Ryhti - MIF

Kurikan jäähalli

Ryhdille tappio sarjakärjen käsittelyssä

Ryhti – MIF 1–4 (0–2, 0–1, 1–1)

Ryhti pelasi viime viikolla vain yhden ottelun, joka pelattiin Kurikassa ja vastassa oli koko kauden sarjan kärkipaikkaa pitänyt Malax IF. Ottelu alkoi tasaisesti ja näytti siltä, että on tulossa tasainen kiekkoilta. Ensimmäisen erän ensimmäinen puolikas tuotti molemmille joukkueille hyökkäyssuuntaan paikkoja, mutta osumia ei vielä tässä vaiheessa ottelua nähty. Ajassa 13:41 vierasjoukkue kuitenkin pääsi räppäämään ottelun avausmaalin, eikä tästä mennyt kuin reilu minuutti, kun vieraat siirtyivät jo 0–2 johtoon pikamaaleillaan. Tästä Ryhti hieman lamaantui ja kiekot alkoivat pomppimaan lavassa. Loppu erä mentiin kotijoukkueen osalta hyvin pitkästi sillä, että taisteltiin siniviivojen voitosta, jotta pääsee kentältä vaihtoon.

Toiseen erään kotijoukkue koitti saada ryhtiliikettä aikaan lähtemällä heti erän alkuun aktiivisella pelillä painostamaan johdossa olevaa vierasjoukkuetta. Muutamaa hyvää vaihtoa kuitenkin seurasi saman verran heikompia. Aivan erän loppuun MIF teki vielä ylivoimalla 0–3 johtomaalin. Toisen erän laukauksetkin sen kertoivat, että vieraat olivat loppu erän hienoisesti koko ajan niskan päällä, kun Ojanperä venyi kiekon eteen vain toisessa erässä jo 15 kertaa ja MIF:in maalivahti seitsemän kertaa.

Kolmanteen erään kotijoukkue koitti vielä kerran saada aikaan kirivaihteen sekoittamalla kentälliskoostumuksia uuteen uskoon. Ylivoimat kuitenkin sekoittivat pelirytmiä, eikä Ryhti saanut hyödynnettyä omia tilaisuuksiaan. Viimeisten minuuttien aikana Ryhti haki vielä vimmatusti kavennusta, ja aikalisän jälkeen kuudella kenttäpelaajallakin pelannut kotijoukkue joutui kertaalleen nöyrtymään, kun vieraat siirsivät omasta päästä 0–4 maalin. Ottelun lopussa, ajassa 59:22 kotijoukkue pilasi vielä vierasjoukkueen maalivahdin nollapeli haaveet, kun Juha-Pekka Luukkainen punnersi itsensä maalille ja siirsi kiekon maaliverkkoon. Maaliin esityön tekivät Veeti Mansikkaharju ja Miika Hakamäki. Ottelu päättyi vieraiden voittoon 1–4.

Ottelun loppuhetkillä tullut tehopiste oli nuorelle Mansikkaharjulle uransa ensimmäinen miesten peleissä. Syöttöpiste oli hieno palkinto hyvän ottelun pelanneelle joukkueen 15-vuotiaalle kuopukselle.

- Ekassa erässä oltiin hyvin pelissä mukana, vaikka vastustaja kuittasikin meidän virheistämme parilla maalilla. Pelin loppua kohti työmäärä ehkä väheni jonkin verran, vaikka oli siellä hyviäkin hetkiä. Itsellä kulki luistin aika mukavasti, kun olin valmistautunut ja ottanut lämmöt hyvin, Mansikkaharju summaa.

Valmentaja Aki Kulkula tiesi mitä on lauantaina vastassa, mutta joukkueena Ryhti vain ei pystynyt vastaamaan ottelun vaatimustasoon.

- Vastassa oli sarjakärki ja tiedettiin jo ennakkoon, että pitää laittaa kaikki peliin, jos aiotaan pisteistä taistella. Aivan ottelun alku näyttikin mihin pystytään, kun ollaan pelin ytimessä. Tänään ei vain peli pysynyt kasassa ja liikaa pelattiin oman pelitavan vastaisesti. Ei annettu aktiivista painetta joka tilanteessa missä se olisi ollut mahdollista ja vastustajan taidot tietäen tämä kostautuu joka kerta. Samoin viisikon hyökkäyspelissä eräisyydet olivat pääsääntöisesti liian isot ja se ei vain pääsääntöisesti tuota tulosta. Tiistain jatketaan harjoituksia ja aletaan keskittymään todella tärkeisiin kahteen APV kohtaamiseen, Kulkula tuumaa.