Kauhava yritti katkaista Ryhdin voittoputken - turhaan.
Julkaistu: 05.03.2019 00.00

Kurikan Ryhti 1 – Kauhava Wisa

3 – 1 (25-9, 25-16, 24-26, 25-14)

Ryhdin lentopallonaiset jatkoivat peliurakkaansa sunnuntaina Monnarilla, saaden vastustajakseen Kauhavan Wisan. Ryhti lähti peliin hieman vajaalla miehityksellä, mutta kauhavalaiset olivat liikkeellä koko suvun voimin, kun vieraiden pelaajia olisi helposti riittänyt kahteen joukkueeseen. Hyvän ja voitokkaankin kevään pelannut Wisa majailee ansaitusti lohkon kolmantena, joten asetelmat Ryhdin haastamiseen olivat hyvät. Vaikka lohkon voitto on kurikkalaisille jo varma, toisi häviö varmasti suuren särön ryhtiläisten sydämiin.

Ensimmäisen erän aloitti Ryhti, ja tarkemmin kerrottuna keskitorjuja Sanna Puska. Sanna aloitti pelin aikamoisilla pommeilla, joiden myötä Wisan voitonnälkä muuttui epävarmuudeksi. Sanna takoi vaatimattomasti 6-0 johdon Ryhdille. Kauhava ei toki luovuttanut, mutta ei tehnyt juuri mitään muutakaan. Wisan valmentaja otti parit aikalisät ja vaihteli pelaajia kentällä, mutta homma ei muuttunut. Ryhdin passari Mira Nygård tiputteli jujuja kenttään useaan otteeseen, mutta kukaan vierasjoukkueesta ei ehtinyt alle, ei lähellekään. Ensimmäinen erä murskaten Ryhdille 25-9.

Toinen erä aloitettiin samaan malliin, ja tällä kertaa Ryhti sai jopa 7-0 numerot taululle. Hetken mietittiin, olivatko Kauhavalaiset vain tulleet katsomaan Ryhdin peliä, mutta erän puolessa välissä vierasjoukkue sai oman hommansa käyntiin. Wisa teki kovasti töitä, ja saavutti Ryhdin tilanteessa 13-13. Tästä Ryhti ei kuitenkaan häkeltynyt, tiedettiin että ensimmäisen erän helppous ei koko ottelua tule kestämään. Niimpä laitettiin suurempaa vaihdetta silmään ja otettiin erä kotijoukkueen nimiin 25-16.

Kolmanteen erään päätti Kauhava lähteä sata lasissa, ja ottivatkin vuorostaan heti alussa johdon nimiinsä. Ryhdiltä nähtiin tässä erässä vähän huonompia hetkiä, ja peli-ilo tuntui välillä olevan kateissa. Kauhavan puolustuspeli parani huomattavasti, eivätkä kurikkalaisten kädet meinanneet löytää tyhjää paikkaa kentältä. Pitkiä palloralleja, joita kumpikin joukkue hoiti vuorotellen nimiinsä. Oltiin tilanteessa 24-24, kun Ryhti piti vielä nopean pystypalaverin aikalisän merkeissä. Pientä huuteluakin suoritettiin puolin ja toisin, mutta Kauhavalaisten pää kesti ja erä meni harmillisen tiukasti vieraille jatkopisteillä 26-24. No, jännitystä tähänkin päivään.

Neljänteen erään lähti kiukkuinen Ryhti, ja se tietää aina kovaa tekemistä. Tässä erässä ei haluttu päästää Wisaa johtoon hetkeksikään. Ja mahdotonta se olikin, koska Ryhdin libero Eveliina Salo putsasi koko kentän hyökkäyksiltä, ja haki palloa ties mistä milloinkin. Aina se kuitenkin nousi, täydellisesti passarin sormiin. Siitä oli hyvä hyökkääjien jatkaa; Sara Rantamäki paasasi palloa minkä ehti tehden ottelussa kovat 20 pinnan tehot. Armoa ei jaellut myöskään keskari Riikka Huhtanen, jonka iskuvoimaa ei Kauhavan puolustus saanut himmattua. Neljäs erä selkeästi Ryhdille 25-14, ja tämän myötä täydet pisteet eräluvuin 3-1.

Taas nähtiin yhden illan aikana monenlaista toimintaa. Oli erittäin helppoja hetkiä, mutta vastaavasti todella vaikeitakin. Parhaaseen ei tänään ylletty, mutta jälleen saa sanoa että heikotkin hetket käännettiin vahvuudeksi. Parhaina pelaajina palkittiin Kurikan kaupungin palkinnoilla vierailta Aada Lehtimäki ja kotijoukkueelta Eveliina Salo. Kiitos kotiyleisö kun piditte ääntä, sitä tarvittiin tänään. Ensi viikonloppuna pelataan Vaasassa viimeinen jatkosarjan ottelu. Siitä kun vielä selvitään, niin luvassa on isompia juttuja ja kovempia panoksia.