Seuran esittely

Kurikan Ryhdin Historia

Kurikan Ryhdin perustava kokous pidettiin maaliskuussa 1917. Nimeksi tuli nimikilpailun perusteella "Kurikan nuorisoseuran voimistelu- ja urheiluosasto Ryhti".
Ensimmäiseen johtokuntaan kuuluivat: puheenjohtaja ylioppilas Aatos Alanen, varapj. Urho Virtanen, sihteeri Martta Jyllilä, rahastonhoitaja Sameli Laulaja sekä neidit Hanna Leidenius ja Kerttu Virtanen.
Ensi askeleet olivat lupaavia, mutta väliin tuli vapaussota. Jäsenistö eli tiiviisti suojeluskunnan parissa. uusi henki puhallettiin 20.3.1922. Silloin nimi muutettiin muotoon "V- ja U-seura Kurikan Ryhti".
Heti alkutaipaleella suunniteltiin seuran tunnukset. rintamerkin suunnitteli Ahto Virtanen. Urheilupuvussa pitkään käytetyn latomerkin piirsi taiteilija A Tigerstedt, tunnettu urheilupilakuvien piirtäjä, nimimerkki Tiikeri, vuonna 1932. Vuonna 2002 seuran nimeksi vuosikokous hyväksyi Kurikan Ryhti ry:n.

Ansiojäsenet                Edustukset

Jaostojen historiaa   Kisaisännyydet

Omaisuus ja talous

Yhteenveto

Kurikan Ryhdin historia on myös itsenäisen Suomen historiaa. Vuosikymmeniä työtä ja toimintaa, iloa ja surua on takana. Urheiluseura on osa yhteiskuntaa. Kansalliset ja kansainväliset tapahtumat peilaavat vapaaehtoistyössä.

Vuosikymmenten aikana Kurikan Ryhti on kasvanut osaksi Kurikkaa. Sen parissa on viihdytty, kasvettu, kasvatettu, saatu terveyttä ja elämäniloa. Nyt kun valtakunnallisestikin myönnetään liikunnan merkitys fyysisen ja henkisen kunnon ylläpitäjänä on Ryhti entistä selkeämmin tärkeä palvelujen tuottaja kuntalaisille. Siinä on myös lisähaastetta, mutta siitä ryhti selviää, sillä perustyö on vankalla pohjalla.


Urheiluseurasta puhuttaessa ajatukset liian helposti kahlehditaan huippu-urheiluun. Olympiaedustajamme ja muut huippumme ovat huolehtineet, että tukijat ja väsymättömät seuratyön tekijät ovat saaneet iloita panoksestaan.
Ryhdin kaltainen yleisseura on kuitenkin ensisijaisesti massojen liikuttaja. Valtaosa liikunnan pariin tulevista nuorista ei haaveilekaan suurista kisoista vaan nauttii mukavista kavereista. Näistä urheilun parissa mukavia elämyksiä saaneista kasvaa seuran tärkeitä vapaaehtoistyöntekijöitä, jotka muita liikuttaessaan liikkuvat itsekkin siitä suurempaa numeroa pitämättä.