HyMy hyytyi Kurikan tiistaiehtoossa
Julkaistu: 03.06.2019 00.00

HyMy hyytyi Kurikan tiistaiehtoossa.

KuRy-HyMy 6-2 (2-1)

Kurikan Ryhdin edustusjoukkue kohtasi Hyllykallion Myrskyn. Ottelu oli nuoren joukkueen ensimmäinen peli kotikentällä. Lähdimme peliin kasvojenpesu mielessä, Alavudella kärsityn teurastuksen jälkeen. Jalkeilla tähän otteluun oli täydet 18 pelaajaa. Ensiesiintymisensä Ryhti-paidassa tekivät Anselme Habumugisha ja Tambet Anso.

Ottelu alkoi Nurmoolaasten selvällä hallinnalla, kun itse vielä käynnistelimme Diesel-mersua. Eikä mennyt kuin 3 minuuttia ja vastustaja sai rangaistuspotkun, kliininen viimeistely 0-1. Tämän jälkeen kotijoukkueen peli edelleen haki muotoaan. Pikkuhiljaa diesel lämpeni ja pelin hallinta kotijoukkueelle. 12 minuuttia kellossa ja tuleva ylioppilas Kaapo Havuluoto iskee tolpan kautta kotijoukkueen tasoituksen, 1-1. Tästähän uudistunut ja nuorentunut jengimme sai virtaa, liekö sitten mersu tankattu. Nuoret hyökkääjämme aiheuttivat jatkuvalla syötöllä harmia hitaille nurmoolaasille. Reilun puolen tunnin jälkeen vastustaja sortuu rikkomaan omalla aluellaan, pallo yhteentoista metriin, Leppisen Jonne pallon taakse ja Ryhti johtoon 2-1. Joukkueellamme oli paikkoja lisätä johtoaan useasti, näistä lukemista tauolle ja yleisö Nurmoon banaanille ja Kulta Katriinalle.

Toisella puoliajalla lisäsimme kaasua ja viritimme Mersumme hirmuiseen vauhtiin ja täysi hööki päälle. Tämä tuottaa tulosta nurmoolaasten keskityttyä pääasiassa tuomareiden työskentelyyn. 49 minuuttia kellossa ja Viron vahvistuksemme Tambet Anso löytää Leppisen Jonnen pitkällä kaaripallolla, Jonne jatkaa tuulennopealle Sameli Rinta-Nikkolalle ja taululle 3-1 lukemat. Tässä vaiheessa rupesi kauden ensimmäinen voittomme näyttämään vääjämättömältä. Armeijasta heinäkuussa reserviin asteleva Santeri Haapanen iskee Topi Luoman antaman ja Tambet Anson jatkaman kulman jälkitilanteesta kliinisesti lukemat jo 4-1:een. Eipä ole Santerin sihti armeijassa kadonnut. Viimeistään tässä vaiheessa vastustajan kotimatkasta oli tulossa pitkä ja kivinen. Yleisö sai jälleen lisää hurrattavaa kun ottelussa tuli kotijoukkueelle toinen pilkku. Pallon taakse astelee joukkueemme kapteeni Ville Paananen ja taululle 5-1. Tässä vaiheessa pelattu 80 minuuttia. Viimeinen kymmenminuuttinen oli vielä tapahtumia täynnä. HyMylle tuli vielä rangaistuspotku Sameli Rinta-Nikkola taklasi sääntöjen vastaisesti. Kampinkylän Oliver Kahn, Markus Männistö sai käsiään väliin mutta märkä pallo teki tehtävänsä ja pallo verkon perukoille 5-2 kavennus näki päivänvalon. Paria keltaista korttia myöhemmin vielä ennen päätösvihellystä, Mietaankylän Usain Bolt Jonne Leppinen karkaa jälleen maalintekoon, taululle loppulukemiksi 6-2. Nurmoolaasten mielestä tilanne oli paitsio. He eivät vaan huomanneet että nuorella miehellä riittää jalkoja.

Joka tapauksessa iso ja tärkeä voitto nuorelle joukkueellemme. Miesten tasolla kokemattomille valmentajillemmekin myös ensimmäiset pisteet. Maalipörssin kärkeen siirtyi Jonne Leppinen, jolla kasassa jo kolme maalia kahdessa ottelussa. Yleisökin oli löytänyt tiensä keskuskentälle, paikalla noin 100 katsojaa.

Voittoputkea lähdetään jatkamaan ja venyttämään jo tulevana tiistaina. Vastaan asettuu juuri täksi kaudeksi perustettu seinäjokelainen ÖBK, ottelu poikkeuksellisesti Kankaan kentällä klo 19, tervetuloa.