisa kuuma veitsi voihin. Meiltä tätä kovaa työtä teki etunenässä vähemmän yllättäen Nassikka Haapoja. Varsinkin yksi avojääpommi vastustajaan roihautti kotijoukkueen nuoret sydämet söpöihin liekkeihin. Itse ottelussa heti alkuun Virkiälle tarjottiin muutama ylivoima- mahdollisuus räpätä kiekko reppuun, mutta Ryhdin maalilla Anssi "Mänssi" Männistö hoiti hommansa enemmän kuin mallikkaasti. Ryhti tarvitsi ottelun avausmaaliin vain yhden ylivoiman: ajassa 11:20 Tomi "Tossu" Siekkisen ja Harri "Hepa" Huhtasen esityöstä Juuso "Teini" Teini pääsi laukomaan riparin pienestä kulmasta tupiin. 0-1. Erän lopulla kaveri sai painettua peliä meidän päähän entistä enemmän ja palkitsivatkin itsensä kahdella maalilla. Tauolle 2-1.

Toinen erä oli tasaisempaa 5vs5- vääntöä. Heti erän alkuun Ryhti käänsi vastustajan hyökkäyksen omaksi mahdollisuudekseen, kun Tossu Siekkinen pääsi vapauttamaan Hepa Huhtasen yksin läpi. Hepan harhautus sekä laukaus sai maalivahdin pois luontaisilta sijoiltaan ja myös maalille itsensä ajanut Lasse "Veistos" Suomela pääsi iskemään irtokiekon tyhjään nuottaan. Ihan vain kauneudeksi Lasse päätti ampua kiekon yläkulmaan. Totta kai. Valitettavasti erän seitsemännellä minuutilla kotijoukkue pääsi laukomaan itsensä takaisin johtoon, kun veto siniviivasta upposi melkoisen maskin ja ihmismassan takaa aivan tolpan juureen ja sisään. 3-2. Näistä lukemista jatkettiin myös kolmanteen erään, vaikka molemmilla oli paikkoja heittää vielä lisäbyyrejä.

Kolmannessa erässä Ryhti pysyi pelissä mukana viisi minuuttia, mutta sen jälkeen oli äidin eväät syöty ja Virkiä karkasi. Tätä edesauttoi suuresti meidän kolme rangaistusta, joiden aikana kaveri teki kaksi maalia. Seitsemän minuutia ennen loppua Virkiä sai vielä tasakentällisin hakattua irtokiekon meidän reppuun ja peli alkoi olla taputeltu. Reilu kaksi minuuttia ennen loppua Ryhdin Tömmi Huhtanen antoi omalla alueellamme syötön Ville "Peris" Perälälle, joka pisti takajetit päälle, polki itsensä laidasta läpi ja ampui kiekon aivan etuyläkömmeliin. Päivän ylivoimaisesti upein maali, jossa kotijoukkue maalivahti mukaan lukien olivat täysin avuttomia. Kun pelikello tikitti aikaan 60:00 loppulukemat 6-3 "komeilivat" valotaululla.

Toistan itseäni, mutta jälleen kovan taistelun ja väännön jälkeen tuomisina Kurikkaan on nolla pistettä. Parhaana pelaajanamme palkittiin Janne "ST" Salo-Tuisku, mutta erityismaininta myös maalinsuulle, jossa Mänssi Männistö pelasi upean ottelun.

Taistelu kauniista keväästä ei lopu. Meillä on seitsemän ottelua jäljellä ja olemme edelleen kiinni viimeisessä paikassa playoffeihin viiden pisteen erolla Kauhavan Hela-Kiekkoon. Tulee jännittävä loppu runkosarjaan, jota yritämme parhaan mukaan lieventää napsimalla pisteitä ja tekemällä eroa viivaan.

Ensi viikonloppuna mennään todella kovaa, koska meillä on edessä tuplakotiottelut! Lauantaina HirviAreenalle saapuu MIF ja sunnuntaina IKK. Molemmissa tapauksissa ottelutapahtuma pyörähtää käyntiin kello 1630. Toivotan teidät kaikki tervetulleeksi ja oikeastaan kehotan tulemaan paikalle sekä kannustamaan kotijoukkuetta! Laittakaatte aika kalenterista ylös ja raivatkaa tilaa. Lisätietoja otteluista myöhemmin.