Lentopallonaiset palasi kotikentälle ja voittamisen makuun!
Julkaistu: 05.11.2019 00.00

Kurikan Ryhti – Nurmon Jymy/VH

3 – 1 (25-22, 15-25, 25-13, 25-17)

Ryhdin lentopallonaiset pääsivät pitkästä aikaa kuluttamaan kotikenttää sunnuntaina, kun naisten ylemmässä kakkossarjassa vastaan asettui Nurmon Jymy/VH, joka on lohkon kolmesta Nurmon joukkueesta selkeästi kokenein. Kyseisen Jymyn ja Ryhdin syksy on edennyt samanlaisesti, molemmilla takanaan yksi voitto ja kolme tiukkaa häviötä. Senkin perusteella odotettavissa oli tasainen ja jännittävä ottelu, jota yli satapäinen yleisö saapui Monnarille seuraamaan.

Ensimmäinen erä lähti molemmilta joukkueilta rullaamaan vahvasti. Ryhti oli alusta saakka mukana kovalla asenteella, ja se näkyi suorituksissa. Vieraiden koviakaan hyökkäyksiä ei pelätty, vaan jokaisesta pisteestä taisteltiin kynsin hampain. Ryhdin syöttöpeli oli tehokasta, ja lisäksi keskitorjujat olivat millilleen siellä missä pitääkin. Ryhdiltä etenkin keskari Riikka Huhtanen paukutti ekassa erässä Jymyltä luulot pois. Tiukka erä päättyi Ryhdin mahtavaan loppukiriin pistein 25-22.

Ryhdin synkät hetket nähtiin toisessa erässä. Jymy kovensi otteitaan ja erätappio otti selvästi nurmolaisia kupoliin. Kotijoukkue jaksoi jatkaa hyvää suorittamista läpi ottelun, ja erityisesti nostopeli libero Jenniina ” Kepa” Keljon johdolla oli moitteetonta. Nurmo vei toista erää kuitenkin hiuksenhienolla erolla alusta loppuun, ja Ryhdin kova asenne herpaantui hetkeksi. Jymyn Katariina Salminen ja Liisa-Maija Eikkula käyttivät Ryhdin vaikeita hetkiä hyväkseen vieden toisen erän nurmoon pistein 25-15.

Heti kolmannen erän alussa huomasi, että Ryhti sai tauolla asenteen ja hyvän hengen takaisin. Erä alkoi kotijoukkueen upeilla hauilla, ja passari Maria Fors pyöritti peliä nerokkaasti. Jymyn peli oli selvästikin jäänyt erätauolla pukukoppiin, sillä vieraat eivät enää voineet kurikkalaisille mitään. Ryhdin Meri Törmä paukutti parhaimmillaan viisi palloa peräjälkeen Nurmon kenttään. Kolmannessa erässä katsomokin syttyi kapteeni Rantamäen ja keskari Huhtasen ilmiömäisten suoritusten jälkeen. Tämä oli selkeästi Ryhdin parasta pelaamista koko kaudella, ja se näkyi lopputuloksessa, kun Ryhti vei erän selkeästi 25-13.

Kun nurmolaisia oli koko kolmas erä kiusattu, ei neljännessä erässä tarvinnut enää kuin taputella peli loppuun. Tämän kauden joukkue alkaa selkeästi hitsautua yhteen; tästä hyvänä esimerkkinä jälleen Ryhdin ”junnujen” Meri Törmän ja Milla Kalliokosken upeat tehot ottelussa. Tämä voitto on todella ansaittu syksyn vaikeuksien jälkeen, ja täytyy muistaa ylemmän kakkossarjan kova taso, jonka vuoksi yksikään ottelu ei ole helppo tai selkeä. Mutta toisaalta, mikä sen parempaa kuin voittaa tekemällä sen eteen kovasti töitä. Kahden viikon kuluttua jatketaan siellä minne jäätiin, eli Monnarilla. Yleisöä tarvitaan jälleen, jotta voittaminen olisi jatkossakin mahdollista.