Lentopallo naiset joutui taipumaan toistamiseen.
Julkaistu: 14.10.2019 00.00

Vaasan Kiisto 1 – Kurikan Ryhti

3 – 0 (25-22, 25-19, 25-11)

Ryhdin lentopallonaiset lähtivät sunnuntaina Vaasaan viime viikonlopun häviöstä vahvistuneina. Vaasan ykkösporukka kiusasi Kurikkaa jo viime kaudella ja sen myötä tiedettiin, että vastassa on kova ja erittäin ahkerasti harjoitteleva joukkue. Jopa Kiistolla on kuitenkin tänä syksynä ollut vaikeuksia kovassa alkusarjassa, joten molemmille joukkueille tämän ottelun voittaminen olisi enemmän kuin sata jänistä. Yli satapäinen yleisö Vaasassa piti huolen, että tunnelma oli alusta asti katossa.

Ottelu alkoi vierailta vahvasti, ja Ryhti oli hereillä ensimmäisestä pallosta alkaen. Kurikan kapteeni Sara Rantamäki otti paikkansa kentältä välittömästi ja sijoitti pallot tarkasti Kiiston kenttään. Kotijoukkueen Veera Sandell piti kuitenkin huolen, ettei Ryhti päässyt karkuun. Peli oli äärimmäisen tasaista, ja kun Ryhti taipui pariin syöttövirheeseen, teki Kiisto pian samat virheet perässä. Näin edettiin tasaisesti rinnakkain erän loppuun saakka. Aivan erän lopussa Kiisto näytti kuitenkin kovuutensa ja voitti ensimmäisen erän pistein 25-22. Se oli äärettömän pienestä kiinni.

Helpot virheet pois ja toiseen erään, joka alkoi kovasta yrityksestä huolimatta Kiiston tahdittamana. Ryhdin libero Eveliina Salo luuttusi Vaasan pelikentän putipuhtaaksi liukumalla Kiiston pahojen hyökkäysten alle. Siltikin kotijoukkue löysi tyhjät raot Ryhdin takakentältä. Nostopeli muuttui erän edetessä hätääntyneeksi, ja omia hyökkäyksiä ei saatu aikaiseksi. Ryhdin keskari Riikka Huhtanen venyi torjuntapelissä äärimmäisiin suorituksiin, siitä huolimatta Kiisto vei ja Ryhti vikisi. Vieraiden rahkeet eivät riittäneet, ja erän lopussa Kiisto meni vauhdilla menojaan vieden erän pistein 25-19.

Kolmannen erän tavoitteena Ryhdillä oli saada nostopeli kuntoon. Kun omia hyökkäyksiä saataisiin aikaiseksi, ei varmasti hätää enää olisi. Kiisto laittoi kuitenkin Alisa Mansikka-Ahon toimesta vielä isompaa vaihdetta silmään, eikä kolmannessa erässä nähty enää tasaisuutta joukkueiden välillä. Vaasalaiset pommittivat etenkin Ryhdin tehokkaimpia hyökkääjiä; Rantamäkeä ja Keljoa. Ryhdin puolustus nosti pallot liian lähelle verkkoa, ja vaikka passari Maria Fors taisteli niistä vielä hienoja passeja, ei Ryhdiltä sitä kovinta mahdollista hyökkäysvoimaa enää saatu irti. Sitä kovinta tehoa tässä ottelussa olisi tarvittu, kelpo suoritukset eivät riittäneet. Viimeinen erä meni selkeästi vaasalaisille 25-11.

Hyvästä taistelusta ja periksiantamattomuudesta huolimatta Ryhti menetti otteensa Kiistolle pelin loppupuolella. Jäljessä ollaan etenkin aloitussyöttöjen vaativuudessa ja hyökkäysvoimassakin. Selkeästä 3-0 tappiosta huolimatta Kiisto on jatkossa voitettavissa, ja nyt tiedetään mihin osa-alueisiin tulee panostaa enemmän. Ryhdille tappio oli tälle syksylle jo toinen peräkkäinen, ja se vetää joukkueen mielen apeaksi. Mutta vain hetkeksi. Tappiohin ei olla totuttu, ja valmentaja Heikki Rantamäen mukaan ei ruveta tottumaankaan. Eli leuka pystyyn ja uutta kohti. Reilun viikon kuluttua vieraissa vastaan asettuu Kuortaneen Urheiluopisto.