Teinin hattutemppu ei riittänyt Kruunupyyssä.
Julkaistu: 07.01.2019 00.00

IKK - Ryhti 5-3 (0-2, 3-1, 2-0)

Joulutauon jälkeen Kurikan Ryhti suuntasi Loppiaissunnuntaina 6.1. Kruunypyyhyn, jossa alkoi runkosarjan kevätkausi Rautaliigassa. Viime kauden mestari ja tällä hetkellä sarjakakkosena majaileva IKK käänsi ottelun voitokseen, kun Ryhti sortui jäähyilemään.

Ensimmäisessä erässä kaverilla oli paremmat paikat, mutta Ryhti teki maalit. Ensin hoidimme kaksi alivoimaamme mallikaasti, jonka jälkeen ajassa 15:27 Juuso "Teini" Teini luisteli vastustajan alueelle ja laukoi sinisen jälkeen jopa erityisen napakan rannarin aivan yläputken alle. Komea laukaus. Maaliin syöttäjäksi Mikko "Kostea" Kuivala. Tästä ei mennyt kun reilu kaksi minuuttia ja sama mies laukoi kiekon painostuksen jälkeen viivasta maskin takaa verkon perukoille. Tähän maaliin syöttäjiksi merkittiin Däni Lazebniks ja Antti "Pöllö" Pöllänen. Taukojuomille 0-2 johdossa.

En edelleenkään tykkää selitellä tai erityisemmin syytellä, mutta tuomaripari oli ottelussa enemmän hukassa kun Tom Hanks Cast Awayssä (se leffa missä on se Wilson- lentopallo, tiedätte kyllä). Toinen erä tai oikeastaan ihan rehellisesti koko ottelun loppu oli todella hankalaa taistella kentällä vastustajaa sekä Tomia ja Wilsonia vastaan. Erän alkuun kolme kakkosta, joista viimeisimmässä helähti. Erän puolivälin jälkeen vielä kaksi kakkosta lisää, joista jälleen jälkimmäisen aikana kaveri kiri tasoihin. 2-2. Ajassa 34:21 kaveri yritti syöttää keskialueella kiekkoa pystyyn, mutta hra IsoTeini katkaisi syötön ja pääsi viilettämään yksin läpi. Tässä vaiheessa vierasjoukkue sai nostaa jo kädet kattoon, sillä kaikki tiesivät Juuson kikkakirjasta löytyvän joka tilanteeseen isoäidin toimiva resepti. Kiekko puikoista maaliin ja hattutemppu oli valmis. Hienoa Juuso! Tiedoksi: Kruunupyyläiset eivät heittäneet lakkejaan kentälle. Johtoasema ei erän loppuun saakka kestänyt, koska kaveri pääsi karkaamaan yksin läpi ja laukomaan kiekon yläpönttöön. Tähänkin tilanteeseen voisin mutista jotain Wilsonista, mutta en jaksa. Hakamäen eväille 3-3.

Kolmas erä oli tiukkaa vääntöä aina erän puoliväliin saakka, kunnes vähemmän yllättäen taklaustilanteen jälkeen meidän pelaajamme palkittiin ulosajolla ja viiden minuutin rangaistuksella. Hauskaa. Tämän ylivoimansa aikana IKK naulasi kiekon kaksi kertaa maaliin ja lukemiksi 5-3. Vielä hauskempaa. Ottelua oli vielä pari minuuttia jäljellä, kun myös kaverille tuomittiin rangaistus! Ja tästä vain pari sekuntia niin toinen rangaistus! Maalivahti pois ja vimmattu 6-3 vastaan pyöritys käyntiin, mutta kun ei mene niin ei mene. Ehkä se oli juurikin se erottava tekijä kummalle kolme pistettä jää taskuun. Summerin soidessa taululle jäivät lukemat 5-3.

Hienon taistelumme jälkeen meidät palkittiin nollalla pisteellä ja erityisen pitkällä kotimatkalla. Asenne, tahto ja yritys on nostettu sille tasolle, millä sen pitää ollakin, jos mielii viettää iloista ja pitkää kevättä. Olemme siis oikealla polulla. On aika alkaa voittamaan.

Ottelussa ei palkittu ketään parhaina pelaajina, joten otan vapauden ojentaa ohjat itselleni: Ykköpalkinto ketsuppipurkin aukaisseelle Jaakko Teinille ja kakkospalkinto maalinsuulla jälleen kaikkensa tehneelle Tapio Ojanperälle, joka merkkautti itselleen 46 torjuntaa. Jatketaan näillä.

Nyt ei suinkaan ole oikea hetki laittaa päätä pensaaseen, vaan keskittää kaikki voimat ensi viikonloppuun, kun lauantaina Kurikan HirviAreenalle saapuu KoMu Ht. Ottelutapahtuma pyöräytetään käyntiin 1630 ja kiekko nasautetaan lattiaan 1700. Otteluisäntänä toimii Kuntokeskus Kroppani.