Ryhti taisteli jatkoaikavoiton Pedersörestä!
Julkaistu: 22.11.2018 00.00

FK Lepplax - KuRy 2-3 ja. (1-0, 0-1, 1-1, 0-1)

Lauantaina 17. päivä kuluvaa kuuta Kurikan Ryhdin kiekkosoturit hyppäsivät bussiin ja suuntasivat Pedersöreläiseen Anders Wiklöf- jääkiekkoareenaan, jossa koitti Rautaliigan ottelu IFK Lepplaxiavastaan. Täydellä kokoonpanolla matkassa ollut Ryhti oli uuden, mutta silti hyvin kiinnostavan tilanteen edessä, kun valmentaja Rito Ritoniemi oli saanut edellisen matsin jäljiltä yhden ottelun toimitsijakiellon. Paikkaaksi hommattiin isoilla dollareilla omasta kokoonpanosta Tommi Huhtanen, kenellä löytyy valmennus- ja pelinjohtotaustaa myös vähän suuremmiltakin stadioneilta. Olimme siis hyvissä ja kosteutetuissa käsissä.

Ensimmäiseen erään kaveri tuli vahvemmin peliin ja kun kellossa oli vain 5:30 iskikin kaveri ottelun avausmaalin tolppa-tolppa-maali laukauksella. Tämän jälkeen alkoivat hyvin hämmentävät tapahtumat kentällä, kun Ryhdille tuomittiin kakkosia kerta toisensa jälkeen mitä hauskimmista syistä (hauskoja näin jälkikäteen). Onneksemme alivoima toimi jälleen moitteettomasti ja edes kaverin 5-3 ylivoima ei toiminut nöyrän työntekomme takia. 1-0.

Heti toisen erän alkuun saimme rakettilähdön: Lasse Suomela syötti kiekon laitaan Janne "ST" Salo-Tuiskulle, joka jatkoi Mikko "Märkä" Kuivalan yksin läpi ja tämä ei tunnetusti näistä paikoista erehdy. Pieni kiskis, kiekko rystylle ja siitä maalin kattoon. Hianoo Mikko! Todellinen kikkavirtuoosi näytti taitonsa jälleen. Toisessa erässä jäähytilastot kääntyivät päälaelleen, kun tuomarit alkoivat tutkimaan myös kaverin tekemisiä suurennuslasilla. Tästä johtuen saimmekin pelata ylivoimaa useamman minuutin ja jopa kokeilla pyöritystä 5-3 vastaan, mutta kuviot eivät sopineet yhteen ja johtomaali jäi syntymättä. Tauolle 1-1.

Kolmannen erän alkuun saimme jälleen pelata kahden miehen ylivoimaa, mutta tulosta ei vain syntynyt millään. Kolmen minuutin pelin jälkeen kiekko pelattiin vastustajan puolustusalueelle ja kaverin maalivahti lähti pelaamaan kiekkoa. Ryhdin Santeri "SämSäm" Lehtinen näki tässä mahdollisuuden; ajoi itsensä syöttölinjalle, katkaisi syötön, kiersi maalin ja syötti maalin edessä odottavalle.... minulle. Monesti olen maalinteossa epäonnistunut, mutta tyhjä maali ja 30 cm etäisyys maaliviivaan ei tällä kertaa muodostunut liian suureksi esteeksi, vaan sain räpiköityä laatan tyhjään reppuun. Erä jatkui tämän jälkeen tasaisena vääntönä aina siihen saakka, kunnes ajassa 53:29 vastustajan pelaaja pääsi luistelemaan laidasta läpi ja heitti kiekon reppuun. Erän loppu olikin yhtä päätä pelaamista, kun vastustaja otti rangaistuksia meidän vyöryttäessä peliä heidän päätyyn jatkuvalla syötöllä. Edelleenkään ruuti ei ollu tarpeeksi kuivaa ja summerin soidessa varsinaisen peliajan loppumisen merkiksi tasattiin molemmille 60 minuutin aherruksesta yksi piste. Jatkoille 2-2.

Jatkoajalla tapettiin ensin kahden minuutin rangaistus, jonka jälkeen lähdettiin hakemaan voittoa. Tässä ei kauaa nokka tuhissut, kun useammankin maalipaikan aikaansaanut Eemeli Pöytälaakso(Suomela, Kinnunen) pääsi pyörähtämään kiekollisena vapaaksi maalin edustalla ja niittasi limpun pussiin! Heti maalin jälkeen jäällä alkoivat railakkaat voitonjuhlat! Tappioputki on katkaistu ja kaksi pistettä plakkarissa!

Upea ottelu! Ilman ensimmäisen erän rangaistuksia varsin ehjä suoritus ja ansaitut kaksi pojoa! Parhaana ei tänään kotijoukkueen toimesta palkittu ketään kummastakaan joukkueesta, mutta voin itse jakaa jopa 50 torjuntaa ottaneelle Anssi "OJ" Ojanperälle sekä valmennusvastuuta kantaneelle Tömmille henkisen tsemppipalkinnon.

Tiedot Uno-pöydästä: Haapojan ja Ojanperän kantti ei kestänyt tälläkään kertaa paineen alla, Teini ei ollut valitettavasti mukaamme pitämässä pistelaskua, vaan taisteli urhollisesti S-Kiekon mukana Suomi-Sarjan sarjapisteistä ja Gösta ei myöskään vähemmän yllättäen korjannut voittoa hyvinkin kiihkeässä korttipöydässä.

Ensi viikonloppuna mennään taas ja kovaa, kun HirviAreenalle saapuu Kauhavan Hela-Kiekko! Ottelutapahtuma polkaistaan käyntiin kello 1630. Tervetuloa ja kiitos!