Ryhti - APV

Kurikan jäähalli

Ryhti – APV 3–4 (0–2, 0–2 3–0)

APV – Ryhti 2–3 JA (1–1, 1–0, 0–1, 0–1)

Perjantaina ja lauantaina oli tiedossa hienot ottelut, kun pelattiin EP:n herruudesta. Vaikka kauden otteluvoitot menivät Alavudelle, sai Ryhti lauantain pelistä naarattua todella tärkeät pisteet bussin kyytiin playoff-pelejä ajatellen. Perjantaina Kurikassa yleisöä oli saapunut hienosti 343 henkeä paikalle todistamaan kuumaa kiekkopeliä. Lauantaina Alavudellakaan ei katsomossa kovin suuria aukkoja ollut, kun ilmaisottelu veti 325 katsojaa lehtereille.

Perjantaina Timber-hallissa Ryhti aloitti ottelun vauhdikkaasti, kun heti ensimmäisessä vaihdossa avautui jo todella hyvä tekopaikka. Tästä ei maalia kuitenkaan vielä syntynyt, mutta Ryhti sai tästä lentävän lähdön otteluun. Hyvä vaihde kesti erän puoleen väliin saakka, kunnes vieraat aloittivat maalitalkoot. Peli jatkui, mutta vierasjoukkue alkoi päästä peliin paremmin mukaan ja paine alkoi kasaantua Ryhdin maalille. Kolme sekuntia ennen ensimmäisen erän loppua APV siirtyi vielä pukukoppimaalilla 0–2 johtoon. Toinen erä alkoi tasan siitä, mihin ensimmäinen erä päättyi. Kolme ja puoli minuuttia toista erää pelattu ja vieraat olivatkin jo neljän maalin karkumatkalla. Ryhtivalmennus otti aikalisän, sekoitti hieman kentällisiä ja vaihtoi maalivahtia, jotta joukkue heräisi vielä taistelemaan pisteistä. Herättely toimi ja Ryhti alkoi taas saamaan painetta kentän oikeaan päähän. Maalia ei toisessa erässä enää kuitenkaan nähty ja kolmanteen erään siirryttiin vieraiden 0–4 johdosta. Kolmanteen erään tehtiin vielä viilauksia kentällisiin, että saataisiin joukkueesta ulosmitattua kaikki, mitä irti saattoi saada. Peli alkoi rullata ja Ryhti alkoi saada pelistä kunnolla otetta. Jäähyt kuitenkin hieman sotkivat hyvää rytmiä, eikä kotijoukkue saanut hyödynnettyä miesylivoimaansa. Kuparinen rikkoutui ajassa 54:51, kun Juuso Teini ohjasi maalin edestä kiekon maaliin Ville Niemen ja Tomi Siekkisen esitöistä. Tästä kotijoukkue sai hurjan virtapiikin ja lisää oli tulossa vain vajaa minuuttia myöhemmin, kun Ville Niemi tälläsi hurjan laukauksen verkon perukoille suoraan Oliver Sundströmin syötöstä. Kakkossyötön saalisti osumaan Tino Luoma. Tämä riitti vieraille ja oli heidän vuoronsa käyttää aikalisä. Tämä ei kuitenkaan enää tässä vaiheessa auttanut, vaan isännät jatkoivat hurmostaan ja taas vajaa minuutti edellisestä osumasta lisää oli tulossa. Miska Poikselkä sekä Tino Luoma pelasivat kiekon hyökkäyssiniviivalla Oliver Sundströmille, joka niittasi kiekon ylähyllylle tarkalla laukauksella pakin jaloista. Tilanne olikin yhtäkkiä 3–4 ja Ryhti haki hullunlailla tasoitusmaalia ilman maalivahtiakin. Kova loppukiri jäi kuitenkin tällä kertaa vajaaksi, kun kellosta loppuivat minuutit kesken ja APV vei voiton mukanaan.

Lauantain ottelu Alavudella alkoi Ryhdin kannalta hyvin, kun heti ottelun alkuun päästiin testaamaan ylivoimaa. Tulosta ei kuitenkaan tullut, mutta vahva painostus edellisen päivän tavoin jatkui. ajassa 8:16 punalamppu syttyi ensimmäisen kerran, kun Oliver Sundström pelasi kiekon siniviivalle, josta Akseli Lehto laukoi vastustamattomasti ruuhkan ohi lätkän maaliin. Kotijoukkue ei kuitenkaan tästä lannistunut. Kun ensimmäinen heidän ylivoimansa koitti, eivät he jättäneet mahdollisuutta käyttämättä, vaan tasoitti ottelun tilanteeksi 1–1. Toisen erän alussa Ryhdille vihellettiin pari jäähyä, jotka vierasjoukkue hoiti nöyrästi pois ja piti ottelun lukemat ennallaan. Neljä minuuttia ennen erän loppua kotijoukkue kuitenkin sai maalinsa ja siirtyivät 2–1 johtoon. Pari minuuttia myöhemmin vihellettiin ottelun ensimmäinen iso rangaistus, kun APV pelaaja taklasi 2+10 minuuttisen rangaistuksen arvoisesti Ryhti pelaajaa päähän. Ryhti pääsi erän loppuun ylivoimalle, jonka aikana APV otti vielä toisenkin jäähyn. Erän loppuun ei kuitenkaan maaleja enää tullut. Kolmas erä jatkui kuitenkin Ryhdin ylivoimalla ja tällä kertaa oli vieraiden vuoro lyödä ylivoimalla laatta reppuun. Mikko Männistö sai Ville Perälältä kiekon viivaan, josta jälleen kerran kiekko toimitettiin tarkasti maskin ohi maalille ja maaliin, tasoittaen ottelun lukemat 2–2. Erän puolessa välissä nähtiin merkillinen tilanne, kun Ryhdin pelaaja taklasi vastustajan laitaan, josta APV:n pelaajalla paloi täysin käpy. Tilanne päättyi siihen, että APV:n pelaaja heitti mailalla Ryhdin toimihenkilöä ja otti tilanteesta epäurheilijamaisesta käytöksestä 20 minuuttisen rangaistuksen. Ottelun viimeisellä kympillä molemmat joukkueet pääsivät testaamaan ylivoimaansa ratkaistakseen ottelun, mutta kumpikaan ei maalia enää kolmanteen erään tehnyt. Jatkoaika alkoi ja molemmat joukkueet pelasivat varmaa kiekonhallinta peliä. Muutamia laukauksia nähtiin molemmissa päissä, ennen kuin oli voittomaalin aika. Tomi Siekkisen ja Chris Mäkivaaran syötöistä maalintekoon vapautettu Juha-Pekka Luukkainen sivalsi kiekon takanurkkaan ja ratkaisi trillerin voiton Ryhdille ajassa 62:07! Voitto-ottelun jälkeen Ryhdin kopissa jaettava Kapteenin lakki ojennettiin voittomaalin tehneelle ”Jupelle” joka otti tärkeästä voittomaalistaan kentällä ilon irti.

- Viikonlopusta jäi käteen tappio kotona ja voitto vieraissa. Mielellään olisi voitettu kotiyleisönkin edessä, mutta kun yli viidestäkymmenestä laukauksesta kiekot alkoivat uppoamaan verkon perukoille vasta viisi minuuttia ennen loppua, niin tuloksena sen osalta oli karvas maalin tappio. Alavudella onneksi kolme maalia riitti jatkoaikavoittoon. Kovia a hienoja matseja molemmat, kuten osattiin odottaakin. Lauantain jatkoaikamaalista on kuitenkin kiittäminen Tomi ”Tossu” Siekkistä ja Chris ”Krisu” Mäkivaaraa, joka pisti kyllä täydellisen passin, josta pääsin laukomaan kiekon uuniin. Hieno fiilis! Luukkainen niputtaa viikonlopun ottelut.

Päävalmentaja Ilari Lehto katsoi viikonlopun otteluita isommassa raamissa, kuin yksittäiset ottelut.

- Pelattiin molempina päivinä hyvät ottelut ja oltiin mielestäni parempi joukkue sekä perjantaina, että lauantaina. Kuitenkin se maalinteko on ollut tuskaista ja se näkyi nytkin viikonloppuna, meinattiin hakata päätä seinään, mutta onneksi ketsuppipullo saatiin perjantaina kolmannessa erässä auki. Lauantain ottelu oli kokonaisuudessaan joukkueelta hieno esitys ja yksi ehjimmistä 60 minuuttisista tällä kaudella, vaikka pari minuuttia extra-ajalle mentiinkin. Pelaajat olivat valmistaneet itsensä hyvin, ja kentällä kaikki selvästi halusivat voittaa jokaisen kaksinkamppailun ja jokaisen irtokiekon! Tästä on hyvä jatkaa kevyemmän viikon jälkeen runkosarjan viimeisten otteluiden pariin, Lehto päättää.