IFK Lepplax - Ryhti

Pedersöre

Ryhti kärsi tappion IFK Lepplaxin vieraana lauantaina

IFK Lepplax – Ryhti 4–3 (0–2, 1–1, 3–0)

Kuten ennen ottelua oli ennakoitu, kotijoukkue tuli kovaa otteluun, sillä jo ensimmäisestä vaihdosta lähtien ottelussa korostui kaksinkamppailu pelaaminen ja niiden voittaminen tasaviisikoin pelatessa. Tähän ottelu ei kuitenkaan ratkennut, vaan lauantai-illan ottelu ratkesi erikoistilanne pelaamiseen, koska ottelussa jaettiin yhteensä 72 minuuttia jäähyjä. Ylivoima-aika jakautui aika lailla minuuttia vaille tasan, kun IFK Lepplax pelasi 12 minuuttia ja 27 sekuntia ylivoimaa, sekä Ryhti 11 minuuttia ja 28 sekuntia.

Ensimmäinen erä alkoi heti Ryhdin vahvalla painostuksella, kun kotijoukkue otti neljään minuuttiin kolme rangaistusta. Näistä vierasjoukkue kiitti ja siirtyi 0–2 johtoon pelikellon näyttäessä 5:01. Seuraavaksi oli kotijoukkueen ylivoiman vuoro, kun Ryhti sortui vuorostaan jäähyilyyn ja otti lyhyen ajan sisään pari rangaistusta. Näistä ei kuitenkaan maaleja syntynyt kotijoukkueelle, kun Ryhti hoiti alivoiman kunniakkaasti maalivahti Anssi Ojanperän johdolla. Erätauolle mentiin Ryhdin 0–2 johto asemassa.

Heti toisen erän alkuun Ryhdin niskaan kaadettiin kylmää vettä, kun Lepplax iski 1–2 kavennuksen ajassa 21:51. Tämän jälkeen peli ailahteli päästä päähän ja 5-5 pelissä kotijoukkue oli ottanut pienoisen isännän paikan. Tuomarilinjalle tapahtui ensimmäisen ja toisen erän välillä jotain, vaikka pelin luonne pysyi edelleen yhtä intensiivisenä kuin ensimmäisessäkin erässä, toisessa erässä ainoa rangaistus oli Lepplaxin pelaajan 5+20 arvoinen ulosajoon johtanut taklaus. Pitkän ylivoiman alussa Ryhti onnistui maalinteossa ja toiselle erätauolle siirryttiin vierasjoukkueen johdossa 1–3.

Kolmannen erän alussa Ryhdin viiden minuutin ylivoimaa oli jäljellä 2 minuuttia ja 22 sekuntia. Ryhdin kannalta kylmää kyytiä oli kuitenkin tulossa, kun ylivoiman viimeisillä sekunneilla kotijoukkue pääsi läpiajon päätteeksi rokottamaan alivoimalla lukemiksi 2–3. Tämän jälkeen kotijoukkue sai virtaa hakea kavennusta, vaikka molemmille joukkueille vielä tarjoiltiin ylivoima mahdollisuuksia ennen erän puoliväliä. Ajassa 51:17 ottelun toinen ulosajo näki päivänvalon, kun vieraille vihellettiin rangaistus, 5+20 minuuttia ja suihkukomennus. Ryhtiä odotti viiden minuutin alivoima ja jo kymmenen sekunnin jälkeen ottelun lukemat olivat tasan 3–3. Reilut kolme minuuttia myöhemmin kotijoukkue iski samalla ylivoimalla jälleen ja lukemat olivatkin kotijoukkueen hyväksi 4–3. Tämän jälkeen seurasi muutamaksi minuutiksi tasaista 5–5 vääntöä, kunnes kotijoukkue joutui rikkomaan hyvän nousun tehnyttä Vilho Yli-Hannukselaa. Ryhti jälleen kerran ylivoimalle ja nyt jos koskaan olisi onnituttava. Laukaisupaikkoja tuli ja kiekko liikkui, mutta kiekkoa ei saatu maaliin. Ajassa 58:38 Ryhdin aikalisä, Ojanperä penkille ja kuudes kenttäpelaaja tilalle hakemaan tasoitusta ottelun viime hetkille. Kotijoukkue pelasi uhrautuvaa alivoimaa ja blokkasi Ryhdin vedot, eikä kiekkoa saatu maaliin. Ottelu päättyi täten 4–3 lukemissa IFK Lepplaxille.

Ryhdin kaikissa maaleissa mukana ollut Antti Pöllänen oli lauantaina pelipäällä ja pisteiden lisäksi hän oli jatkuva uhka vastustajille.

- Voisi sanoa, että peli oli hieman erikoinen. Paljon tapahtumia ja erikoistilanteita. Molempien joukkueiden erikoistilannepelaaminen oli hyvällä tasolla, mutta meidän harmiksemme vastustaja oli loppujen lopuksi yhden maalin edellä. Harmillinen tiukka tappio, mutta tästä mennään heti eteenpäin. On kuitenkin päästy joukkueena hyvin harjoittelemaan ja peleissä alkaakin näkyä mukavasti harjoiteltuja asioita sekä hyvää asennetta. Ei muuta kuin uutta viikkoa kohti, Pöllänen tuumii.

Valmentaja Aki Kulkula näki ottelussa selkeät kehityskohdat ja niitä lähdetään kehittämään alkavalla viikolla.

- Ottelun ensimmäiset vaihdot olivat koko joukkueen osalta oikeanlaista tekemistä. Vielä kun käytettiin ylivoimat tehokkaasti, niin näytti tilanne ensimmäisen erän osalta hyvältä. Toisessa erässä ongelmat meidän osaltamme alkoivat ja vastustaja otti pienoisesti ohjat käsiinsä ja meidän kaksinkamppailustamme puuttui terävyys. Ylivoiman ansiosta kuitenkin maaliero pysyi toisenkin erän jälkeen samana. Kolmannessa erässä olikin sitten vaikeaa kahden loukkaantumisen ja ulosajon seurauksena ja jätkistä alkoi paukut olla loppu, paikkojakin vielä olisi maalintekoon ollut, mutta tällä kertaa ei niistä onnistumisia tullut. Sarja on kuitenkin vasta alussa ja joka treeni sekä peli kerrallaan mennään omassa tekemisessä eteenpäin, Kulkula niputtaa.