Ryhti taipui alkusarjan päätöksessä - Jymylle joululahjaksi kolme pistettä.
Julkaistu: 16.12.2019 00.00

Nurmon Jymy/VH - Kurikan Ryhti

3 - 0 (27-25, 25-19, 25-23)

Naisten lentopallossa alkusarjan viimeinen ottelu kamppailtiin Nurmossa lauantaina. Illan vastus oli ennestään tuttu Jymy, joka ennen peliä oli lohkossa neljä pistettä Ryhdin perässä. Kolmen pisteen voitto toisi siis Jymyn aivan kurikkalaisten kannoille, mutta ohi ei enää viimeisen ottelun pisteillä pääsisi. Ryhti lähti kuitenkin ehdottomasti voittamaan ottelua ja kasvattamaan piste-eroa vastustajaan.

Ottelun alku oli selkeästi Ryhdin heiniä. Pisteet tulivat kurikkaan helposti, ja peruspelillä päästiin hyvältä näyttävälle karkumatkalle. Etenkin Keljo-Huhtanen akseli toimi mahtavasti, ja kartutti Ryhdin pistetiliä kerta toisensa jälkeen. Nurmon hyökkäykset olivat lähinnä pistoja ja jujuja, eikä niissä voimaa näkynyt. Liekö alku tullut Ryhdin nimiin jopa liian helposti, sillä erän lopulla Nurmon herättyä kurikkalaisten peli jässähti paikoilleen. Nurmolta muutama onnistunut hyökkäys ja Ryhdiltä liian monta henkilökohtaista virhettä; ja näin Jymy kuroi tilanteen kiinni vaikeasta takaa-ajoasemasta huolimatta. Ensimmäinen erä Nurmolle tiukasti jatkopistein 27-25.

Toinen erä jatkui valitettavasti siitä mihin ensimmäinen jäi. Ryhti näytti häkeltyneen ekan erän tapahtumista, eikä saanut omaa toimintaa enää kuntoon. Omat virheet jatkuivat ja äänenkäyttö puuttui kentältä. Tätä kaikkea pystyi Nurmo käyttämään hyväkseen, vaikkei heidänkään peli varmasti sitä parasta osaamista sisältänyt. Tiukkaa pallottelua oli toinenkin erä, mutta Jymyltä etenkin torjunta ja Marjut Hautalan ässäsyötöt pistivät Ryhdin polvilleen. Toinenkin erä Nurmoon 25-19.

Kolmanteen erään Ryhti sai vielä homman kasaan ja kuviot paremmin toimimaan. Yleisilme kentällä parani, mutta myös Jymy sai väännettyä seuraavan vaihteen silmään. Rantamäen ja Huhtasen hyökkäyksistä löytyi puhtia, mutta pallo menetettiin kuitenkin aina nopeasti joukkueen omilla syöttövirheillä tai ontuvalla puolustuksella. Kaikkea yritettiin, mutta tuloksia ei tullut. Niimpä tämäkin erä, tiukoista vaiheista huolimatta kääntyi lopulta Nurmoon 25-23.

Aina ei vaan lähde. Ja tänään ei lähtenyt. Alkusarja jouduttiin lopettamaan valitettavan häviöön, mutta onneksi lopputulokseen vaikuttavat muutkin ottelut. Syksy on sisältänyt kuitenkin monta hienoa taistelua ja useissa otteluissa Ryhti on pystynyt näyttämään sitä parastaan. Se on tuonut pisteitä, ja niiden myötä kevät näyttää valoisalta ylemmän jatkosarjan merkeissä. Ryhdin nelossija lohkossa vaihtuu kolmanneksi, kun Kuortane suuntaa suoraan ykkössarjaan. Ennen tuota kaikkea kuitenkin pieni joulutauko. Palataan siis pelitapahtumiin vuoden vaihduttua.

Lentopallonaiset toivottavat kaikille Ryhdikästä Joulua! ??