Ryhdin puolustus rakoili Pieksämäellä.
Julkaistu: 08.01.2020 00.00

Pieksämäen Tsemppi - Kurikan Ryhti

3 - 0 (25-16, 25-15, 25-19)

Kurikan Ryhdin lentopallonaiset päihittivät tiensä vaiherikkaan syksyn jälkeen ylempään jatkosarjaan, eli 16 parhaan joukkoon Suomessa. Samaan jatkosarjaan Ryhdin kanssa valikoituivat Pieksämäen Tsemppi, Helsingin Naarasleijonat sekä Turun Urheiluliitto. Tänä keväänä naiset pääsevät siis tosissaan reissaamaan. Täysin uudet ja tuntemattomat vastustajat tuovat aina uutta buustia tekemiseen. Toisaalta näihin peleihin on myös vaikeampaa valmistautua, koska vastustajien tasosta ja pelitaktiikoista ei tiedetä vielä mitään.

Jatkosarjan ensimmäisessä ottelussa sunnuntaina kohdattiin Pieksämäen Tsemppi, joka oli oman alkulohkonsa selkeä ykkönen. Pitkän matkan ja jännityksenkin rasittamat kurikkalaiset saivat fiiliksen korkealle jo alkulämmittelyssä, ja Pieksämäen Urheiluhalli oli täynnä yleisöä. Puitteet kovaan otteluun olivat siis kunnossa.

Ensimmäisen erän alku meni molemmilta joukkueilta vastustajian pelityyliä tunnustellessa. Tasainen alku sytytti yleisön ja hetken jo näytti että ottelusta on tulossa pitkä ja jännittävä. Pisteissä edettiin rintarinnan, ja Ryhti sai pariin otteeseen yllätettyä Tsempin täysin hyökkäyksillään. Tsemppi otti liian kovaa riskiä aloitussyötöissään, joten Ryhti vei pisteet niistäkin ja johti hyvän aikaa ensimmäistä erää. Erän puolessa välissä Tsemppi sai kuitenkin kovuutta suorituksiinsa, ja Ryhti jäi sille tielle. Tiukka alku oli muisto vain, kun erä päättyi selkeästi kotijoukkueelle 25-16.

Toiseen erään oli tarkoitus saada puolustus kuntoon, mutta Pieksämäki laittoi vielä kovempaa vaihdetta silmään ja teki tavoitteesta mahdottoman. Ryhdin fiilis kaatui epäonnistumisiin, ja jokainen joutui vuorollaan nöyrtymään Tsempin hyökkäyskovuudelle. Ryhtin päätä piti pinnalla lähinnä Milla Kalliokoski pahoilla aloitussyötöillään. Tsempin hyökkäykset olivat kuitenkin täyttä myrkyä; alle ei vain ehditty, ja kun puolustus ei onnistu, ei muutakaan pysty rakentamaan. Tämä näkyi jälleen pisteissä kun Pieksämäki vei 25-15 ja savolaisyleisö tuuletti.

Kolmanteen erään Ryhti vielä sai kuin saikin oman hommansa kasaan. Peli oli kaikinpuolin rennompaa ja äänenkäyttöä saatiin kentälle takaisin. Meri Törmä pääsi irti ja takoi pallot voimalla Tsempin puolustuksen kautta seinille. Voimaa ja asennetta ei puuttunut, mutta tsemppiläiset olivat tänään selkeästi vahvempia. Ihan jokaisella osa-alueella. Viimeinen erä oli hyvää tekemistä, mutta tämän pelikaverin kanssa ei hyvä riittänyt. Kolmas erä Tsempille 25-19 ja kokko ottelu puhtaasti 3-0.

Pitkälle kotimatkalle lähdettiin pyöreät nolla pinnaa taskussa. Tulokseen ei kuitenkaan jäädä rypemään, vaan katseet kohdistetaan seuraavaan otteluun. Pieksämäen joukkue omasi todella vahvaa osaamista, mutta kotikentällä kohdataan onneksi uudelleen, ja silloin voi taas kumpi tahansa olla kovempi. Pallo on pyöreä ja sehän tässä kaikessa on parasta. Viikon päästä reissataan taas, ja kohdataan Töölön kisahallissa Helsingin Naarasleijonat. Jännä nähdä mitä tuleman pitää!