Kamppailu-urheiluJulkaistu: 19.03.2019 00.00

Viivi Vuoriselle potkunyrkkeilystä SM-hopeaa!

Viivi saavutti mitalin sarjassa tytöt - 70kg A-juniorit.

Iisalmessa järjestettiin 16-17.3.2019 K-1 potkunyrkkeilyn suomenmestaruus kilpailut, jossa Kurikan Ryhdin kamppailu-urheilujaostoa oli edustamassa Viivi Vuorinen. Koska Viiville ei saatu vastustajia omassa ikäluokassa tai painoluokassa, ottelu oteltiin muutamaa ikäluokkaa vanhempaa ja painoluokkaa painavampaa vastustajaa vastaan. Vastaan asettui kotiseura NHB Iisalmen Suvi Halonen. Viivin oma sarja olisi ikänsä puolesta C- junioreissa. Vastustaja Suvin ollessa jo A-juniori, joka siirtyy pian yleiseen sarjaan.

1. erä

Suvi aloitti heti vahvan painostuksen yrittäen osua kovilla lyönneillä ja alapotkuilla. Viivi vastasi pysäyttämällä hyökkäykset etupotkuilla ja lyönneillä. Viivi onnistui suunnitellusti myös liikkumaan hyökkäysten alta pois. Erätauolle mentiin tasaluvuissa 1-1.

2. erä

Erätauolla kotikehän tyttöön olikin saatu puhallettua todellista tulta ja tappuraa. Heti erän alusta lähtien Suvi lähti painostamaan entistäkin kovempaa ja saikin ajettua Viivin köysiin. Viivi onnistui taistelemaan itsensä irti polvipotkuilla, mutta valitettavasti erän puolivälin paikkeilla Viivin suojauksen tipahdettua ja Suvin saatua useammman lyönnin sisään, tuomari päätti ottaa luvunlaskun. Erän loppu jatkui samoissa merkeissä; Iisalmen tytön hyökätessä vimmatusti ja Viivin puolustautuessa parhaansa mukaan. Erän Loppupuolella Viivi paransi edelleen polvien käyttöä ja onnistuikin tasoittamaan tilanteen erätauolle mennessä 1-2:teen eli ottelun voitto oli edelleen mahdollista.

3.erä

Kolmas erä jatkui samaan tyyliin kuin toinen loppui. Suvi hyökkäsi vimmatusti ja Viivi yritti löytää eväitä rynnistyksen pysäyttämiseksi. Valitettavasti uutta vaihdetta ei enää löytynyt ja Suvi hallitsikin erää. Erän puolessa välissä Tuomari laski Viiville toisen kerran lukua Viivin jouduttua ahtaalle kehänurkassa. Tässä vaiheessa peli olikin selvä ja hetken päästä ottelun voittajaksi julistetiin Iisalmen Suvi Halonen.

Näin saatiin Kurikkaan SM-hopeaa. Valmentajan silmissä Viivi oli kuitenkin todellinen voittaja otellessaan itseään isompaa ja vanhempaa vastustajaa vastaan.

"Vakuuttavaa työtä vasta kolmannessa ottelussa. Toiveissa on saada jossain vaiheessa vastaan oman ikäinen ja kokoinen vastus, jolloin pystyisimme näkemään Viivin todellisen tason. Joka tapauksessa tästä sisupussista tullaan kuulemaan vielä." valmentaja Jarkko Syrjälä vakuuttaa.