Ryhti taipui lopulta viiden erän trillerissä Nurmossa.
Julkaistu: 25.11.2019 00.00

Nurmon Jymy/JRK - Kurikan Ryhti

3 - 2 (17-25, 19-25, 25-20, 25-18, 15-8)

Ryhdin naiset jatkoivat lentopallokauttaan sunnuntaina Nurmossa, kun vastassa oli Nurmon kolmesta joukkueesta ehkä se kovin; liigan farmitiimi. Ryhti lähti otteluun haastavista asetelmista, kun kokeneet keskari Huhtanen ja yp Keljo olivat poissa tämän sunnuntain pelipöytäkirjasta. Tämä tiesi muille lisää vastuuta, ja valmiutta saada peli toimimaan oudommassakin pelijärjestyksessä. Vaikka peliin lähdettiinkin haastajina, niin sitäkin kovemmalla asenteella.

Ryhdin asenteesta ei jäänyt kenellekään epäselvyyttä ensimmäisessä erässä. Ottelun alussa nähtiin pari pitkää taistelupalloa, jotka kapteeni Rantamäki lopulta tykitti kotijoukkueen lattiaan. Tämän jälkeen keskitorjuja Sanna Puska latoi ässäsyötöt kenttään ja näin kurikkalaiset olivat etumatkalla. Jymy näytti todella yllättyneen kurikkalaisten tehokkaasta ja aggressiivisestakin alusta, ja Nurmon valmentaja yritti pelastaa joukkueensa ottamalla erän molemmat aikalisät heti alussa. Aivan turhaan, Jymy ei saanut hyökkäyksiä juuri ollenkaan vieraiden puolelle johtuen Ryhdin ylivoimaisesti parhaasta torjuntapelistä koko kaudella. Kun minkäänlaista omaa toimintaa ei saatu aikaiseksi, ei auttanut Nurmon kuin kitistä. Ryhdin etumatka oli parhaimmillaan 12 pistettä, ja sitä ei minkäänlaisella loppukirillä kurottu kiinni. Hieno ensimmäinen erä Ryhdille 25-17.

Toisen erän tavoite oli edetä samalla rähinällä, ja tavoitteessa myös onnistuttiin. Ryhti lähti heti karkumatkalle, jota Nurmo yritti pysäyttää niin pelikuvioilla, aikalisillä kuin pelaajavaihdoillakin. Jymy yritti kovasti myös tehostaa omaa torjuntaansa, mutta paiskoi pallot yli sivurajojen; ja näin Ryhti keräsi Nurmonkin torjunnoista pisteet. Ryhdin hienot suoritukset ja usko omaan tekemiseen toi toisenkin erän selkeästi kotiin pistein 25-19.

Kolmannessa erässä Nurmo sitten ehti kuin ehtikin vielä herätä otteluun, ja sai lopulta oman pelin toimimaan. Ryhdin otteluvoitto oli enää yhden erän päässä, ja tämä näkyi päättäväisyytenä pysyä pelissä mukana. Pitkien taistelupallojen pisteet jakautuivat vuorotellen joukkueille, joten erän lopputulosta sai jännittää läpi erän. Passari Maria Forsin ässäsyöttö nosti kurikkalaiset vielä tilanteeseen 20-20, mutta tämän jälkeen joutui Ryhti kuitenkin nöyrtymään. Erä päättyi Jymylle 25-20, mutta voi pojat oli kurikkalaisten 3-0 voitto lähellä!

Valitettavan kolmannen erän tiukan häviön myötä Ryhdin ote löystyi, ja Jymy sai vuorostaan lisää puhtia nousta kahden erän tappio-asemasta tasoihin ja lopulta koko ottelun voittoon. Neljännessä ja viidennessä erässä Nurmo kovensi otteitaan, etenkin Silja Arohongan syötöt olivat kurikkalaisille myrkkyä. Ryhdin puolustus notkahti, ja ensimmäisten erien hurjat torjuntatehotkin heikkenivät. Neljännessä erässä Ryhdin kentälle hyvää piristystä toivat passari Miina Leppinen, sekä keskitorjuja Aada Säntti. Jymy oli kuitenkin kahdessa viimeisessä erässä vahvempi jokaisella osa-alueella, sille ei voitu mitään. Neljäs erä Jymylle 25-19, viimeinen viides erä 15-8 sekä tämän myötä koko ottelu tiukasti 3-2 Nurmon nimiin.

Tappio harmittaa aina, ja tiukka tappio vielä enemmän. Tässä ottelussa oli kuitenkin paljon hyvää ja nähtiin varmasti aivan parasta Ryhtiä koko kaudella. Mahtava torjuntapeli ja taistelupallot toivat kaksi erää Ryhdille selkeästi, ja vastassa oli kuitenkin ylemmän kakkossarjan yksi selvästi kovimmista joukkueista. Paljon ei siis jäänyt puuttumaan voitosta, ja saatiin tästä pelistä kuitenkin yksi piste mukaan Kurikkaan. Kun katsotaan mitkä joukkueet ovat jatkossa, voi tämän pelin piste olla hyvinkin tärkeä. Mutta edetään peli kerrallaan; tulevana sunnuntaina päästään taas Monnarille ja vastaan saapuu Vaasan Kiisto. Kovaa toimintaa jälleen tiedossa!