Ryhti tuhlaili ja hävisi Karperössä
Julkaistu: 15.08.2019 00.00

Black Islanders-KuRy 3-2 (2-1)

Kurikan Ryhdin edustus matkusti maanantaina 29.7 alaloppusarjan ensimmäiseen peliinsä. Vastaan asettui alkusarjansa jumboksi jäänyt Black Islanders. Ottelu pelattiin Karperön kentällä, mikä oli hämmästykseksemme erinomaisessa kunnossa.

Peli alkoi Ryhdin selkeällä hallinnalla. Rakentelimme maalipaikkoja jo ensimmäisen vartin aikana enemmän kuin laki sallii. Reilun kymmenen minuutin kohdalla Paanasen Ville näki nimensä erittäin suurilla kirjaimilla paikallislehdessä. Kapteenimme haki saksipotkulla johto-osumaa. Sitä ei tästä tilanteesta syntynyt. Islandersin pelaaja kuitenkin luuli tässä tilanteessa olevansa käsipallo-ottelussa ja pallo pilkulle. Joukkueemme arvostettu ja kokenut kapteenimme Ville Paananen pallon taakse, varma sijotus vasempaan alakulmaan ja nimi lehteen, joskaan ei ihan niin isoilla kirjaimilla 0-1. Tässä vaiheessa laitoimme lisää vaihteita silmään ja haimme lisämaaleja. Mutta seuraava maali syntyykin Ryhdin alakerran lepsuilusta ja tilanne tasoihin 1-1. Lukuisista paikoista huolimatta ei kotijoukkueen maaliverkko pölissyt. Ensin Tambet Anson kanuuna vapaapotkusta puolustajan jalan kautta ylärimaan. Sitten oli Sameli Rinta-Nikkolan vuoro koittaa maalikehikon kestävyyttä. Kulunut fraasi, "jos ei itse tee niin kaveri kyllä tekee" toteutui tässäkin paikassa. Black Islanders siirtyi ennen taukoa 2-1 johtoon. Ei toki ansaitust.

Toisen puoliajan alkuun laitoimme nuoret ja vikkeläkinttuiset poijjat kehiin, mielessämme tasoitus. Ainoastaan viisi minuuttia toista jaksoa takana kun Sameli Rinta-Nikkola pistää veskarin jalan vierestä tasoituksen. Paras mahdollinen alku toiselle jaksolle. Mutta sama teema jatkui, pelasimme kauden parasta peliämme. Pallo liikkui nopeasti mieheltä miehelle, valitettavasti lisämaaleja emme vain saaneet lukuisista läpiajoista huolimatta. Jalkapallo kuitenkin on maalintekopeli. Black Islanders kuritti tylysti tuhlailevaa vierailijaansa ja siirtyi reilun tunnin kohdalla jälleen johtoon. Viimeinen puolituntinen vietettiin kahdeksankymmentä prosenttisesti Islanders päädyssä, kotijoukkueen maali oli kuin kirottu. Jerry Liinavuori oli lähimpänä maalintekoa yliajalla, taisi kuitenkin vaasalaisten puolustajan kengännauhaan pallo pysähtyä maaliviivalla. Peli siis päättyi Black Islandersin 3-2 voittoon.

Tämä peli kertoi karua kieltään siitä että parempi joukkue ei aina voita. Hallitsimme peliä mielin määrin, maalit kuitenkin ratkaisee. Ironista oli että kotijoukkueella taisi oikeasti olla kaksi kunnon laukausta kohti maalia.

Tästä sisuuntuneena jatkamme keskiviikkona 7.8 klo 19 Kurikan keskuskentällä. Vastassa paikalliskilpailijamme KuRy Experience. Luvassa derby nro. 2. Experience vei ensimmäisem kohtaamisen 4-2. Tule paikalle kera kavereiden ja osta junnuilta kioskista purtavaa, tervetuloa.