Eurassa raikasi Ryhti-huuto.
Julkaistu: 24.10.2018 00.00

Ryhtitytöt matkasivat kauden 1. pooliturnaukseen Euran Raikun vieraaksi 21.10.2018. Joukkue otti suunnaksi Satakunnan hovikuljettajanaan Harri ”faari” Törmä. 10 tyttöä pääsi matkaan syysloman päätteeksi elämänsä ensimmäiseen SM-pooliturnaukseen. Yösija löytyi Lomakeskus Sieravuoresta Honkilahdelta, lyhyen ajomatkan päässä Euran urheilutalolta, joka toimi pelipaikkana.

Tunnelma urheilutalolla oli korkealla, kun C-tyttöjen 2-sarjan pooliturnaus oli samaan aikaan samassa hallissa.

Ryhti sai vastaansa ensimmäiseksi Savonlinnan Ajon. Ryhti pääsi ennennäkemättömän hienosti heti peliin kiinni vastustajan muutaman ässäsyötön ja valmentaja Mikko Törmän ottaman aikalisän jälkeen. Hyvä tekeminen alkoi ja sitä jatkui läpi pelin. Puolustusstrategia alkoi löytyä ja se tuotti tulosta. Varmistamisen turvin hyökkäyksiä uskallettiin paukuttaa. Ääntä oli kentällä ja vaihtopenkillä, henkinen yliote oli selkeä.

Erityismaininta passari Miina Leppiselle rohkeasta pelistä sekä yleispelaajille Meri Törmä ja Milla Kalliokoski tehokkaasta hyökkäyspelistä. Syöttöpeli sujui kaikilla moitteettomasti. Ryhdille ansaittu 2-0 voitto (25-14, 25-14).

Toinen peli oli heti perään Hämeenlinnan ”Oranssit” -joukkuetta vastaan. Ensimmäinen erä sujui edellisen pelin tapaan ja selkeä erävoitto Ryhdille. Toisessa erässä omat virheet, erityisesti syöttöviivan takana, pitivät Hämeenlinnan kiinni pelissä. Vaihtopenkiltä Ella Nieminen sai mahdollisuuden syöttöpaikalle, kun Ryhti oli häviöllä, mutta Nieminen syötti erän lopussa tärkeän syöttöputken ja hoiti saadun pelipaikkansa muutenkin mallikkaasti. Ryhtitytöt pinnistivät lopulta 2-0 voittoon (25-12, 25-16).

Pelitauon jälkeen valmistautuminen ei sujunut niin hyvin kuin aamun peleihin. Eura hyökkäsi onnistuneesti ja Ryhtitytöt eivät meinanneet saada torjuntoja eivätkä puolustuksia kohdilleen, myös pelihengessä oli toivomisen varaa. Ensimmäinen erä Euralle 25-20.

Toinen erä alkoi tasaisesti, mutta Ryhti vei siinä pidemmän korren lopulta ja otti erän 23-25. Oma peli ja henki parantui koko ajan ja kolmanteen erään joukkue syttyi taas liekkeihin. 10-10 tilanteeseen asti mentiin vuorovedoin. Ryhdille kirjattiin loput pisteet, Ryhdille voittoerä pistein 10-15. Hakkuri Petra Valkkio syötti erän lopussa onnistuneen syöttöputken.

Ryhti voitti turnauksen ja varmisti nousun SM-tason korkeimpaan A-pooliin. Joukkue pelasi hienon turnauksen ja otti uusia askeleita omassa pelin kehityksessä eteenpäin. Tästä on hyvä jatkaa treenaamista ja valmistautumista 2. poolikierrosta varten, joka pelataan 4 viikon kuluttua 17.11.18 Maskun Katajan isännöimänä.