Ryhti tyly isäntä sarjakärjelle
Julkaistu: 11.06.2019 00.00

KuRy-ÖBK 6-1 (3-0)

Ryhdin edustusjoukkue sai tiistaiehtoona vastaansa tappioitta pelanneen sarjakärjen Seinäjoelta. Viime pelin näytöstyyliin voittanut kotijoukkue oli saanut houkuteltua paikalle toistasataa jalkapallo fania. Vastustajana ollut Östermyra BK oli aivan uusi tuttavuus. Joukkue oli kasattu SJK:n juniorimyllynkin läpikäyneistä kaveruksista. Tiedossa oli siis ennakkoon tiukka iltapuhde Kankaan futispyhätössä.

Ottelu alkoi Kurikan Ryhdin selvällä hallinnalla ja jo kahdeksannella peliminuutilla Jonne Leppinen karkaa ensimmäisen kerran ÖBK:n puolustukselta karkuun ja siirtää kotijoukkueen 1-0 johtoon. Seuraavaa maalia saatiin odotella peliminuutille 39, Ryhti 2-0 johtoon jälleen salamannopean Jonne Leppisen toimesta. Vastustajan vielä miettiessä keinoja Jonnen pysäyttämiseen, karkaa "mies" jo kolmannen kerran karkuun ja Ryhti johtaa 3-0. Tämä maali syntyy vain vajaa minuutti edellisestä. Uran ensimmäinen hattutemppu miesten tasolle tälle Mietaankylän klopille. Tauolle siis kotijoukkueen 3-0 johdossa.

Toisella puoliajalla valmentajat Hakala ja Jyrä saivat nauttia kauden ja ehkä jopa lähihistorian parhaasta pelistä. Toinen puoliaika vanheni "jopa" 11 minuuttia ennen neljättä kotijoukkueen maalia. Eipä pystyneet ruotsalaisissa väreissä pelanneet seinäjokiset pysäyttämään vieläkään Jonnea. Nuori mies viimeistelee "vasta" neljännen maalinsa tälle iltaa, 4-0 siis Ryhdille. Ryhti jatkaa kuskin paikalla halliten pelitapahtumia mielin määrin. Keskikentän illan ehdoton raataja ja taistelija, Anselme Habumugisha nostaa roikkupallon lähes puolestakentästä yli hölmistyneen seinäjokelais veskarin vastustamattomasti verkon perukoille, siirtäen kotijoukkueen jo 5-0 johtoon. Tässä vaiheessa jo vähän hölläsimme kaasua ja vieraille vapari noin 20 metristä. ÖBK:n maalitykki Antti Palomäki tuo lohtua sjokisten synkkään vierasreissuun ja kavennus 5-1:een. Vastustajan kannattajat olivat raahanneet paikalle ruotsin lipun ja kuten arvata saattaa, se ei tiedä hyvää, maalasi kotijoukkue vielä kertaalleen Santeri Haapasen toimesta loppulukemiksi 6-1. Santerista näki että hän haluaa maalin tehdä, sen verran osaan jo ilmeitä lukea.

Olemme saaneet joukkueeseemme todella positiivisen ilmeen ja puolustuspään aika hyvin tukkoon mm. Virolaisen Tambet Anson saavuttua Pitkän Jussin sillalta Ryhdin takalinjoille. Myös keskikentän Anselme Habumugisha alkaa lunastaa odotuksia, nuorista Sameli Rinta-Nikkolasta ja Jonne Leppisestä saatetaan vielä joskus kuulla.

Seuraava peli pelataan juhannuksen jälkeen Kortesjärvellä. Seuraava kotiottelu pelataan urheilukentällä vasta tiistaina 2.7 klo 19. Se onkin viimeinen alkusarjan peli. Vastassa silloin SJK-Apollo, jossa lukuisia entisiä liigapelureita. Esimerkiksi Tommi Haanpää, jolla myös Veikkausliigan hopeaa Rovaniemen Palloseurasta. Olette lämpimästi tervetulleita nauttimaan viihdyttävästä futiksesta.