Ryhdin lentopallonaisilta tiukkaa vääntöä maajoukkuepaitoja vastaan.
Julkaistu: 09.12.2019 00.00

Kurikan Ryhti – Kuortaneen Urheiluopisto

0 – 3 (16-25, 25-27, 20-25)

Ryhdin lentopallonaisten vuoden viimeinen kotipeli oteltiin sunnuntaina Monnarilla ja vastassa oli ehkä se kaikkein kovin; lohkoykkönen Kuortaneen Urheiluopisto. Maajoukkuepaidat häikäisivät jo lämmittelyssä, mutta kokemuksessa ollaan Kuortaneen tyttöjä rikkaampia ja sen siivittäminä lähdettiin porukkaa haastamaan. Kuortane siirtyy jokatapauksessa kevääksi ykkössarjaan, ja on selkeästi voittanut alkulohkon, joten varsinaisia panoksia ei ottelu sisältänyt. Mutta mikä olisikaan sen parempaa kun kyykyttää Suomen parhaita junnuja. Edes vähän.

Kahdeksalla pelaajalla otteluun lähtenyt Ryhti pääsi hyvään vauhtiin heti ensimmäisessä erässä. Hävittävää ottelussa ei tosiaan ollut, ja se näkyi ryhtiläisten pelirohkeudessa. Ääntä käytettiin ja tekeminen kentällä oli positiivista. Kapteeni Sara Rantamäen jujut toivat pisteitä, ja koko joukkueen nostopeli oli loistokasta. Kaikesta hyvästä huolimatta Kuortane kulki pari pistettä edellä erän puoleenväliin, ja tämän jälkeen Ryhdin puhti loppui kokonaan. Kotijoukkueen takanurkkiin jäi turhan monta palloa, ja tulivat ne sellaisella voimallakin, että ehkä oli turvallisempaa kun alle ei ehditty. Ensimmäinen erä Kuortaneen nimiin pistein 25-16.

Toista erää vei vuorostaan Ryhti, tarkemmin hakkuri Meri Törmä rohkeilla suorituksillaan, joista Ryhdin pistetili karttui. Vierasjoukkueelle annettiin samalla mitalla takaisin ja näin saatiin sinivalkopaidat tositoimiin. Myös yp Aada Säntti sakotti vierasjoukkuetta taitavasti. Ryhdin usko omaan tekemiseen riitti aivan erän loppuun, jatkopisteille saakka. Ryhti katkaisi kuortanelaisten eräpallon jopa kolme kertaa, mutta lopussa riskinotosta sakotettiin ja Kuortane vei toisen erän erittäin niukasti jatkopisteillä 27-25. Voi juku kun oli taas lähellä.

Kolmanteen erään ei saatu enää sitä kaikista parhainta menoa ja meininkiä. Positiivista tekminen oli silti, eikä Kuortane viimeisessä erässäkään helpolla päässyt. Puolustuksessa Ryhti oli Eveliina Salon johdolla kuortanelaisia jopa edellä, mutta hyökkäysvoimassa ja liikkumisessa jäädään selkeästi kakkoseksi. Ryhdin tehot karisivat loppua kohden, vaikka voimaa ja halua voittamiseen olisi kyllä löytynyt. Kuortaneen tehot vuorostaan vain paranivat Ella Korhosen ja Emmi Mäki-Kojolan suoritusten myötä. Parempi vei tämänkin erän lopussa pistein 25-20.

Aivan järkeenkäypää että Suomen junnujen maajoukkue on vahvempi kuin Kurikan Ryhti. Niin saa ollakin. Hyvä vastus ja kovaa peliä saatiin kuitenkin todella taitavan tiimin kanssa, ja vaikka lopputulos oli selkeä, joutui Kuortane urheilemaan tosissaan Monnarilla. Kuluvan syksyn ja alkusarjan viimeinen ottelu pelataan Nurmossa ensi sunnuntaina ennen lyhyttä joulutaukoa. Kevät näyttää positiiviselta jatkosarjan suhteen, mutta pelataan viimeinen peli pois alta ja tarkastellaan pistetiliä vasta sen jälkeen..