Ryhdin lentisnaiset näytti parastaan, mutta Kuortane ei kaatunut.
Julkaistu: 28.10.2019 00.00

Kuortaneen Urheiluopisto – Kurikan Ryhti

3 – 0 (25-23, 25-18, 25-14)

Keskiviikkona Ryhdin lentopallonaiset kurvasivat Etelä-Pohjanmaan kovimpaan urheilupitäjään; Kuortaneelle. Vastassa ei ollut yhtään sen vähempää kuin Suomen junioreiden maajoukkue, joka on ratsastanut voitosta voittoon koko syksyn naisten ylemmässä kakkossarjassa. Vaikka Ryhdin alkukausi on ollut huomattavasti haastavampi, otteluun lähdettiin avoimin ja positiivisin mielin, kävi kuinka kävi.

Heti ottelun alussa Ryhdin rento fiilis tuotti tulosta. Kun turhaa jännitystä ja paineita ei ollut, saatiin hienoja onnistumisia ja Kuortaneen tytöille kävi selväksi, että helpolla hei eivät ryhtiläisistä pääse. Etenkin Ryhdin keskarit Sanna Puska ja Riikka Huhtanen takoivat palloa viisaasti, ja vastustajat ihmettelivät. Ensimmäinen erä oli alusta loppuun tiukkaakin tiukempi ja Ryhti johti vielä aivan erän lopussa 23-22. Kuortane käänsi kuitenkin erän omakseen joukkueensa tehokkaimman; Iida Pölläsen johdolla lukemin 25-23.

Toiseen erään kotijoukkue lähti alusta alkaen varmemmin ja tehokkaammin. Ryhdin heikot kohdat oli ensimmäisen erän aikana opeteltu tarkasti, ja näitä osattiin jo toisessa erässä käyttää hyväksi. Myös Ryhti jatkoi hyvää ja periksiantamatonta pelaamista, eikä missään nimessä luovuttanut. Etenkin Meri Törmä ja Milla Kalliokoski hyökkäsivät tehokkaasti ja kovalla voimalla, mutta Kuortaneen puolustus keskittyi tarkasti juuri näihin hyökkäyksiin saaden nostettua ne kerta toisensa jälkeen takaisin peliin. Toinen erä kotijoukkueelle 25-18.

Kolmannessa erässä ei hommaa enää saatu käännettyä, vaikka kaikkea kokeiltiin. Kuortaneen torjunta parani entisestään, eikä Ryhdin hyökkäys enää löytänyt tilaa verkolta. Vaikka Ryhdin pelaaminen oli läpi ottelun sujuvaa, eikä tyhmiä virheitä tullut, oli kotijoukkue huomattavasti tehokkaampi. Ryhdin liberon paitaan poikkeuksellisesti pukeutunut Jenniina ”Kepa” Keljo hoiti puolustuksen moitteettomasti, mutta Kuortane on vielä siinäkin askeleen edellä. Kolmas erä Urheiluopistolle selkeästi pistein 25-14.

Selkeästä tappiosta huolimatta Ryhti on tyytyväinen pelinsä tasoon. Kurikkalaisten voittaminen ei ollut kovalle Kuortaneen joukkueelle mikään läpihuutojuttu. Ryhti sai oman pelin toimimaan hienosti, ja verraten edelliseen Vaasa-peliin, oltiin jokaisella osa-alueella vahvempia ja tehokkaampia. Ottelun tulos ei lämmitä, mutta suunta on selkeästi oikea. Seuraava matsi otellaan kotikentällä sunnuntaina 3.11. ja vastassa Nurmon Jymy. Tulkaahan paikalle kääntämään Ryhdin tie takaisin voittoihin!