UintiJulkaistu: 17.08.2019 00.00

Esite uintiharrastuksesta

Kurikan ryhdin uintijaostossa edetään vesitaituriksi Uimaseurassa ohjelman mukaisesti ja taitoja harjoitellaan usealla eri tasolla.

Kaikilla tasoilla kouluttajana toimivat suomen uimaliiton koulutuksen käyneet ohjaajat.

Salamanterit

Kurikan Ryhdin uintijaoston Vesitaituri ryhmä on nimeltään Salamanterit ja se on 5 -7 vuotiaille uimataidottomille lapsille suunnattua toimintaa. Ryhmään on mahdollista päästä samana vuonna kuin täyttää 5-vuotta. Vesitaiturit on jaettu kolmeen tasoon; Vesikirppu, Vesikilpikonna ja Vesimyyrä.

Vesitaitureissa lapsi tutustuu veteen ja saa monipuolisia kokemuksia vedessä liikkumisesta. Kursseilla harjoitellaan leikkien uimataidon perusteita sekä opitaan luottamaan veteen ja omiin taitoihin. Kehittymisnopeudesta riippuen Salamantereissa viivytään 1 – 2 kautta.

Ryhmään otetaan enintään 10 lasta.

Barracudat

Vesiralli, joka meillä kantaa nimeä Barracudat on 7-10-vuotiaille lapsille tarkoitettu uinnin monipuolisuuskurssi. Se on jatkoa vesitaitureille ja tehty tukemaan ja auttamaan lapsen liikunnallista kasvua sekä madaltamaan kynnystä uintiharrastukseen. Vesiralli jakautuu neljään eri tasoon, joita ovat tasot 1,2,3 ja 4. Eri tasot jatkuvat sitä mukaa kuin lapsen taidot karttuvat.

Vesirallissa annetaan rohkeille uimarinaluille mahdollisuus kokeilla jännittäviä asioita kuitenkaan unohtamatta ujompia ja arempia lapsia. Vesirallissa lapsen monipuolinen liikkuminen ja liikuttaminen takaavat erinomaiset lähtökohdat tulevaisuuden harrastamista ja tavoitteellista harjoittelua ajatellen oli lajivalinta myöhemmin mikä tahansa. Barracudat-ryhmässä lapsi viipyy 1 – 3 kautta, alkutaidoista ja kehitysnopeudesta riippuen.

Tason 1 – 2 pääsyvaatimuksena on 5 – 25 metrin uimataito tai uimakoulussa suoritettu uinnin alkeismerkki (merenneito).

Tason 3 – 4 pääsyvaatimuksena on 50 metrin uimataito tai uimakoulussa suoritettu harrastusmerkki (hylje).

Piraijat

Kurikan Ryhdin uintijaoston Tekniikkaralli- ryhmä on nimeltään Piraijat ja se on 7 - 10 vuotiaille lapsille suunnattua uintitoimintaa. Tekniikkarallin tavoitteena on saada hyvät vesitaidot, kuten vartalonhallinta, tasapaino ja oppia uimaan oikealla tekniikalla.

Piraija voi halutessaan osallistua myös kilpailuihin lunastettuaan kilpailulisenssin.

Toimintamalli ja tavoitteet: Jokainen tunti sisältää eri osa-alueita; kuivaharjoittelu tai alkuverryttely, hengitys-, asento- ja tekniikkaharjoitus sekä loppuverryttely tai leikki.

Kaksi peräkkäistä kertaa ovat aina lähes samanlaiset, sillä kertauksen merkitys on suuri. Tunnit koostuvat monista oikeista lyhyistä suorituksista.

Vesitaituri- ja Rallisarjan jälkeen lapsi voi jatkaa harjoittelua tekniikkarallissa sekä harrastus- tai kilpailuryhmässä.

Piraijoihin otamme enintään 15 lasta

Kilpa- ja kuntouintiryhmät

Valkohait

Ryhmä harjoittelee tavoitteellisesti uimarin tason mukaan 2 kertaa viikossa. Tässä ryhmässä lisätään taitoa ja nopeutta sekä kokeillaan myös kilpailemista. Valkohaihin tullaan useimmiten siten, että harjoitellaan ensin vähän aikaa Piraijoissa ja taitojen karttuessa siirrytään vaativampaan ryhmään.

Ryhmään voi päästä myös suoraan jos on riittävät taidot, esimerkiksi uimakoulussa suoritettu uimakandidaatti.

Hait

Ryhmä harjoittelee tavoitteellisesti 3 kertaa viikossa. Tässä ryhmässä lisätään taitoa ja nopeutta sekä kilpaillaan lähialueen kilpailuissa. Ryhmä muodostuu pääosin taitotasoltaan uimamaisterin suorittaneista uimareista. Ryhmään joko siirrytään Valkohaista tai tullaan suoraan jos taitotaso sen sallii. Joskus lapsi saattaa käydä ottamassa vähän vauhtia Valkohaista. Siirto on mahdollista myös kesken kauden.

Pirates

Ryhmä koostuu tällä hetkellä yli 12 vuotiaista nuorista ja harjoittelee tavoitteellisesti.

Ohjatut harjoitukset ovat 3 kertaa viikossa ja kova valvottu peruskuntoharjoitus kerran viikossa.

Lisäksi tehdään omatoimisia treenejä. Piratesiin voi päästä suoraan jos on riittävän hyvät uintitekniikat rinta-, selkä ja krooliuinnissa.

Maksut

Vuosimaksu määräytyy ryhmän harjoituskertojen mukaan ja siitä lähetetään sähköpostilasku ilmoittautuessa annettuun osoitteeseen.

Hintaan kuuluu ohjaus, uimahallimaksu ja vakuutus.

Kokeilemassa voi käydä kolme peräkkäistä kertaa maksutta, ilmoitus ryhmän ohjaajalle riittää jos ette jatka kolmannen kerran jälkeen.

Jaoston uusimmat