Ryhdin C1-juniorit sensaatiomaisesti Suomi-Sarjaan
Julkaistu: 10.01.2019 00.00

Ryhdin C1-juniorit sensaatiomaisesti Suomi-Sarjaan

Kurikan Ryhdin C1-junioreiden upea syyskausi sai loistavan päätöksen, kun joukkue sijoittui Suomi-Sarja karsinnoissa lohkonsa toiseksi ja lunasti tiettävästi ensimmäisenä Kurikan Ryhdin kiekkojoukkueena paikan ikäistensä Suomi-Sarjasta! Alkusarjan 16 ottelusta Ryhti voitti peräti 10, pelasi tasan kaksi ja hävisi vain neljä ottelua. Aivan mieletön suoritus, joka palkittiin paikalla kevään erittäin kovatasoisessa Suomi-Sarjassa.

Joukkueella on yhteinen pitkä ja nousujohteinen historia: Takana on vähintään viiden vuoden yhteinen pelitausta ja jotkut pelaajat ovat tahkonneet yhdessä jo pikkukentän peleistä saakka. Vaikka pelaajamäärät eivät päätä huimaakaan on joukkueella ollut äärimmäisen aktiivinen ja vaativa pelitapa kaikkien näiden vuosien ajan, jota yhteinen historia edesauttaa suuresti. Joukkue on kasvanut ja pelaajat kehittyneet aivan silmissä. Paras esimerkki näistä on varmasti Oskari Hanka, joka valittiin ikäistensä Suomen maajoukkueeseen ja teki sopimuksen Vaasan Sportiin, jossa pelaa tälläkin hetkellä.

D1 ajasta eli kaudesta 16-17 lähtien joukkueella on erinäisiä saavutuksia, joista ensimmäinen oli D1 ikäisten aluesarjan voitto ja lopputurnaukseen pääseminen joka pelattiin Närpiössä. Tuolta tuomisina oli 3. sija ja pronssiset mitalit.

C2 kaudelle 17-18 tavoitteeksi asetettiin tuon edellisen kauden mitalin kirkastaminen. Jo alkusarjan jälkeen joukkueelle tarjottiin mahdollisuutta nousta ylempään sarjaan, mutta pienestä pelaajamäärästä johtuen päädyttiin pysymään alkuperäisellä tasolla. Keväällä joukkue taisteli tiukan väännön jälkeen itselleen jälleen aluemestaruuden ja tämän johdosta joukkue sai järjestää Kurikassa lohkojen 5 & 6 Final Four- lopputurnauksen johon pääsivät Ryhdin lisäksi S-kiekko, Keupa ja Jilves. Turnauksen ensimmäisen ottelun KuRy - Jilves Ryhti pelasi vain yhdeksällä kenttäpelaajalla ja erinäisten muuttujien takia finaalissa KuRy - Keupa oli käytettävissä enää vain kahdeksan kenttäpelaajaa ja lainattu maalivahti. KuRy kuitenkin sitkeänä joukkueena väänsi itsensä kirkkaaseen voittoon Keupasta ja kirkasti mitalinsa kultaan saakka ja voitti koko Final Four– turnauksen!

C1 kaudella 18-19 joukkueessa on jäljellä enää 11 pelaajaa alkuperäisestä kokoonpanosta. Joukkueesta on vuosien saatossa hioutunut erittäin tiivis ja ennen kaikkea tehokas iskuryhmä varustettuna hyvällä ja räiskyvällä joukkuehengellä. Joukkueeseen mahtuu niin jäälle tilaa tekeviä todellisia taistelijoita, synnynnäisiä maalintekijöitä sekä muissa joukkueissa vierailleita paluumuuttajia, jotka hoitavat omat hommansa kentän molempiin suuntiin.

Nyt C1 kaudella 18-19 joukkue otti askeleen korkeammalle ja lähti tavoittelemaan Suomi-sarjan karsinnoista paikkaa kevään Suomi-sarja tasolle. Ryhdistä on useampina aiempinakin vuosina osallistuttu karsintaan mutta taso on ollut sen verran kova, ettei itse kevään Suomi-sarjaan ole Ryhdin C-junioreita tiettävästi aiemmin noussut.

Kuluvalla kaudella on kuitenkin joukkueen koosta huolimatta pelattu erittäin hienosti ja taistelu sarjan kärkipaikasta oli tiukkaa koko alkusarjan. Ryhtiä vain kaksi pistettä korkeammalle sijoittui JPK Alajärveltä. Ryhdin toinen sija kuitenkin oikeuttaa joukkueen tekemään historiaa Kurikan Ryhdissä ja nousemaan keväällä käytävään C-nuorten Suomi-Sarjaan! Joukkue tietää, että keväällä käytävät pelit tulevat olemaan todella kovia. Joukkueen fyysistä ja henkistä puolta tullaan varmasti koettelemaan hyvinkin paljon, mutta joukkue on valmis ottamaan haasteen vastaan!

Joukkueen päävalmentaja toimii Kurikan Ryhdin Edustusjoukkueen entinen kapteeni ja todellinen esikuva Ilari ”Ile” Lehto. Ile kiittelee joukkuetta suuresti ja kertoo valmentamisen olevan varsin helppoa, kun joukkue on ollut kasassa niin kauan. Kaikki tietävät pelisysteemin, oman roolinsa ja tehtävät. Lisäksi palautteen antaminen ja oppiminen otetaan vastaan, eikä rakentavaankaan palautteeseen jäädä liiaksi jumiin vaan Timo Jutilan sanoin mennään eteenpäin. Tuttuun tyyliin vaatimaton hra Lehto jakaa suurimman kiitoksen pelaajilleen. Lehdon vierellä operoi myös toinen tuleva valmentajavelho Aleksi Harjunpää, kenen on hyvä kasvaa Ilen vierellä.

Tämän ikäryhmän kehitys on ollut koko ajan nousujohteista, vaikka sitä katsoisi millä laseilla tahansa. Iso Kiitos tästä kuuluu näille nuorille miehille, jotka ovat sitkeästi pysyneet mukana ja mahdollistaneet, että C1 joukkue on ylipäätänsä vielä olemassa Kurikan Ryhdin jääkiekossa.

Iso kiitos täytyy antaa myös Kurikan nykyiselle C2 (2004) joukkueelle. Joukkueesta on käynyt pelaamassa 2004 ja 2005 syntyneitä pelaajia C1 joukkueessa omien pelien lisäksi ja ovat näin ollen omalla pelaamisella mahdollistaneet saamaan leveyttä joukkueeseen.

Lisäksi oman kiitokset ansaitsevat joukkueen toimintaa ylläpitävä huolto, sekä joukkueen pienestä koosta huolimatta rinnalla seisseet sponsorit. Näiden avulla harrastuskulut saadaan pidettyä alueen pienimmässä päässä.

Itse ”vähän” vanhempana kiekkopelaajana olen saanut ylpeydellä seurata tämän(kin) joukkueen menestystä. Se, että joukkue osoittaa loistavilla suorituksillaan kuuluvansa ikäistensä Suomi-Sarjaan antaa erinomaisen pohjan myös tulevaisuuden Kurikan Ryhdin Edustusjoukkueelle. Ei voi kun todeta C1-junioreiden tekevän kauttaaltaan loistavaa työtä, joka sataa puhtaasti Kurikan Ryhdin laariin.

Ryhdin pelit Suomi-Sarjassa alkavat tammikuussa, joista ensimmäiseksi lähdetään ottamaan mittaa uudesta tuttavuudesta, Lempäälän Lekistä. Toivottavasti kiekkokansa löytää tiensä Kurikan jäähalliin seuraamaan taatusti kovatasoisia ja viihdyttäviä otteluita. Olette kaikki erittäin tervetulleet.

Muita joukkueita samassa Suomi-sarjan lohkossa Ryhdin lisäksi: JPK (Alajärvi), Sport (Vaasa), S-kiekko (Seinäjoki), Virkiä (Lapua), Uplakers (Ylöjärvi) ja Leki (Lempäälä).

Kury C1 joukkueessa on pelaajia Kurikasta, Jurvasta, Kauhajoelta sekä Ilmajoelta:

Maalivahti: Miikka Mäki (2002)

Puolustajat: Akseli Lehto ”C” (2004), Nuutti Naukkarinen (2004), Jere Niemi (2003), Miikka Jyllilä (2004)

Hyökkääjät: Joni Latosaari ”A” (2002), Teemu Koivuniemi ”A” (2002), Mattila Niklas (2003), Eetu Koivuniemi (2003), Matias Mäki-Saari (2003), Jesse Väljä (2001)

Lisäksi pelaajat C2 joukkueesta: Lasse Ala-Krekola (2004), Eero Liias (2004), Johannes Mäki-Rautila (2005), Miska Poikselkä (2005), Sameli Hakola (2004) ja Paavo Viita mv (2004)

Kari Mattila (joukkueenjohtaja), Ilari Lehto (päävalmentaja), Aleksi Harjunpää (valmentaja), Timo Koivuniemi (huoltaja), Taneli Jyllilä (huoltaja).

-Jupe

Seuran uusimmat

Kurikan Ryhti ry
c/o Yrityspalvelu Junikco Oy
Kurikantie 4, 61300 Kurikka

Y-tunnus: 0209072-4

kurikan.ryhti@netikka.fi