Ryhdille tärkeä piste sarjakakkoselta
Julkaistu: 07.07.2019 00.00

Ryhdille piste sarjakakkosta vastaan.

KuRy - SJK Apollo 1-1 (1-1)

Kurikan Ryhti sai tiistaina kotikentälleen vastaansa aina kivenkovan SJK-Apollon Seinäjoelta. Apollo oli voittanut joukkueiden aiemmat kohtaamiset. Kotijoukkue sai historiansa ensimmäisen pisteen pelistä.

SJK-Apollo oli jo varmistanut paikkansa ylemmässä loppusarjassa, joten ihan parhaalla miehistöllä eivät keskuskentälle matkustaneet. Sensijaan kotijoukkueella oli hirveät panokset peliin.

Viime kierroksella kirvelevän tappion Kortesjärvellä kokkenut Kurikan Ryhti lähti parhaaalla miehistöllään pistejahtiin. Ottelu alkoikin kotijoukkueen kannalta parhaalla mahdollisella tavalla. Ainoastaan kolme minuuttia pelattu ja nuori Jonne Leppinen kuljettaa palloa seinäjokisten päätyyn. Peliväline maalivahdin kautta päätyrajalle ja joukkueensa kippari Ville Paananen pelaa tilanteen loppuun, syöttäen tarkasti takaviistoon. Siellä päivystää armeijan kurkkusalaattiin pukeutava Kaapo Havuluoto, siirtäen kotijoukkueen välittömästi johtoon. Valmennuksella, vaihtopenkillä ja yleisöllä kesti tovi tajuta että pallo meni maaliin. Tässä vaiheessa vierailijat tajusivat pelaavansa ja alkoivat rakentelemaan paikkoja. Peliä takana 19 minuuttia, Apollolle kulmapotku jonka jälkitilanteesta Niko Seppelvirta iskee pelivälineen Markus Männistön ulottumattomiin 1-1. Joukkueet rakentelivat tasaiseen tahtiin maalipaikkoja. Taulle tasatilanteesta ja yleisö kaffeelle.

Toinen puoliaika oli kotijoukkueelle melkoista puolustustaistelua. Ryhti ei paljoa vierasjoukkueen päädyssä käynyt, Apollon maalivahtikin seisoi lähes puolessa kentässä. Nopeille kärkimiehillemme emme palloa saaneet pelattua. Apollo sai pallon tolppaan ja maaliviivalle. Lopussa myös Ryhillä oli erinomainen paikka iskeä voittomaali, kuitenkin laukaus lirui muutaman sentin ohi maalin. Tuomarin pillin vihellys oli helpottava, saimme elintärkeän pisteen. Menetimme tämän ottelun jälkeen Kaapo Havuluodon, Joonas Baktin ja Lauri Mäkisen valtion kouluun. Hyvää inttiaikaa jätkille.

Kotiottelua emme vielä tällä kaudella ole hävinneet. Seuraava kotiottelu pelataan muutaman viikon kuluttua. Vielä on auki onko se ylempää vai alempaa loppusarjaa.

Tähän asiaan saamme selvyyden tiistaina 9.7 klo 18:30 alaken Lapualla. Vain voitolla pelaamme ylemmässä loppusarjassa. Virkiä on paikkansa jo varmistanut.